Kiemelt hírek

Hetek óta ezért küzdöttek!

Márki Dénes góljaival megtört a Dunaújváros rettenetes sorozata!

Egyáltalán nem túlzás, ha úgy fogalmazunk, rémálomszerűen kezdte a bajnokságot a Dunaújváros Pálhalma Agrospeciál SE. Az NB II Nyugati-csoportjában szereplő együttes kilenc forduló után kilenc vereséggel és így értelemszerűen nulla ponttal állt a tabella utolsó helyén. Bár a csapat a tízedik kör után is sereghajtó, nagy különbség, hogy az elmúlt hétvégén megszerezte első győzelmét! A dunaújvárosiak hazai pályán nyertek 2-1-re a Baja ellen, érdekesség, hogy a végeredmény már a 12. percben kialakult.

Az első győztes találkozón duplázó Márki Dénes a Rangadó.hu érdeklődésére csapata hozzáállását dicsérte, amely kilenc kudarc után is töretlen volt. A 23 éves játékos bevallotta, hogy előzetesen nem számítottak ilyen nehézségekre, de továbbra is elérhetőnek tartja a bennmaradást!

– Miben különbözött ez a mérkőzés a korábbiaktól, a végeredményen kívül, persze?!
– Jó volt a csapat hozzáállása, mindenki nagyon akarta a sikert – nyilatkozta a Rangadónak Márki Dénes. – Hetek óta ezért küzdöttünk, hiszen vannak nehézségek, és kevesen is vagyunk. A gólok után a bajaiak többet birtokolták a labdát, volt két nagy helyzetük is, de kihagyták. Nekünk is voltak lehetőségeink, rúgtunk kapufát, és nekem is volt egy nagy ziccerem, ami kimaradt.

– Mi a legfontosabb tanulsága az eddigi időszaknak?
– Az elején nem erre számítottunk, de a vezetőink sem! Gondoltuk, hogy nehéz lesz, de hogy ennyire, azt nem! Bízom benne, hogy ez a siker még inkább összekovácsolja a társaságot. Morálisan nagyon jót tett a csapatnak a győzelem. Már a meccs után is jó volt a hangulat, végre nem lógó orral üldögéltünk az öltözőben!

– Elkezdték ledolgozni a ponthátrányukat a riválisokkal szemben, de vajon ilyen rossz kezdés után képesek lesznek kiharcolni a bennmaradást?
– Szerintem igen! Ha tíz-tizenkét pontot szereznénk a szezon feléig, akkor meg tudják annyira erősíteni a keretet, hogy sikerüljön. Egy játékosnak is vonzóbb egy olyan csapatba igazolni, amelynek még van reális esélye a bennmaradásra. Most tehát az a cél, hogy szerezzünk minél több pontot!

NB II, Nyugati-csoport, 10. forduló
Dunaújváros Pálhalma Agrospeciál SE – Bajai LSE-Kalo-Méh 2-1 (2-1)
Dunaújváros, 100 néző. Játékvezető: Botló
Dunaújváros: Abu – Kőkúti, Salamon, Vaskó, Huber – Berényi, Bastovanov, Márki, Bezerédi – Rottmann, Perovics. Vezetőedző: Nagy I Zoltán
Baja: Csoknyai – Szauter, Burucz, Forgács, Kardos – Lógó, Micskó, Szőllősi F., Balázs – Nagy E., Csák. Vezetőedző: Bognár György
Gólszerzők: Márki (3., 12.), illetve Szöllősi (10.)

Olvasói sztorik