Kiemelt hírek

„Szeretném lefotózni így a tabellát!”

A Kazincbarcika edzőjének, Szabó Jánosnak néha vissza kell fognia játékosait.

Kapcsolódó cikkek

A Kazincbarcikai BSC hazai pályán 1-0-ra nyert az Egri FC ellen az NB II Keleti-csoportjának kilencedik fordulójában. Heves hevesi rohamokkal indult a találkozó, azonban igazi helyzet egyik kapu előtt sem alakult ki, csak távoli lövésekkel próbálkoztak a csapatok. A 37. percben aztán a rutinos Balog Zsolt hibája után büntetőhöz jutottak a borsodiak. Horváth Szabolcs erőteljes lövésére Sztankó kapusnak nem volt ellenszere, így megszerezte a vezetést a KBSC. A három támadóval felálló vendégek a meccs további részében sem tudtak kapuba találni, igaz, Farkas és Pavlov révén voltak helyzeteik. A 85. percben Horváth Szabolcs büntetőt hibázott, amivel még hagyott izgalmakat a hajrára. A végig támadó egri csapat nem tudott gólt szerezni, így a kazincbarcikai csapatunk otthon tartotta a három pontot.

A borsodiak vezetőedzője, Szabó János a Rangadó.hu érdeklődésére rendkívül objektíven értékelte a győztes összecsapást. Nem tagadta, hogy talán a döntetlen talán reálisabb lett volna, ugyanakkor hangsúlyozta, hogy együttese nagyon sokat tett a sikerért!

– Az Eger ellen még hazai pályán is bravúrnak számít a győzelem!
– Az elmúlt hetekben az Egernél változások történtek, újabb játékosokat igazoltak, emiatt más Egert kaptunk, mint amiből felkészültünk – mondta a Rangadó megkeresésére Szabó János, a Kazincbarcika edzője. – Számunkra helyenként ismeretlenek voltak. Képzett futballistákról van szó, akiket nyilván csapattá kell gyúrni, de ez legyen Simon Antal baja! Nekünk még szervezettebbé, egységesebbé, koncentráltabbá kellett tennünk a játékunkat. A védekezésünk rendben van – tizenegy gólt kaptunk kilenc meccsen – ez viszont a támadásunk rovására megy. Vissza kell fognom a csapatot, hogy ne nyíljunk ki! A csatárok közül hiányzik Bene Attila és Dávid Zoltán, illetve Badalik Szabolcs is csak most tudott visszatérni, rá a Cegléd elleni meccs óta nem számíthattam. Bravúr volt a győzelem az Eger ellen! Bár nem akcióból lőttük a gólunkat, de a tizenegyes ki volt kényszerítve.

– Azért a végén még akadt egy kis izgulnivalója, hiszen Horváth Szabolcs kihagyta a második tizenegyest…
– Szabolcs rendkívül jó játékos, képzett futballista, talán nem csak a védelemben lehetne használni őt. Céltudatos, szorgalmas, munkamániás. Egyedüli gyengéje, hogy olykor-olykor elragadja a hév, és őt is jegelni kell néha, és figyelmeztetni arra, ami a legfontosabb feladata. Szinte minden támadásunkat végig akarja kísérni a baloldalon, és a kipattanóra odaérni, mert rendkívül technikás labdarúgó. De nem engedhetjük meg magunknak, mert elől nincsenek meg azok a támadók, akik az i-re felteszik a pontot. Nem haragszom rá, mert nyertünk. Ez bátorság kérdése is! Ki van jelölve három rutinos játékos, és aki úgy érzi, odamegy, és beveri a büntetőt. Másodszorra változatott, ez volt a baj, és talán jobban is izgult. Már elképzelte a másnapi újság szalagcímét, hogy Horváth Szabolcs duplázott! A vége meleg volt, szerencsénk is volt, hiszen az Egernek akadtak helyzetei. Talán ikszes meccs volt ez, de nagyon megdolgoztunk a sikerét. Szoktam mondani a játékosaimnak, hogy amit elvett korábban az élet, azt vissza fogja adni!

A KBSC eddigi bajnoki eredményei
Dunakanyar-Vác – Kazincbarcika 2-3
Kazincbarcika – REAC 1-0
Szolnoki MÁV FC – Kazincbarcika 4-0
Kazincbarcika – Újpest FC B 2-3
Szeged 2011 – Kazincbarcika 1-0
Budapest Honvéd-MFA – Kazincbarcika 1-1
Kazincbarcika – Restart-Ceglédi VSE 0-0
Vecsés FC – Kazincbarcika 0-2
Kazincbarcika – Egri FC 1-0

– És bizony az Újpest B ellen három, de minimum egy pontot elvett…
– De akkor az Újpest megdolgozott érte! Más kérdés, hogy a játékosaink azt hitték, elég, hogy nulla-egyről fordítottak kettő-egyre, és elég, hogy emberelőnybe kerültek. Utána olyan elemi hibákat vétettünk, hogy hozzásegítettük az ellenfelet a győzelemhez! Tompának tűntünk, kevésbé összpontosítottunk. Mindhárom kapott gólt rögzített szituáció előzte meg, ami csak a nem megfelelő koncentráció számlájára írható.

– Két győzelemmel kezdték a bajnokságot, aztán jött három vereség és két döntetlen, a legutóbbi két összecsapáson viszont újra két siker!
– Köszönjük szépen, most jól érezzük magunkat. Egy hónappal ezelőtt nem volt ilyen rózsás a hangulat. A Szolnok megérdemelten nyert ellenünk, de volt olyan vereség is, mint az újpesti… Ki lehet kapni, de vereség és vereség között is van különbség. A gödörből szépen sikerült kijönnünk, de nagyon nehéz meccse várnak még ránk, például a Balmazújváros és a Békéscsaba ellen. Mindkettőt rendkívül jól felkészített csapatnak tartom, ahogyan a Mezőkövesdet is, bár most nehézségekkel küszködik, de ott is helyükre fognak kerülni a dolgok. Ezek az együttesek más célokért küzdenek, mint mi. Jó középcsapat szeretnénk lenni, a hatodik-nyolcadik hellyel elégedettek lennénk, közben pedig a fiatal játékosokat folyamatosan be kell építeni a csapatba. Szeretném lefotózni így a tabellát, mutogathatnám a fiúknak, de azzal semmit nem érnék. Azt mondom nekik, próbálják meg olyan muníciónak felfogni ezt a mostani hatodik helyezést, ami a hétközi munkában és a hétvégi mérkőzéseken motivációként szolgál számukra.

NB II, Keleti-csoport, 9. forduló
Kazincbarcikai BSC – Egri FC 1-0 (1-0)
Pete András Stadion, 300 néző. Játékvezető: Kovács G.
KBSC: Szabó Á. – Nyitrai, Toplenszki, Nyisalovits, Horváth Sz. – Fehér, Konate, Kovács P., Tátrai (Badalik, 90.) – Bene (Borbély, 77.), Mbei (Horváth B., 65.). Edző: Szabó János
Eger: Sztankó – Balog Zs. (Hristov, 40.), Knakal, Benke, Preklet – Dobrics (Fürjes, 59.), Pavicsevics, Farkas Á., Hamouz – Olasz J. (Horváth Z., 77.), Pavlov. Edző: Simon Antal
Gólszerző: Horváth Sz. (tizenegyesből, 37.)

A mérkőzés képgalériája ide kattintva megtekinthető!

Olvasói sztorik