Kiemelt hírek

Csapatként a saját célokért, álmokért

A Kozármisleny csatára, Rácz Ferenc a Baja ellen már az ötödik gólját lőtte.

Kapcsolódó cikkek

A szombathelyi Haladás húszéves játékosa, Rácz Ferenc kölcsönben a Kozármisleny SE színeiben szerepel. Nem is akárhogy, hiszen az NB II Nyugati-csoportjának eddigi kilenc fordulójában nyolc alkalommal lépett pályára, és ezeken öt gólt lőtt! Legutóbb a baranyaiak szombati, bajai találkozóján volt eredményes. A Kozármisleny 2-0-ra nyert idegenben, a Rangadó.hu érdeklődésére Rácz Ferenc mégis azt mondta, ősszel ilyen gyengén még nem teljesíttek!

Rácz Ferenc eddigi góljai
Kozármisleny SE – MTK 3-5 (1 gól)
MVM Paksi FC – Kozármisleny SE 1-2 (2 gól)
Kozármisleny SE – Duna FC Tatabánya 2-1 (1 gól)
Bajai LSE-Kalo-Méh – Kozármisleny SE 0-2 (1 gól)

– Bajára általában nem nyerni járnak a vendégcsapatok, a Kozármislenynek mégis sikerült!
– Egy hazai pályán mindig masszív csapat otthonába látogattunk – vélekedett a Rangadónak nyilatkozó Rácz Ferenc. – Jól kezdtük, ez ránk jellemző ősszel. Sajnos ismét kihagytuk a helyzetinket, az első percekben nem tudtunk élni a lehetőséginkkel. Aztán a sokadik helyzetünket kihasználtunk, utána viszont, a meccs további részében az ősz eddig leggyengébb teljesítményét nyújtottuk. Ennek ellenére nyertünk, ez is a csapatot méltatja.

– Milyen tekintetben volt ez gyenge teljesítmény?
– A játékunk nagyon nem működött az első húsz percet leszámítva. Kapkodtunk, pontatlanok voltunk, csak védekezésre szorítkoztunk. Két jelentős helyzetből két gólt lőttünk.

– Ez volt az ötödik gólja a mostani idényben! Jó formában van, elégedett magával?
– Elégedett soha nem lehet az ember! Az már baj, ha valaki elégedett. A jó teljesítménnyel jönnek a további célok, további álmok. A siker önbizalmat ad, ez pedig segít, hogy távolabbra nézhessek. A jól teljesítő csapatnak is köszönhetem mindezt, hiszen nagyszerű kvalitásokkal rendelkezünk, és ez kijön a meccseken is. A saját játékomat nem szeretem én megítélni, de úgy gondolom, a csapat teljesítményével azonos.

– A második helyen állnak a tabellán kilenc forduló után. Ez remek eredmény!
– Nagyszerű rajtot vettünk. Ezeket a pillanatokat, amiket megéltünk, illetve átélünk hétről-hétre, szeretnénk megragadni. A csapat összetétele fiatal, mindenkinek van saját célja, álma. Ezekért mindent megteszünk, a hétközi kemény munka a mérkőzéséken jó teljesítménnyel párosul, ezért valóban előkelő helyen állunk jelenleg.

– Önnek mi a saját célja, álma?
– Erre most nehéz válaszolni… Mély gödörből jövök vissza, és amikor jönnek a sikerek, akkor egyre nagyobbat álmodik az ember. Egyre többre vágyom, hiszen talán mondatom, hogy kaptam egy tehetséget, ami kemény munkával párosul, ennek az eredménye pedig összefügghet az álmommal. Nem szeretnék távolabbi célokról beszélni, most az a legfontosabb, hogy maradandót alkossunk itt, Kozármislenyben, és olyan eredményt érjünk el, amire mindenki felfigyel.

NB II, Nyugati-csoport, 9. forduló
Bajai LSE-Kalo-Méh – Kozármisleny SE 0-2 (0-1)
Baja, 450 néző. Játékvezető: Berke
Baja: Herbert – Villám, Burucz, Forgács, Kardos – Domokos, Lógó – Szőllősi F., Nagy E. (Csák, 75.), Balázs R. (Szöllősi T., 58.) – Csovics (Kormos, a szünetben). Vezetőedző: Bognár György
Kozármisleny: Sólyom – Fodor, Balaskó, Fellai, Tasselmájer – Andruskó (Laki, 65.), Kovács T. (Nagy E., 52.) – Ato (Kiss M., 74.), Godslove, Rácz – Koller. Edző: Márton Gábor, Takács Lajos
Gólszerzők: Rácz (19.), Koller (93.)
Kiállítva: Fodor (91.)
Olvasói sztorik