Kiemelt hírek

Idegenben nem megy a Debrecennek

Két pontra csökkent a listavezető és a mezőnyben egyedüliként veretlen Debrecen előnye az OTP Bank Liga tabelláján.
OTP Bank Liga, 13. forduló
Pécsi MFC – Debreceni VSC-TEVA 0-0
Pécs, 3500 néző. Játékvezető: Vad II István
Pécs: Dibusz – Simonfalvi, Lantos, Todorovics, Marovics – Regedei, Zeljkovics, Scepanovics, Nagy O. (Gyánó, 87.) – Bajzát (Andorka, 79.), Horváth Zs. (Demjén, 76.). Vezetőedző: Mészáros Ferenc
DVSC: Novakovics – Nagy Z., Simac, Mészáros, Korhut – Varga J., Bódi, Bouadla, Szakály P. – Kulcsár T. (S. Nikolics, 65.), Coulibaly (Rezes, 82.). Vezetőedző: Kondás Elemér

A hajdúságiak a 13. fordulóban döntetlent játszottak az újonc Pécs vendégeként.

A hazaiaktól Pákolicz Dávid, Sabin Goia, Andrej Causics és Pintér Attila is hiányzott, a vendégek nem számíthattak Illés Gyulára, Farkas III Balázsra és Szűcs Istvánra.

A második percben Zeljkovics indítását Horváth Zsolt egy pattanás után ballal, egyből, 17 méterről lőtte nem sokkal a bal kapufa mellé. A 25. percben Bódi Ádámot ki kellett volna állítani. Előbb feldobta magát a tizenhatoson belül, amiért sárgát kapott, majd kíméletlenül buktatta Scsepanovicsot. A 38. percben Bajzát lefordult a bizonytalankodó Mészáros Norbertről, és nyolc méterről, kissé balról az égbe lőtt.

Az első félidő hatalmas küzdelmet, de meglehetősen unalmas, gyenge, pontatlan játékot hozott. A Debrecen birtokolta többet a labdát, ám a Pécsnek voltak veszélyesebb helyzetei. Igazán nagy veszélyben egyik kapu sem forgott.

Egy perc alatt több helyzete volt a Debrecennek, mint az első félidőben! Kulcsár Tamás a 47. percben kétszer is egyedül maradt és már csak Dibusz Dénessel állt szemben, de mindkétszer a pécsi kapus nyerte a párharcot. Az 53. percben Novakovics nagyot védett, Regedei húsz méterről leadott lövését tornázta látványos mozdulattal a léc fölé. Egy perc múlva Bajzát robogott el középen, de fél méterrel a jobb kapufa mellé lőtt, Novakovics belepiszkált a labdába.

A 68. percben Bouadla lövését tornázta ki a hazai kapus, majd a szöglet után Stevo Nikolics tiszta helyzetben fejelt a kapu mellé. A 74. percben Szakály Péter lőtt 15 méterről centikkel a léc fölé. A második rész élvezetesebb játékot hozott, mindkét oldalon akadtak helyzetek, de gól azért született, mert amikor kellett, Dibusz és Novakovics kapusok képesek voltak a bravúrra.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik