Kiemelt hírek

Kaposvár: hát persze, hogy döntetlen!

A Haladás Sopron Bank hazai pályán 1-1-es döntetlent játszott a Kaposvári Rákóczival az OTP Bank Liga 13. fordulójában.
OTP Bank Liga, 13. forduló
Haladás Sopron Bank – Kaposvári Rákóczi 1-1 (1-0)
Szombathely, 5000 néző. Játékvezető: Berger
Haladás: Rózsa – Schimmer, Guzmics, Nagy II G., Tóth P. – Sluka (Sipos 63.), Rajos, Kovács I. (Simon A. 87.), Halmosi – Vujovics, Oross (Horváth A. a szünetben). Vezetőedző: Aczél Zoltán
Kaposvár: Hajdúch – Okuka, Graszl, Bank, Jánvári (Jammeh 77.) – Pavlovics (Perics 57.), Hegedűs, Pedro, Gujics – Balázs, Grumics (Alekszejev, a szünetben). Vezetőedző: Sisa Tibor
Gólszerzők: Vujovics (45.), illetve Perics (83.)

A szombathelyiek kezdőcsapatából Korolovszky Gábor és Kenesei Krisztián sérülés, Iszlai Bence és Nagy I Gábor sérülés miatt hiányzott.

A harmadik percben Nagy II Gábor ugratta ki Halmosi Pétert, aki öt méterről Lubos Hajdúch kapusba lőtte a labdát, aki a lábbal hárított. Két perc múlva Graszl Károly 22 méteres lövése a kapu jobb alsó sarka mellé szállt. A hetedik percben Pedro végzett el szabadrúgást a tizenhatos jobb oldali csücskétől, és a beívelést Pavlovics hét méterről fejelte a kapu fölé. A 15. percben Gujics lőtt balról, 11 méterről, éles szögből a kapu fölé.

A huszadik percben Schimmer ívelt be egy szabadrúgást 21 méterről, amit Tóth fejelt hat méterről a kapu fölé. A negyvenedik percben Gujics jobb oldali beívelése után Pavlovics fejelte a labdát hat méterről Rózsa Dániel kapus kezeibe. A 44. percben Kovács István passzolt Oross Mártonhoz a jobb oldalon, aki középre adott, s az érkező Vujovics 17 méterről a kapu bal alsó sarkába lőtt (1-0).

A Haladás lépett fel támadólag az első félidőben, ám a vendégek remekül megszervezték játékukat, így a hazaiak csak szenvedtek. Az egyenlő erők küzdelme végül a szünet előtti utolsó pillanatban szerzett váratlan góllal billent a hazaiak javára.

A 71. percben Rajos hatméteres lövését Hegedűs blokkolta szögletre. Egy perc múlva Kovács jobb oldali szögletét Tóth fejelte hét méterről a kapu jobb felső sarka fölé. A 83. percben Perics végezhetett el szabadrúgást a kaputól 22 méterre, s a kapu jobb oldalába lőtt (1-1). A 91. percben Halmosi baloldali beadása után Horváth lőtt hét méterről a kapu jobb alsó sarka mellé, ez volt a meccslabda!

A második játékrész lüktetőbb játékot hozott, a Kaposvár támadott az egyenlítésért, a Haladás rohamozott az újabb gólért. A nagy rohanásból a vendégek jöttek ki jobban, sikerült egyenlíteniük. Az egy ponttal a Kaposvár lehet elégedettebb.

Olvasói sztorik