Kosár Kapitány

NBA, Szolnok, lányok, Eurokupa- avagy minden, ami jó

Üdvözlök újra mindenkit, hét eleje van, így ezen alkalommal már menetrend szerint jelentkezem, sok érdekességgel. Reméljük, hogy a javaslatok közül minél több be fog jönni, ezzel elviselhetőbbé téve visszaszámlálást hétvégéig. Vágjunk is bele, nézzük, miből élünk!

További tippek, indoklás nélkül:

Clippers- Minnesota: 1
Utah- New Orleans: 1
Milwaukee- Chicago: 1
Philadelphia- Washington: 1
Phoenix- Lakers: 2

Paris- Levallois- Szolnoki Olaj: 2.
(5.25 bwin; 4.50, Tippmix)

A múlt heti tippünk, miszerint a Szolnok győztesen hagyja el a pályát a Split otthonában, helytálló volt, ennek köszönhetően majd’ négyszeres pénzhez jutott az, aki bátran mert fogadni a magyarok csodájára. Ezzel kiérdemelték, hogy ma ők legyenek elsőként terítéken.

Kivételesen nem Adria-liga, hanem Euro-challenge. Az a sorozat, amelyben az Olaj menetel: miután eredményesen, de nem éppen könnyedén abszolválták az első csoportkört, a mostani kvartettben már jeleskednek, 2/2 a mérlegük, melyből különösen értékes a legutóbb már említett, izraeli siker.
Nem is szeretném tovább részletezni ezt a párosítást, az előző írásaimban már kiveséztük a témát: kiváló periódusban van a Szolnok (milyen jó leírni..!), Florence beilleszkedése sikeres volt, ha valamikor, akkor most (még mindig) érdemes a győzelmükkel kalkulálni, főleg ilyen szorzók mellett. Nem Szentírás, de mindenképpen esélyes, hogy a szolnoki fiúk újra örömet tudnak nekünk szerezni a második négyesben már egy vereséget begyűjtő Levallois ellen. Hajrá!

Sopron- Orenburg : 1. (2.25, bwin; Tippmix később)

Beszéljünk kicsit a szebbik nem képviselőiről is, ugyanis komoly megmérettetés vár a női Euroligában a Sopronra és a Győrre. Előbbieket tartom esélyesebbnek, így ők lesznek ma a következő fogás.
A Sopron az ötödik helyen áll Európa legerősebb női kosárlabda- kupájának „B” jelű hetesében, három sikerüket nyolc vereség csúfítja, míg habár az Orenburg hatszor hagyta el a parkettet elégedetten, mindössze egyetlen hellyel állnak előkelőbben.
Az odavágót Oroszországban sajnos ők hozták szoros meccsen, 4 ponttal, de ez a kis különbségű eredmény is arra enged következtetni, hogy a legutóbb Targovistéből győzelemmel hazatért lányaink átmenthetik jó formájukat otthonra is, ezzel- az oroszokat kivéve- azt hiszem, mind kiegyeznénk.
Nekik is jár egy hajrá!

Valencia- Bilbao: 2. (2.36, Tippmix)

Férfiakkal folytatjuk, Európa- kupa, két spanyol csapat feszül egymásnak, név szerint a Valencia és a Bilbao. Egy hete 15 pontos baszk siker született, de a pályaválasztási jog felcserélődött, így sokak szerint az esélyek is. Szerintem azonban nem feltétlen, hiszen Bilbao nem csak otthon képes helytállni, ezt bizonyítja a legutóbbi, Barcelona ellen elbukott bajnoki mérkőzésük is, amelynek végére csak hosszabbításban került pont, nagyon megizzadt a katalán egyesület. A Valencia legfrissebb emléke sem túl mámoros: a Murcia 2 pontos bravúr után távozott elégedetten otthonukból, talán a Bilbao is ezt fogja tenni, a mi hasznunkra.
A továbbiakban jó szokásunkhoz híven szemezgessünk az NBA kínálatából!

Los Angeles Lakers- New Orleans Hornets: 1. (1.33, bwin)

A Los Angeles Lakershez látogat a New Orleans Hornets. Decemberben már találkoztak, akkor könnyedén lépték túl az akadályt Bryant-ék, csakúgy, mint a legutóbbi hat egymás elleni mérkőzésük mindegyikén.
Folyamatosan fénypontban van a Lakers az idei szezonban, de nem éppen a dicsőség fényében. Az eredmények nem jönnek, a játékosok nem képesek új trénerük játékrendszerét átvenni, nagyon gyenge eredmény került be a félévi bizonyítványukba. Mennek a találgatások, Gasol már fél lábbal a repülőn van, ami minél messzebbre viszi Howard-tól, akinek elcserélésén már szintén sok szurkoló elgondolkodott, ez ellen viszont ő egyre magabiztosabb játékkal próbál tenni. Sokszor látszott már a fény (ez megint egy másfajta, ez az, ami az alagút végén van) egy- egy jobb játéknapuk után, talán most is ezt lehet mondani, hogy az Oklahoma legyőzése végre igazán átütő cselekedet volt, ezt tehetik- és véleményem szerint fogják is tenni- még értékesebbé a Hornets legyűrésével.

Brooklyn Nets- Miami Heat: 2. (1.8, bwin)

James-ék ezúttal New York külvárosába utaznak, a Brooklyn-nal kell farkasszemet nézniük. A Miami-t legutóbb a Boston gyűrte maga alá hosszabbítás után, míg a külvárosiak gyenge formában vannak, két egyértelmű meccsen maradtak alul a Houston és a Memphis ellen. Naponta játssza a meccseket mind a két társaság, de erről szól az alapszakasz, a Miami nem engedhet meg magának egy újabb bukást, mert könnyen rájuk nyomják a „rossz formában” bélyeget, itt az alkalom gyorsan feledtetni a bostoni kisiklást.

Köszönöm, hogy ma is velem tartottak, csütörtökön ugyan itt, ugyan ekkor, de friss kínálattal!

Olvasói sztorik