Kiemelt hírek

Döntetlenre vágytak, bravúr lett a vége

Dávid Richárd szerint a mostani teremlabdarúgó-bajnokság nem olyan egyértelmű, mint az előzőek.

Kapcsolódó cikkek

Mint arról beszámoltunk, a Colorspectrum Aramis óriási meglepetésre 3-2-re győzött a címvédő Rába ETO otthonában a teremlabdarúgó NB I alapszakaszának hatodik fordulójában. A vendég budaörsiek győztes gólját a 21 éves Dávid Richárd szerezte, akinek a jelenlegi szezonban ez volt a harmadik találata.

A korábban a BKV Előre csapatában futballozó játékos a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, két évvel ezelőtt a tanulmányai miatt kellett hanyagolnia a nagypályát, amely néha egy kicsit még hiányzik neki. Dávid Richárd szerint a győri győzelmük a higgadtságnak is köszönhető, és a Magyar Kupában is a továbbjutásra hajtanak.

– A győri sikerük óta a válogatott szünet miatt nem volt újabb bajnoki meccsük. Gondol még néha a bravúros győzelemre, illetve a mindent eldöntő góljára?
– Igazából nem nagyon jut eszembe, mert már igyekszem továbblépni, és a következő meccsekre gondolni – válaszolta a Rangadó kérdésére Dávid Richárd. – Ez is csak egy győzelem volt, és bár meglepetésnek is lehet mondani, a mutatott játék alapján megérdemeltük! A Magyar Kupa következő fordulójában is Győrben lépünk pályára, az a találkozó ugyanolyan fontos lesz. Legalább döntetlent szeretnénk elérni, és büntetőkkel továbbjutni!

– Mi volt a cél a győri bajnoki meccsen? Bravúros győzelem? Értékes döntetlen? Vagy tisztes vereség?
– Legalább döntetlent szerettünk volna elérni, hogy a MAFC ellen elveszített pontokat pótoljuk.

– Az utolsó pillanatokban rendkívüli higgadtság kellett a győztes gól megszerzéséhez?
– Mindenképpen! De végig higgadtnak kellett lenni. Ahogy Kozma Misi bácsi mondta, forró szív és hideg fej szükséges az egész meccsen!

– Játékos-edzőjük, Frank Tamás, illetve több csapattársa Brazíliában szerepel a válogatottal. Mennyiben módosul ilyenkor az edzésmunka?
– Igyekszünk formában tartani magukat, Tamás készített egy edzéstervet, és amíg ők kint vannak, az alapján dolgozunk.

– A Győr nagy pofont kapott, ezért a kupameccsen még motiváltabb lesz, mint korábban! Mivel készülnek az újabb rangadóra?
– Ugyanazzal, amivel eddig, és igyekszünk kihozni a legtöbbet. Nem hiszem, hogy a Győr félvállról vett volna minket, a két csapat találkozója mindig presztízsmérkőzés.

– Az egész szezont tekintve mire lehet jó az Aramis?
– Úgy érzem, ez a bajnokság nem olyan egyértelmű, mint az előzőek. Minden csapat sokat fejlődött, a fiatalítások elindultak. A meccsek többségén csak a pillanatnyi formától és az összpontosítástól függ, ki nyer, ezért is alakul ki körbeverés. Magunkat a dobogóra várom, de bízunk benne, hogy további meglepetéseket okozhatunk.

– Korábban nagypályás klubokban is játszott. Miért hagyta abba?
– A tanulmányaim miatt sajnos nem tudtam folytatni, ütötte egymást a kettő, amikor érettségiztem.

– Bánja? Hiányzik?
– Rákoscsabán lakom, és amikor elhaladok egy nagypálya mellett, mindig benézek, és visszagondolok, hogy milyen jó volt az az időszak, de most már csak a kispályára koncentrálok.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik