Élő Nemzetközi foci

A BL-döntő küszöbén volt a Bayern, de Neuer óriási hibája után három perc alatt fordított a Real

OSCAR DEL POZO / AFP
OSCAR DEL POZO / AFP

A spanyol bajnok Real Madrid a csereként beállt Joselu duplájával hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a vendég Bayern Münchent a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntős párharcának szerdai visszavágóján, így 4-3-as összesítéssel bejutott a fináléba.

A Bayern három, a Real egy helyen változtatott az első meccshez képest, a bajoroknál De Ligt, Pavlovic és Gnabry került be a kezdőbe, Ancelotti viszont csak egy játékost cserélt ki, Carvajal kapott lehetőséget a megszokott helyén, a védelem jobb oldalán.

Bátor játékkal kezdett mindkét csapat, és mindkét oldalon volt egy-egy ígéretes helyzet az első tíz percben, Carvajal beadásáról Rodrygo maradt le centikkel, majd Gnabry adott pontatlan passzt Kane-nek, pedig akár lőhetett is volna.

Aztán a Real már igazi ziccerig is eljutott, Vinícius Jr. a kapufát találta el, majd a kipattanónál Neuer óriási védéssel fosztotta meg a góltól Rodrygót.

Jegyezzük meg, hogy elég zabosak lettek volna a Bayern-játékosok, ha gól a vége, mivel pár másodpercig két labda volt a pályán, és ezért bambult el a fél vendégcsapat Vinícius helyzete előtt.

Az első félidő közepén Gnabry sérülése miatt az első cseréjét máris ellőtte a Bayern, Davies érkezett a német támadó helyére. Nem sokkal később Kane küldött kapura egy príma kapáslövést, Lunyin odaért, bár a lassítás alapján talán nem akadt volna be a labda.

A 39. percben Neuer újabb nagy bravúrt húzott elő, Vinícius veszélyes beadása befért volna, ám a német kapus kipaskolta a labdát.

A második félidő elején Vinícius rendre megverte Kimmichet, de a beadásai nem jutottak el a társakig, egészen az 55. percig, amikor Rodrygo perdítése után egészen kevés hiányzott a Realnak a gólhoz.

Neuer ott folytatta, ahol az első játékrészben abbahagyta, előbb Rodrygo szabadrúgását ütötte ki, majd Vinícius bosszankodhatott, amikor a Bayern kapusa kitornászta a léc alá tartó löketét.

A 66. percben Musiala révén produkált életjelet a Bayern, ezúttal Lunyinnak kellett résen lennie, de két perccel később már a hazai kapus is tehetetlen volt, Kane indította Daviest, aki befűzte Rüdigert, majd jobbal pazar gólt szerzett.

Viszonylag hamar egyenlített a Real, amikor Valverde lövése egy védő lábáról bevágódott, ám a VAR elvette a gólt, mert Nacho ellökte és arcon vágta Kimmichet a kapu előtti tumultusban.

A Realt mintha kizökkentette volna, hogy rohannia kell, Kane pedig még közelebb tolhatta volna a döntőhöz a Bayernt, ám nagy helyzetben az oldalhálóba püfölte a labdát.

Kane nem játszotta végig a meccset, mert Tuchel a 85. percben lehozta, így az angol csatár a kispadról nézhette, hogy az egész addig bravúrokat bemutató Neuer kiejtette a labdát Vinícius nem túl veszélyes lövése után, és a csereként beállt Joselu kiegyenlített.

A Real ráment a győztes gólra, előbb egy veszélyes szituációt még megúszott a Bayern, ám az ezt követő szöglet után Rüdiger beadását Joselu a hálóba terelte sípcsonttal. A bíró elsőre lest jelzett, de a videózás után kiderült, hogy érvényes a gól.

Marciniak 9 perc hosszabbítást jelzett, de erre jócskán ráhúztak a felek, és volt még egy olyan jelenet, amiről sokat fognak beszélni: egy felívelt labdát Mazraui fejelt le, majd Müller továbbstukkolta, de ekkor már les miatt fújt a bíró, így De Ligt hiába lőtt a hálóba. Meglehetősen elhamarkodottan sípolt bele az akcióba a bíró, és a felvételek alapján Mazraui nem volt egyértelműen előrébb a felívelésnél, érthető, hogy morcosak voltak a németek.

Az eredmény ezután nem változott a 2-1-es győzelemmel a Real jutott a június elsejei döntőbe, ahol a Dortmund lesz az ellenfele. A Bayern München 2012 után zár ismét úgy egy idényt, hogy nem nyer trófeát, 12 évvel ezelőtt Jupp Heynckes irányításával a német bajnokságban, a Német Kupában és a BL-ben is másodikként végzett.

