Légiósok

Guzmics gólpasszt adott, 6-0-ra nyertek

A Hertha nem tudott pontot szerezni a Wolfsburg otthonában.

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

Forgács Dávid együttese, az AC Pisa házigazdaként 1-0-ra győzött az Ancona ellen az olasz harmadosztály (Lega Pro) B-csoportjának harmadik körében. A magyar fiatal végig a pályán volt.

A szaúd-arábiai bajnokság harmadik körében Bölöni László és Szentes Lázár edzők együttese, az Al-Ittihad hazai pályán 2-1-re kikapott az Al-Fajszali ellen.

A lengyel élvonal kilencedik fordulójában Guzmics Richárd együttese, a krakkói Wisla 6-0-ra győzött a Podbeskidzie otthonában. A magyar válogatott védő végigjátszotta a találkozót, és a negyedik találat előtt ő adta a gólpasszt.

A román bajnokság 11. körében Bőle Lukács csapata, a CSMS Iasi gól nélküli meccset játszott odahaza a Viitorul Constanta ellen, de honfitársunk nem került be a keretbe.

Az angol másodosztályú QPR menedzsere betartotta a szavát: azt mondta, hogy a Hull City ellen nem állítja a kezdőcsapatba Tőzsér Dánielt, aki valóban csak a kispadról nézhette meg az 1-1-es találkozót a nyolcadik fordulóban.

A német élvonal ötödik fordulójában az Európa Liga-szereplő VfL Wolfsburg vendége volt Dárdai Pál vezetőedző csapata, a Hertha BSC. Sokáig úgy tűnt, hogy a berliniek bravúros pontszerzéssel távoznak a farkasoktól, de a hajrát nem bírták, és végül 2-0-s vereséget szenvedtek.

Stieber Zoltánt az Eintracht Frankfurt elleni 0-0-s meccsen sem nevezték a Hamburger SV keretébe.

A német másodosztályban hét forduló után is nyeretlen Simon Krisztián csapata, a kiesőhelyen álló 1860 München, miután hazai pályán 1-1-et játszott a Kaiserslautern ellen. Honfitársunk a kispadról nézte végig a találkozót.

A harmadvonal kilencedik körében a sérült Nagy Dánielt nélkülöző Würzburger Kickers odahaza 1-0-ra kikapott a Hallescher együttesétől.

Az olasz Serie B harmadik fordulójában a Novara 1-0-ra nyert a vendég Entella ellen, de Adorján Krisztiánt nem nevezték a hazaiak keretébe. Tamás Krisztián a cseresorból nézte, ahogyan csapata, a Spezia 2-0-ra győz a Salernitana vendégeként.

Olvasói sztorik