Kiemelt hírek

Triplázott a Ferencváros az Újpest ellen

A Ferencváros hazai pályán 3-0-ra legyőzte az ősi rivális Újpestet az OTP Bank Liga 13. fordulójában.
OTP Bank Liga, 13. forduló
Ferencvárosi TC – Újpest FC 3-0 (2-0)
Albert Stadion, 12 ezer néző. Játékvezető: Kassai
FTC: Jova – Maróti, Balog, Klein, Junior – Otten – Józsi, Jovanovics, Hakola (Abdi, 71.) – Somalia (Lisztes, 84.), Pölöskei (Tóth B., 78.). Edző: Détári Lajos, Nagy Tamás
Újpest: Balajcza – Szokol (Balogh B., 64.), Mihajlovics, Dvorschák (Rubus, 32.), Pollák – Tajthy, Markovics – Barczi, Kabát (Balajti, 75.), Simon K. – Rajczi. Vezetőedző: Zoran Szpisljak
Gólszerzők: Pölöskei (7.), Somalia (37.), Lisztes (92.)

A hazaiak a 13., a vendégek a 15. helyen álltak a tabellán a forduló előtt, de az elmúlt hétvégén mindkét gárda győzni tudott. Az Újpest odahaza győzte le a Zalaegerszeget, az FTC idegenben a Pápát.

A vendégeknél Vermes Krisztián, Litauszki Róbert, Lázár Bence, Dombai Viktor és Takács Zoltán sérülés miatt kihagyta a meccset, a hazaiak a legjobb összeállításban léptek pályára.

Az ötödik percben szép összjáték végén Kabát Pétert talált nyolc méterről a hálóba, de lesről, így nem érvényes a találat. Úgy tűnt, jó ítélet született. Két perc múlva Pölöskey előbb kényszerítőzött Somaliával, majd a visszakapott labdát az ötösről berobbanva a kapu jobb alsó sarkába rúgta (1-0). A 11. percben Tajthy Tamás ártatlan helyzetben kirúgta Józsi György jobb bokáját a tizenhatos bal sarkánál, a játékvezető büntetőt ítélt! A finn Juha Hakola állt a labda mögé, de a jobb sarok felé tartó labdát Balajcza Szabolcs villámgyors vetődéssel kiütötte!

A 16. percben Somalia a kaputól két méterre az oldalhálóba perdített. A 37. percben Jovanovics adott be Pollák mellől jobbról, Mihajlovics nem rúgta el a labdát, amelyet Somalia három lépésről a kapu bal alsó sarkába lőtt (2-0). A Ferencváros gyorsan magához ragadta a kezdeményezést, és hamar meg is szerezte a vezetést. A folytatásban is főként hazai lehetőségeket lehetett feljegyezni, majd újra góllá érett a ferencvárosi fölény.

A 61. percben Kabát Péter beadását az ötös sarkáról Rajczi Péter csúsztatta másfél méterrel a kapu mellé. A 74. percben Darko Markovics lőtt 22 méterről, centikkel a jobb alsó sarok mellé. A 89. percben Balogh Balázs vezette végig a pályán a labdát, kitette Balajti Ádámnak, aki balról, 17 méterről centikkel lőtt a kapufa mellé. És végül: a 92. percben Tóth Bence indította Abdit, aki középre adott, tizenegyes pontról pedig Lisztes Krisztián a bal alsóba fejelt (3-0).

A fordulást követően az Újpest irányította a játékot, de ekkor már a hazaiaknak – biztos vezetésük tudatában – nem is kellett erőltetniük a támadásokat. A látogatók becsülettel próbálkoztak, de komolyabb helyzetig nem jutottak el. A végeredményt aztán a csereként beállt Lisztes állította be az utolsó percben.

Olvasói sztorik