Bajnokok Ligája, elődöntő, visszavágó:

Real Madrid (spanyol) – Bayern München (német) 2-1 (0-0)
Madrid, Bernabéu-stadion
v.: Marciniak (lengyel)
Real: Lunyin – Carvajal, Rüdiger, Nacho, Mendy – Valverde (Joselu, 81.), Tchouameni (Camavinga, 69.), Kroos (Modric, 69.) – Bellingham (Militao, 90+10.) – Rodrygo (Brahim Díaz, 81.), Vinícius Jr.
Bayern: Neuer – Kimmich, De Ligt, Dier, Mazraui – Laimer, Pavlovic – Sané (Kim, 76.), Musiala (T. Müller, 85.), Gnabry (A. Davies, 27.) – Kane (Choupo-Moting, 85.).
gól: Joselu (88., 90+1.), illetve A. Davies (68.)
sárga lap: Camavinga (101.)
továbbjutott: a Real Madrid, 4-3-as összesítéssel.

A Real őrült fordítással jutott be a BL-döntőbe

Úgy tűnt, Alphonso Davies nagy góljával és Manuel Neuer bravúrjaival BL-döntőbe jut a Bayern München. A Real Madrid elleni visszavágón a 87. percig vezettek a bajorok, ám aztán Neuer egy könnyű lövést kiejtett, a szemfüles cserecsatár, Joselu pedig egyenlített. És ennyivel nem érte be a Real: a 90+1. percben Rüdiger beadását Joselu pofozta be, és bár ezt elsőre elvették les miatt, a videózás után mégis megadták.

A 14-szeres győztes Real így 4-3-as összesítéssel ott van a döntőben, ahol a Borussia Dortmund lesz az ellenfele, amely eddig egyszer, 1997-ben bizonyult Európa királyának.

Lefújta!

2-1-re nyert a Real, és ezzel bejutott a BL-döntőbe, ahol a Dortmund lesz az ellenfele.

Van még

A kilenc perc már rég lepörgött.

Tüchel kap sárgát

A pályán harcolók még nem kaptak sárgát, Tuchel viszont túl vehemensen reklamált, kapott is egy lapot.

Újabb Joselu-gól!

Rüdiger beadása után a cserecsatár újabb gólt szerzett, de elsőre lesnek ítélték. Visszanézték, nem volt les. 2-1. Mi van itt!

Újabb Real-helyzet!

Előbb Vinícius volt önző, pedig Bellingham várta benn a labdát, majd Brahim Díaz löketébe állt bele Dier.

1-1!

Az egész meccsen szenzációsan védő Neuer kiejtett egy könnyű labdát, Joselu pedig odaért, és bepofozta. 1-1!

Tuchel is variál

Kane-t és Musialát kapta le, Thomas Müller és Choupo-Moting érkezett.

Nagy labda volt Rüdigertől

Viníciust találta meg vele, de a brazil dropból a bal felső fölé küldte a labdát. Előtte a Bayernnek volt egy kapufája Kim révén, de a bíró már mutatta, hogy kifelé jár szabadrúgás.

Real-gól, de nem adják meg

Valverde lőtte kapura a labdát, ami egy bayernes lábról pattant be. Középen Nacho lökte fel Kimmichet, akinek az arcát is eltalálta, a lengyel bíró a videózás után kifelé ítélt szabadrúgást.

Vezet a Bayern!

Kane indította a Bayern-kontrát, az angol passzával Davies befelé húzott, majd jobbal nagy gólt akasztott a kapu bal oldalába. Jelen állás szerint döntős a Bayern!

Életjel a Bayerntől

Davies előtt nyílt nagy terület, majd Musiala fűzte be Carvajalt, de balos lövését Lunyin kiszedte.

Jár a taps, de...

Egy Kimmich ellen befújt szabadrúgása után sokáig nem szabadult fel a Bayern kapuja, csak akkor, amikor Kroos lövésre visszatett lágy labdáját Carvajal kibikázta a nézők közé.

Csak magunkat tudjuk ismételni

Megint Neuer tartja meccsben a Bayernt: Vinícius három ember közé ment be, majd tüzelt, de a kapus valahogy ezt is kiszedte. 13-4 a próbálkozások aránya a Real javára.

Neuer, a fal

Most Rodrygo szabadrúgását tolta ki, nem ment eléggé sarokra, de azért vetődni kellett érte.

Egy arasznyival mellé

Vinícius beadása most eljutott a címzetthez, Rodrygo ügyesen bele is ért, de ez sem akadt be, de nagyon kevéssel vánszorgott el a labda a bal sarok mellett.

Kis lökés, nem lökés!

Kane taszajtotta meg kicsit Mendyt a Real 16-osa közelében, a védő felborult, Kane meg lőtt, de Lunyin leért a rövidre.

Vinícius > Kimmich

Megint megverte a védőt az alapvonal felé, de a beadása megint nem jutott el a társakig. Szöglet azért lett belőle, de Valverde ezt most nem találta el úgy, mint a City ellen.

Az a híres megpattanós figura

Davies nyargalt a bal szélen, a lövése Carvajalon pattant meg, majd veszélyes röppályáját leírva végül fölé hullott.

Olvasói sztorik