Kiemelt hírek

Koncz: Többre hivatott a Cegléd!

Sok nyerő típusú játékos szükséges Koncz Zsolt szerint.

Kapcsolódó cikkek

A Restart-Ceglédi VSC 4-1-re kikapott a Szeged 2011 otthonában az NB II Keleti-csoportjának kilencedik fordulójában. A találkozó meglehetősen eseménydús volt! A 26. percben kiállították a vendégek kapusát, Miski Zoltánt, aki a tizenhatoson kívül kézzel ért a labdához. Az ezután emberhátrányban játszó ceglédiek a negyvenedik percben Koncz Zsolt góljával megszerezték a vezetést, tehát a szünetben náluk volt az előny. A második félidőben sem álltak be védekezni, törekedtek a gólszerzésre, de nem jártak sikerrel, sőt kaptak négyet…

A Rangadónak nyilatkozó Koncz Zsoltot nem vigasztalja, hogy a REAC és a Vác után a Szeged kapujába is betalált. A Kecskemét színeiben korábban jelentő élvonalbeli tapasztalatot szerző 34 éves középpályás jelenlegi együttese eddigi teljesítményével sem elégedett, mert mint mondta, sokkal többre képes a társaság.

– Az emberhátrány hatására a szünetben változott a meccs előtt megbeszélt taktika?
– Nem nagyon változtattunk, próbáltuk volna kijjebb tolni a védekezésünket, és a középpályán labdákat szerezni, mert tudtuk, hogy a Szeged nagy nyomást fog gyakorolni ránk, és ezt akartuk, hogy ez ne a kapunk előtt történjen. Újabb gólokat szerettünk volna szerezni. Nem sikerült – mondta a Rangadó.hu megkeresésére Koncz Zsolt.

– Milyennek ítéli a csapat eddigi szereplését?
– Nem kiegyensúlyozottnak, inkább hullámzónak! Voltak nagyon jó meccseink, és nagyon rosszak is. Ha elhinnénk, hogy többre vagyunk képesek, akkor tudtuk volna hozni ezeket a mérkőzéseket is. Többet ki lehetett volna hozni az eddigi találkozóinkból, ezért nem vagyok elégedett.

– Kilenc forduló után a negyedik helyen állnak, ez azért nem olyan tragikus!
– Az biztos, hogy ez nem jelent rosszat. A céljainkat maximálisan teljesítettük, hiszen bent vagyunk a legjobb nyolcban, de én maximalista vagyok, és ezt azt mondom, hogy ebből a játékosállományból, és a lehetőségeinkből több mindent ki lehetett volna hozni kilenc forduló alatt. Mindez persze még nem jelenti azt, hogy a végén nem érhetünk oda a dobogóra. Többre hivatottnak tartom a társaságot, és nem is a helyezésekről, hanem a pontok megszerzéséről beszélek. Hogy az mire jó, azt pedig majd az idő eldönti.

– A nyeretlen Vecséshez látogatnak szombaton. Ha van olyan, hogy kötelező győzelem, akkor ez az!
– Visszatérve az előző gondolatokra, az NB II-ben jelenleg van egy-két kiemelkedő csapat, de azokon kívül bárkit le lehet győzni, és bárkitől ki lehet kapni. Ha a tabellát nézem, akkor valóban kötelező győzelem, de a szegedi is az lehetett volna. Nehéz lehet a vecsési meccs, amelyen csak akkor van esélyünk a sikerre, ha a csapat a maximumot nyújtja. Ha a játék nem is lesz kifejezetten közönségszórakoztató, az eredmény a fontos! Sok nyerő típusú játékos szükséges, akik csak arra koncentrálnak, hogy megnyerjük a meccseinket! Csak akkor tudjuk hozni ezeket az összecsapásokat, ha senki nem veszi félvállról!

NB II, Keleti-csoport, 9. forduló
Szeged 2011 – Restart-Ceglédi VSE 4-1 (0-1)
Szeged, 1800 néző. Játékvezető: Iványi
Szeged: Trepák (Czirbus, 77.) – Folmer (Reyes, 59.), Tóth, Magyar, Radnai, Kulacsik, Batik, Orosz (Gahwagi, 82.), Puskás, Podonyi, Bernáth. Edző: Kolozsvári János, Takács László
Cegléd: Miski – Robson, Ladiszlai, Buzás, Vincze, Kenderes (Markó, 76.), Nagy, Koncz, Farkas, Busa (Bácskai, 29.), Balog. Vezetőedző: Ványi Zsolt
Gólszerzők: Orosz (53.), Batik (64., 70.), Bernáth (86.), illetve Koncz (41.)
Kiállítva: Miski (27.)
Olvasói sztorik