Légiósok

28 éves edző rehabilitálhatja Szalai Ádámot

A Hoffenheim már meg is találta a minap kinevezett Huub Stevens utódját.

Kapcsolódó cikkek

Jövő nyártól a jelenleg 28 éves Julian Nagelsmann lesz a magyar válogatott Szalai Ádámot is foglalkoztató Hoffenheim vezetőedzője. Alexander Rosen sportigazgató bejelentése szerint a fiatal szakember szerződése 2019-ig szól majd. Nagelsmann jelenleg a klub juniorcsapatát irányítja, és az élvonalbeli munkavállaláshoz szükséges képesítés megszerzésén dolgozik.

– Tudjuk, hogy ez egy bátor lépés, de hatalmas tehetségnek tartjuk, ezért egyértelmű volt számunkra, hogy perspektívát akarunk kínálni neki. 2006 óta tevékenykedik edzőként, és meggyőzött minket képességeiről. Julian Nagelsmann a jövő, Huub Stevens a jelen” – magyarázta Rosen.

– Nagyon várom, hogy kezdetét vegye ez a rendkívül csábító feladat. Szeretném megköszönni mindenkinek a bizalmat és a lehetőséget” – nyilatkozta Nagelsmann, aki a 2013/14-es idényben egy rövid ideig már tevékenykedett a felnőtt csapat mellett, másodedzőként.

A tabellán a kiesést jelentő 17. helyen álló Hoffenheimnél hétfőn volt edzőváltás: a menesztett Markus Gisdol helyét a 61 éves Huub Stevens vette át, akinek a megbízatása csak a mostani szezon végéig szól. Kinevezése esetén a 29. születésnapját jövő júliusban ünneplő Nagelsmann lesz a Bundesliga történetének legfiatalabb vezetőedzője.

Olvasói sztorik