Kosár Kapitány

Nem éppen papírforma: Magyar Bajnokság, NBA, Adria Liga

Üdvözlök mindenkit újra, a mai naptól kezdve rendszeresen: hétfőn, illetve csütörtökön fogok jelentkezni sportfogadási tippjeimmel, esélylatolgatásaimmal, azaz továbbra is kosárlabda ezerrel! A mai napon főként az esetleges nem várt,vagy kevésbé kézenfekvő, de véleményem szerint reális eséllyel bekövetkezendő bravúrgyőzelmekre fektetek hangsúlyt. Nézzük is, melyek azok az összecsapások, amelyeken borulhat a papírforma.

Jászberény- Szova- Trend Optika KC Szombathely: 2. (2.30-as szorzó, bwin)

Négy találkozót is rendeznek kis hazánk bajnokságában szombaton. Ezek közül az egyik a Jászberény- Falco… bocsánat, Jászberény- Szova-Trend Optika meccs lesz, melyen a nagyon rossz formában lévő szombathelyieket fogadja az idén (talán meglepetésre) menetelő, otthon valóban magabiztos Jászberény gárdája. A jászságiak 9-8-as mérlegüknek köszönhetően az 5. helyen állnak, míg a sárga- feketék 8-9-el a nyolcadik helyen. A vasiak legutóbb éppen egy megnyert meccset buktak el saját közönségük előtt az örök rivális Körmend ellen, míg a hazaiak utolsó fellépésükön Pécsen örülhettek, végig vezetve a fontos derbin, s feledtetve az egészen furcsa okok miatt idén a másodosztályban induló Kecskemét elleni kupakiesést. Azonban a bwin szakértőivel ellentétben mégis azt gondolom, hogy a 4 meccset sorozatban bukó szombathelyiek ezt a mérkőzést „csakazértis” hozni fogják, hiszen a vasi El Clasico-n is remekül játszottak a teljes lefagyásig, illetve edzőjükért, Bencze Tamásért is harcba kell szállniuk, aki alól az egyre fogyatkozó szurkolók már szinte kihúzzák a kispadot. Rubin nem igazán váltotta be eddig a hozzá fűzött reményeket, viszont az új center, vagy inkább négyes, az NBA-t is megjárt Zagorac megmozdulásain látszik múltja, magas képzettsége, ő biztos pont lehet az exklubja ellen pályára lépő Ivosevvel egyetemben. A nemrég érkezett Mladenovic, valamint Dramicsanin levédésére kell főként figyelni a dunántúli oldalról.

Zalakerámia- ZTE KK- SZTE- Szedeak: 1. (1,4-es szorzó, bwin)

A másik érdekesebb összecsapást a nyolc sikerrel, s ugyanannyi kudarccal álló, nemrég az ASE-t két vállra fektető, hatodik ZTE, és a 6-11-el utolsóelőtti helyen álló SZTE-Szedeak Szeged szolgáltatja nekünk. A rendkívül jól szereplő, magukat már a kupában is nyolc között tudó zalaiak az első körben idegenben is legyőzték mostani ellenfelüket, így a Zalaegerszegi Városi Sportcsarnokban nem jelenthet problémát a csongrádiakat maguk alá gyűrni, akik az edzőváltás után- ahogy az ilyenkor lenni szokott- óriási sikert értek el a Kaposvár ellen, azonban az idei szezonban csak a Debrecen elleni játékuk után szállhattak fel elégedetten a csapatbuszra saját csarnokuktól távol, ami sokat elmond.
A Zalaiakat a három légiós: Hudson, Simovic és Copeland vezetheti a győzelem felé, kiegészülve a magyar Baki-val és Gáspár-ral, míg a szegediek Gurley és Dukics mellett leginkább Csorvásiban bízhatnak. A kék- fehérek öröme 1,4-szeres pénzt érhet nekünk.

Split- Szolnok: 2. (3,95-ös szorzó, tippmix)

Még mindig magyar csapat, azonban már nem honi bajnokság: Az előző írásomban elemzett Szolnok utazik Horvátországba, hogy összemérje erejét a náluk hárommal több győzelmet összegyűjtő, a tabella 11. pozícióját elfoglaló Split ellen. Legutóbb az EC-ben nagy csatában győzte le Izraelben az Olaj a Hapoel Holon-t, ami talán elindít valamit az idegenbeli játékukban, hiszen Horváth is elkapta a fonalat, illetve az új irányító, Florence is kezd beilleszkedni, míg a horvátok ráadásban maradtak alul legutóbb vendégségben, a Skopje ellen. A két klub előző találkozóját a Tiszaligeti Sportcsarnokban a mieink abszolválták, így mikor, ha nem most egy idegenbeli siker az Adria- ligában?! Természetesen tisztában vagyok vele, hogy ez nem a papírforma, de érdemes lehet megpróbálni, kisebb téttel, esetleg egy külön „buliszelvényen”, hiszen 3,95-szörösét kaphatjuk vissza a feltett összegnek.
Nézzünk egy kis NBA-t is, pármondatos latolgatások következnek:

Washington Wizards- Minnesota: 2. (2.25, bwin)

A javuló fővárosiakhoz utazik a gyenge formában lévő, sérülésektől állandóan szenvedő Minnesota, akikben mindettől függetlenül érzem az idegenbeli sikert, mint ahogy nem olyan rég a Houston ellen is, főként a 2,25-ös szorzót elnézve bwin-en.

Memphis Grizzles- Brooklyn Nets: 2. (3,20, bwin)

Szintén elsülhet jól az újra kitűnő formában játszó, legutóbbi meccseit tekintve 6/5-öt hozó, pár napon belül a Minnesotát és a Knicks-et is elpáholó Brooklyn Memphisi látogatása, a 3.20-at (bwin) tekintve mindenképpen gondolkodásra sarkall, hiszen száguldanak a külvárosiak, akiknek statisztikája hasonló ellenfelükhöz.
Néhány tipp indoklás nélkül (NBA):

Los Angeles Clippers- Portland:1. (1.65, bwin)
Brooklyn- Houston: 1. (2.30, bwin)
Minnesota- Charlotte: 1. (1.83, bwin)
New York- Philadeplhia: 1. (1.65, bwin)

A mai alkalommal- mint említettem-, próbáltam főként a kisebb- nagyobb meglepetések felé hajlani, azokat kielemezni. Természetesen berakhatnék pluszba néhány 1.2-es meccset is, javítva a statisztikát, de azt mindenki látja maga is, abból senkinek nem lesz haszna, így bízzunk ezeknek a mérkőzéseknek a (számunkra) előnyös kimenetelében! Legközelebb hétfőn találkozunk, minden jót!

Olvasói sztorik