Kiemelt hírek

Egy Luque-bomba eldöntötte…

A Diósgyőri VTK hazai pályán 1-0-ra nyert a Haladás ellen az OTP Bank Liga 14. fordulójában.
OTP Bank Liga, 14. forduló
Diósgyőri VTK – Haladás Sopron Bank 1-0 (1-0)
Diósgyőr, 8000 néző. Játékvezető: Böcskei
DVTK: Rados – Vadász, Gal, Budovinszky, Gohér – Gallardo (Pál Sz., 72.), Abdouraman, Lippai (Arze, 55.), Luque – Carreno (Seydi, 64.), Tisza. Vezetőedző: Benczés Miklós
Haladás: Rózsa – Schimmer, Tóth P., Guzmics, Halmosi (Skriba, 67.) – Sluka (Oross, 82.), Búrány, Kovács I., Sipos N. – Kenesei, Vujovics. Vezetőedző: Aczél Zoltán
Gólszerzők: Luque (42.)

A hazaiak keretéből George Menougong és Dobos Attila hiányzott, a szombathelyieknél pedig Korolovszky Gábor, Iszlai Bence és Rajos Gábor sem volt, illetve hiányzott mindkét Nagy Gábor. Nyolcezer néző volt a stadionban, napjainkban ez teltházat jelent Diósgyőrben. A találkozó előtti állapotok szerint a DVTK csak egyszer kapott ki otthon (a Kecskeméttől), míg a Haladás csak egyszer nyert idegenben (a Ferencváros ellen).

A negyedik percben szögletet végezhetett el a Diósgyőr, a beívelés után középen, a nagy tömörülésben a labda megpattant Kenesei Krisztián kezén, de a játékvezető nem ítélt büntetőt. A tízedik percben szintén egy szöglet után veszélyeztetett a DVTK, Budovinszky Krisztián fejéről csúszott a kapufa mellé a labda. A 16. percben Luque iramodott meg egyedül a baloldalon, ám beadásszerű lövése keresztben elment a kapu előtt. Ahogy várható volt, a Diósgyőr birtokolta többet a labdát, mezőnyfölényben volt, vezetett néhány tetszetős támadást is, de a Haladás jól állta a sarat, és néha elmerészkedett a borsodiak kapujáig is!

A 31. percben Halmosi Péter beadását Ivan Rados kiütötte, a labda a kapus szerencséjére éppen elsuhant a második hullámban érkező Kenesei Krisztián lába mellett. A 38. percben saját térfelén, hátul passzolgatott a Haladás, és a hazai szurkolók ekkor elkezdtek hevesen fütyülni! Akkor pedig már kiabáltak és káromkodtak is, amikor a játékvezető megtorlatlanul hagyta a vasiak taktikai szabálytalanságait. A 42. percben Halmosi sokadik faultja után szabadrúgással jöhetett a DVTK. A drukkerek azonnal Jose Luque nevét kezdték skandálni, aki odaállt a labda mögé, és meglehetősen messziről, mintegy harminc méterről döbbenetesen nagy gól lőtt (1-0)!

Az első félidő után a döntetlen jobban megfelelt volna a játék képének, de a szabadrúgás-specialista Luque extravillanásával mégis a hazaiak voltak előnyben.

A második játékrész elején Vujovics előtt adódott két ígéretes lehetőség, de egyikkel sem tudott élni. Az 54. percben Tóth Péter szorongatta Tisza Tibort, majd a tizenhatoson belül mindketten a földre kerültek. A hazaiak az elmaradt tizenegyes miatt reklamáltak, és bizony lehet, hogy igazuk volt. Az 58. percben hazai szöglet után Kenesei csúsztatta a labdát fejjel a saját kapujának felső lécére, de nem lett belőle öngól.

A 68. percben Kenesei kapott labdát a tizenhatoson belül, már csak kilenc méterre volt a kaputól, amikor lőtt, de Gallardo az utolsó pillanatban belepiszkált a labdába, így Rados kapus megkaparintotta. A 84. percben Pál Szabolcs, Tisza Tibor és Seydi addig gurigáztak a Haladás tizenhatosán belül, ameddig a vendégvédők felszabadítottak.

A második felvonásban sem változott a játék képe, abszolút egyenrangú partnere a hazai pályán félelmetes hírű Diósgyőrnek az idegenben általában gyengécske Haladás, de újabb gól nem esett, úgyhogy ezért nem járt pont. Ez volt a vasiak ötödik olyan idegenbeli meccse, amelyen nem tudtak gólt lőni, ezek közül a negyedik, amelyet 1-0-ra vesztettek el…

Olvasói sztorik