Kiemelt hírek

Szép ajándék az edző születésnapjára

A Vasas-Híd hazai pályán 1-0-ra nyert az MVM Paksi FC ellen az OTP Bank Liga 13. fordulójában.
OTP Bank Liga, 13. forduló
Vasas-Híd – MVM Paksi FC 1-0 (0-0)
Illovszky Stadion, 1500 néző. Játékvezető: Takács J.
Vasas: Ilizi – Sütő, Kovács I Gábor, Gáspár, Casal – Mehmedagics, Farkas I B., Bárányos (Ferkó, 74.), Kulcsár D. (Simics, 60.) – Dajics (Jokics, 92.), Beliczky. Vezetőedző: Marijan Vlak
Paks: Csernyánszki – Fiola, Éger, Heffler T., Csehi – Kiss T. (Montvai, 63.), Bartha (Magasföldi, 63.), Szatmári, Sipeki – Böde, Vayer. Vezetőedző: Kis Károly
Gólszerző: Simics (86.)
Kiállítva: Beliczky (87.)

A Pro Urbe díjas paksiak részéről Sifter Tamás öt sárga lap, Hrepka Ádám pedig sérülés miatt hiányzott a keretből. A héten szintén sérüléssel bajlódó Sipeki István végül vállalta a játékot. A Vasas a héten további légiósokat igazolt. A ghánai születésű, de angol útlevéllel rendelkező Bradley Hudson-Odoi csatár, a horvát Jurica Pranjics pedig belső védő. Kettő plusz egy évre írtak alá, de az összes papírjuk beérkezésére még várni kell, így a mostani bajnokin még nem számolhatott velük a születésnapos Marijan Vlak vezetőedző.

Meglepően jelentős médiaérdeklődés kísérte a találkozót, a sajtó munkatársai számára fenntartott széksorban már negyed órával a kezdés előtt nem volt szabad hely, a hosszú asztalon pedig összesen hét laptopot számoltunk meg, természetesen azzal együtt, amelyen ez a cikk is íródott. A csapatokat csapadékmentes, ám rendkívül hideg idő fogadta. A statisztika alapján rendkívül érdekes meccsre volt kilátás, hiszen a Vasas a legutóbbi négy mérkőzésén egyetlen gólt sem kapott, a Paks viszont átlagban háromszor talált be az ellenfélnek.

A vendégek rögtön a meccs elején kezdeményezőleg léptek fel, előbb Vayer Gábor baloldali szabadrúgása csavarodott a kapu elé, és a Vasas-játékosok csak üggyel-bajjal tudtak menteni, majd Heffler Tibor beadását Kiss Tamás sarkazta gurította kapura, de Lubos Ilizi fogta a labdát. a negyedik percben Kiss óriásbedobását Vayer ollózta kapura 15 méterről, de a léc alá tartó labdát Ilizi védte. A kilencedik percben döbbenetesen nagy helyzet maradt ki, Böde Dániel két védőt is lefutott, már csak a kapussal állt szembe, el akarta húzni mellette a labdát, de cselezés közben egyszerűen elbotlott, így a földön fekvő Ilizinek nem volt nehéz dolga…

A 19. percben Bárányos Zsolt lőtt 25 méterről, a labdába Csernyánszki Norbert bele tudott kapni, így az a lécről pattant vissza a mezőnybe, Dajics azonnal rárúgta, de a labda elsüvített a kapu előtt! Ez is nagy lehetőség volt! A 25. percben Farkas I Balázs veszélyeztetett egy távoli lövéssel, amely alig kerülte el a Paks kapuját. A Paksnak a legnagyobb helyzet sem volt elég! Előbb Sipeki emelte Böde fejére a labdát, aki hét méterről a kapus kezébe fejelt, majd a harmincadik perben először Böde lőtt az ötös sarkáról, de Ilizi lábáról kipattant a labda, majd Vayer lövése egy védőn megpattant, a játékszer Kiss Tamás elé került, de az ő lövésébe belevetődtek.

A Vasas-szurkolók ébresztőt kiabáltak, de nem volt igazuk. Ébren volt mindkét együttes, de az első félidő második felében inkább a látogatók veszélyeztettek. A 33. percben Bartha László a tizenhatos vonaláig cselezte magát, de a lövése fölé szállt. Nem sokkal később Kiss Tamás lőtt tíz méterről botrányosan fölé. Az angyalföldiek leginkább pontrúgásokból veszélyeztettek, de gól a szünetig nem született.

A Vasasnál a második játékrészben is nagy probléma volt a labdanélküli mozgások hiánya. Hiába volt kezdeményezőbb a házigazda, ha a labdát birtokló játékos nem tudott kinek passzolni, mert mindenki egyhelyben várakozott, egy paksival az oldalán. A 61. percben Beliczky Gergő erőszakosságának köszönhetően nagy helyzetbe került, de Csernyánszki jól zárta a szöget és szépen védett. A hetvenedik percben Magasföldi József lőtt kapura 17 méterről, nem igazán zavarták, így meg is nézhette, hova íveli, de néhány centivel célt tévesztett, a labda elzúgott a kapufa mellett.

A 83. percben hazai szöglet után Kovács Gábor fejelt a kapu fölé, két perc múlva pedig Dajic fejelt Csernyánszki kezei közé négy méterről. A 86. percben aztán Dajic már nem hibázott, egyedül vezette a labdát a kapu felé, majd pontosan passzolt Simic elé, aki az üresen tátongó hálóba passzolt (1-0). A középkezdés után Beliczky kiállítása miatt emberhátrányba került a Vasas, de ezzel a látogatók már nem tudtak élni, így Marijan Vlak vezetőedző vasárnapi születésnapját győzelemmel ünnepelte csapata.

Olvasói sztorik