Légiósok

Skrtel: Nem leptek meg Bogdán védései

Már az edzésen is remekelt a Liverpool magyar kapusa.

Kapcsolódó cikkek

Remekül sikerült Bogdán Ádám bemutatkozása tétmeccsen az angol Liverpool színeiben, hiszen szerda este, a negyedosztályú Carlisle United elleni Ligakupa-meccsen három tizenegyest is kivédett a hosszabbítás utáni párbaj során. Szlovák csapattársa, Martin Skrtel azt nyilatkozta a klub honlapján, hogy mindez senkit nem lepett meg, mert a hét elején, az edzéseken már láthatták, hogy a magyar kapus milyen jól teljesít ebben a műfajban.

– Ez nagyszerű teljesítmény volt Ádámtól. A biztonság kedvéért gyakoroltuk a tizenegyeseket a meccs előtti napon, és végül kiderült, hogy szükségünk is volt rá. Ez volt Ádám első meccse, ráadásul az Anfielden, és tényleg jól teljesített. A tizenegyesek során megmutatta a tudását. Nyilvánvalóan mást vártunk a meccstől, más játékot, de mint tudjuk, Angliában nincs egyszerű mérkőzés. Az a lényeg, hogy továbbjutottunk a következő fordulóba, nagyon örülünk neki – mondta a harmincéves középhátvéd.

A szakadó eső ellenére nagyjából ötven lövéssel kísérletezett a 120 perc során a Carlisle United, amely tehát makacs ellenfélnek bizonyult.

– Amikor alacsonyabb osztályú csapatok jönnek az Anfieldre, nincs semmi vesztenivalójuk, ezért igyekeznek jól védekezni, illetve egy-egy ellentámadásból gólt szerezni. Pontosan így történt a Carlisle esetében is. Sok lehetőségünk volt a gólszerzésre, de sajnos ezeket egy kivételtől eltekintve nem tudtuk kihasználni, ezért volt szükség a tizenegyesekre, viszont boldogok vagyunk, hogy továbbjutottunk. Mindez megmutatta, hogy mentálisan erősek vagyunk, mert nem könnyű százhúsz perc játék után odaállni a tizenegyesekhez. Megnyertük a párharcot, ez nagyon fontos volt számunkra, és bizakodásra ad okot a következő meccs előtt – magyarázta Martin Skrtel.

A Liverpool a Ligakupában (hivatalos nevén Capital One Cup) az AFC Bournemouth ellen folytatja szereplését októberben, szintén hazai pályán.

– Kemény menet lesz. Már játszottunk ellenük a Premier League idei szezonjában, a kupában pedig tavaly, ezért tudjuk, hogy jó csapatuk van. De mi leszünk otthon, úgyhogy a cél ezúttal is a továbbjutás lesz – szögezte le a szlovák védő. Az általa említett bajnoki meccset augusztusban 1-0-ra megnyerték a vörösök, tavaly pedig elbúcsúztatták riválisukat a Ligakupa negyeddöntőjében.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik