Légiósok

Köteles Lászlót lecserélték

A brüsszeli meccs hajrájában megsérült a KRC Genk magyar kapusa.

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

Forgács Dávid csapata, az AC Pisa a Ternamo vendégeként lépett volna pályára az olasz harmadosztály (Lega Pro) B-csoportjának második fordulójában, de a találkozót elhalasztották.

A C-csoportban Vécsei Bálint csapata, a Lecce a 66. perctől emberhátrányban futballozott a Juve Stabia otthonában, mégis 1-0-ra győzött. A magyar légiós a cserepadtól nézte végig a találkozót.

A belga élvonal hetedik fordulójában a KRC Genk – a szinte végig kiválóan teljesítő kapus, Köteles László aktív közreműködésével – gól nélküli meccset játszott az RSC Anderlecht otthonában. Azért csak szinte, mert a 85. percben honfitársunkat sérülés miatt le kellett cserélni.

Az olasz másodosztály (Serie B) második fordulójában a Tamás Krisztiánt nélkülöző Spezia otthon 1-1-et játszott a Pro Vercelli ellen.

A norvég bajnokság 23. körében Kovács Péter együttese, a Sarpsborg 08 hazai környezetben 3-1-re megnyerte a Start elleni kiesési rangadót. A rutinos magyar csatárt a 78. percben küldték be csereként.

Megyeri Balázs a cserepadról nézte végig a Getafe CF 3-1-re elveszített mérkőzését az Athletic Bilbao otthonában, a spanyol bajnokság harmadik körében.

Vanczák Vilmost kihagyták az FC Sion keretéből; csapata a svájci élvonal nyolcadik fordulójában 3-0-ra megverte a vendég Luganót; Mervó Bence csak a következő átigazolási időszak után léphet pályára új klubja színeiben.

A német Bundesliga negyedik fordulójában Szalai Ádám megint kimaradt a Hoffenheim keretéből, amely 3-1-re kikapott a vendég Werder Bremen ellen. A brémaiak a 92. és a 94. percben is eredményesek voltak.

A kínai bajnokság 25. fordulójában Huszti Szabolcs és Elek Ákos klubja, a Csangcsun Jataj odahaza 2-1-re győzött a Csongking Lifan ellen. Huszti végigjátszotta a találkozót, és a 77. percben sárga lapot kapott, Elek az 57. percben állt be csereként.

A német másodosztály hatodik körében a Simon Krisztiánt a keretbe sem nevező 1860 München 3-0-ra kikapott Düsseldorfban, a sérült Korcsmár Zsoltot ugyancsak nélkülöző Greuther Fürth 3-2-re győzött otthon a Nürnberg ellen.

A román élvonal tizedik fordulójában Bőle Lukács együttese, a CSMS Iasi 2-0-s vereséggel távozott a CSU Craiova otthonából. Honfitársunk nem szerepelt a vendégek keretében.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik