Kosár Kapitány

Kosárlabda hazai fronton

Szép napot újra, itt a hétvége, ezzel együtt pedig a meccsdömping is. Nézzünk is körül, és szokásunkhoz híven vesézzünk ki néhány összecsapást, melyeket főként a Magyar Bajnokságból veszünk alapanyagul, kiegészítve Hanga csapatának, a Manresának, valamint a Szolnoknak a találkozójával.

Szombathely- Kaposvár: 1. (1,75, tippmix)

A hétvégén több érdekes mérkőzést is rendeznek, amelyből néhány megtalálható mind a Tippmix, mind a bwin kínálatában. Ezek közül egy a Szombathely- Kaposvár összecsapás, amelyen a vasiak a pályaválasztók. A két csapat talán már kicsit unhatja egymást, hiszen rövid időn belül ez lesz a harmadik összecsapásuk, mivel a Magyar Kupában is összekerültek a felek. Legfőképp ebből a két meccsből vonhatunk le következtetést, ami egyértelműen hazai sikert ígér: a Kupában a Falco jutott tovább, hiszen a Kaposvári négypontos vereség után nagyon könnyed és magabiztos sikert hozott a hazaiaknak az Arena Savaria-ban megrendezett találkozó, amelynek habár a végén megpróbáltak csodát tenni a Somogy- megyeiek, csak kozmetikázásra futotta erejükből… Az idény meglepetéscsapatának méltán nevezhető Kaposvár véleményem szerint vereséget fog szenvedni szombaton a végre némi magabiztosságot is szerző sólymok ellen, ami 1,75-szörös pénzt hozhat nekünk.

Szolnok- Crvena Zvezda: 2. (1,2, tippmix)

Szintén a Tippmix kínálatában van a Szolnok legújabb találkozója: az Adria-liga második helyezettjét, a Crvena Zvezda gárdáját látják vendégül, amely 13-6-os mutatót tudhat magáénak. Legutóbbi két találkozójukat saját közönségük előtt rendezték, mind a kettőt sikerrel abszolválták, a Skopje és az Unics Kazan voltak a szenvedő felek. Most nem érzem azt, hogy az Olaj útját tudná állni ennek az alakulatnak, mivel sehogy nem tudnak egy igazán nagy győzelmi szériába „belefutni”. Mindig úgy érezni, hogy valami elindult, hogy végre jöhetnek a sikerek, de valahogy nem tud igazán forogni az a fogaskerék. Csöppenik néha közé egy kis “Olaj”, de ahhoz soha nem elég, hogy hosszú távon megfelelően, akadozás nélkül funkcionáljon. A héten Párizsban fektették őket kétvállra, miután teljesen összeomlottak a második félidőre, könnyedén bedarálták őket. Sajnos most sem mi vagyunk az esélyesek.

Nyíregyháza- Paks: 2. (1,91, bwin)

Könnyű és biztos pénzszerzési lehetőségnek tűnik még a Paks vendégeskedése Nyíregyházán. Habár a nyírségiek otthon képesek igazán elsőosztályúan játszani- erről a Sopron és a Kaposvár csapata is tudna mesélni-, egyértelműen a szárnyaló, a Debrecent 44 ponttal átlépő atomvárosiaknak áll a zászló, akik a csapatbuszra már Nick Williams nélkül szállnak fel, viszont Levy-vel a fedélzeten. A győzelem- vereség mutatót böngészve tovább erősödik bennünk hit, miszerint otthon fog maradni a siker: 13-5 – 7-11. A helyezés sem akar minket letéríteni a tippünkről, hiszen a második helyezett utazik a tizedikhez. Talán a nap legjobb szorzója, csak nekünk nem egyértelmű?!

Jászberény- Albacomp: 2. (1,5, Tippmix)

Még mindig (továbbra is) hazai front. Meglepetést okozhat (újra) a Jászberény, hiszen nemrég a Szombathely ütötte meg a bokáját otthonukban. Most az Albacompra vár a feladat, hogy a JKSE sportcsarnokában kicsit lecsendesítse a kedélyeket, ahol a kedvencek éppen elég borsot törtek a Falco mellett a Sopron, a Pécs, és még éppen elég más klub orra alá. Egyedül a Kecskeméttel szembeni kupakiesés árnyékolhatja be az örömüket. Az Alba ezzel szemben bombaerős, 14-4-el vezetik a pontvadászatot, és bizonyára feledtetni szeretnék a kaposvári hidegzuhanyt is, így hosszas vacillálás után arra jutottam, hogy ebben a mérkőzésben most nincs benne a jászberényi bravúr.

Factum- Körmend: 2. (1,48, tippmix)

Egyértelműnek tűnik ez az összecsapás is, a többi csapat hátát figyelő, mindössze 1-17-es mutatóval álló Factumhoz látogat a hetedik Körmend Debrecenbe, senkinek nem lehet kérdés a győztes kiléte, semmi jel nem mutat arra, hogy a Debrecen feltámadása most kezdődik meg, további elemzést meg sem érdemel az összecsapás.

Pécs- ZTE: 2. (5,25, bwin)

Zárásul a 8-10-el álló, nyolcadik helyezett ZTE, és a Pécs meccsére vetünk egy pillantást. Nehéz állást foglalni, ha az életemmel játszanék, bizonyára a Pécs győzelmét x-elném be, de ha a tét párszáz forint, akkor az 5,25-ös szorzó mindenképp elgondolkoztatna, hogy lehet-e esélye az elbukott Körmend- ZTE örökrangadó emlékével érkező zalaiaknak a Pécs otthonában. A tabellán mindössze két hely a különbség, azonban a nyert meccsek száma azonos. A négyszeres bajnok nincs jó formában, otthonukban győzött a Szeged is egy héttel ezelőtt, de a Pécs lelkét sem erősíthette a soproni túra. Ilyen szorzóért külön, kis téttel mindenképp megrakható a vendéggyőzelem.

Manresa- Barcelona: 2. (1,24, tippmix)

…És plusz egy a ráadás, zárásként újra találkozhatunk Hanga Ádám nevével, aki rovatunkban már egyszer szerencsét hozott nekünk. Akkor a szája íze szerint tippeltünk, most viszont más a helyzet. Egyesülete ezúttal egy igazán nagy sikerre éhes, otthon szeretnének diadalt aratni az idén talán kissé gyengébb Barcelona ellen. A Manresa örömünkre 2013-ban végre megtalálta stílusát, mindent megtesznek, hogy elkerüljenek a kiesőzónából, erre bizonyíték utolsó két találkozójuk, melyeken először szurkolóikat örvendeztették meg a kisvárosukban a Monbus elleni diadallal. Ez eddig szép és jó, de a Barcelonát sem kell az utóbbi időben félteni, a Siena bánta például legutóbbi találkozójukat, melyre az Euroliga keretein belül került sor, a végső különbségről kérdezzék meg őket, nem szívesen fogják elmondani. A katalánok öt mérkőzéses sikerszériában vannak, kicsi az esély arra, hogy a Hanga által vezetett Manresa rakja ki az útjukba a STOP-táblát. Ha esetleg mégis? Annyira akkor sem szomorkodunk…

Jövő héten újra itt, sok szerencsét addig is!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik