Kiemelt hírek

Szomorú zalaegerszegi tucat

Tizenkét mérkőzés után is nyeretlen a Zalaegerszeg, amely az OTP Bank Ligában ezúttal Újpesten kapott ki 4-2-re.
OTP Bank Liga, 12. forduló
Újpest FC – Zalaegerszegi TE FC 4-2 (2-0)
Szusza Ferenc Stadion, 2500 néző. Játékvezető: Szilasi
Újpest: Balajcza – Szokol, Dvorschák, Mihajlovics, Pollák – Simon K., Markovics (Egerszegi, 85.), Barczi (Kabát, 68.), Tajthy, Balajti (Balogh B., 54.) – Rajczi. Vezetőedző: Zoran Szpisljak
ZTE: Jahics – Kocsárdi, Bulatovic, Kovács II G. (Szalai, a szünetben), Hidvégi – Szakály D. (Hervás, 72.), Máté P., Kamber – Turkovs (Balázs, 57.), Tököli, Meyé. Vezetőedző: Prukner László
Gólszerzők: Rajczi (6., tizenegyesből 65.), Simon K (23.), Markovics (69.), illetve Kamber (61., 76.)

Tekintélyes volt a hiányzók listája: újpesti résztől Vermes Krisztiánra, Litauszki Róbertre, Electo Wilsonra, Dombai Viktorra és Lázár Bencére sem számíthatott a szakvezetés, míg zalai oldalon Darko Pavicsevics, Turcsik Tamás és Varga Róbert nem volt bevethető, Milan Bogunovics pedig eltiltott.

Az Újpest már a hatodik percben megszerezte a vezetést, miután Darko Markovics jobb oldali beadását Rajczi Péter hat méterről, középről a jobb sarokba fejelte (1-0). A 16. percben Tököli tette le a labdát Szakály Dénesnek, aki Mihajlovics mellől, 17 méterről lőtt, de a jobb sarok előtt vetődve védett Balajcza Szabolcs. A 21. percben Markovics lőtt 17 méterről középre, félmagasan. Jahicsról kijött a labda, amelyet Rajczi Péter a hálóba lőtt, de lesről.

A 23. percben Barczi tette ki a jobb oldalra Simon Krisztiánnak a labdát Kamber mellett, a szélső egyből lőtt 15 méterről, és a lapos labda a becsúszó Kovács lábai között a hosszú sarokban kötött ki. Jahic el sem vetődött (2-0). A 38. percben Balajti lőtt 25 méterről, Jahics kipaskolta a léc alá tartó labdát. A negyvenedik percben Meyé tette vissza a labdát a tizenhatoson Szakály elé, aki kiugratta Turkovsot, aki az ötös bal sarkáról a rövid kapufára bombázott a kivetődő kapus alatt, de onnan kifelé pattan a labda.

Az első perctől kezdve az Újpest akarata érvényesült, s a fővárosiak mezőnyfölényüket kihasználva hamar előnyhöz jutottak. A vendégek hátrányban sem tudtak nagyobb sebességi fokozatba kapcsolni, sőt a továbbra is irányító Újpest megduplázta előnyét. A zalaiak enervált és ötlettelen játékára jellemző, hogy az első komoly helyzetet a 45. percben alakították ki.

A 49. percben Meyé lőtt 16 méterről egy szép labdalevétel után a bal alsó sarok mellé. A 61. percben Balázs játszott össze a balon szépen Meyével, majd középre adott. Balajcza kiütötte a labdát, de középen érkezett Djordje Kamber, aki öt méterről az elvetődő Mihajlovics, Pollák kettős között a kapu közepébe lőtt, becsúszva (1-2). A 62. percben Rajczi Péter kapott sárga lapot műesésért, pedig inkább büntető járt volna az Újpestnek! Két perc múlva meg is kapták a hazaiak, mert Szakály Dénes a tizenhatos bal sarkánál buktatta Barczit. Rajczi Péter a bal felsőbe bombázta a büntetőt (3-1).

A 69. percben Barczi tette be jobbról középre a labdát, onnan Kabát Péter passzolt balra Darko Markovicsnak, aki 12 méterről a jobb sarokba lőtt (4-1). A 76. percben Tököli Attila balról belőtt labdáját Djordje Kamber Mihajlovics és Pollák között a hálóba lőtte (4-2). A nyolcvanadik percben Meyé adott be balról, Tököli bevetődött, de Pollák is, aki a labdával fenékbe rúgta a zalai csatárt, a lepattanó labdát végül Balajcza csípte el a gólvonalon.

A második felvonásban sem változott a játék képe, majd a ZTE váratlanul szépített, ettől kicsit megélénkült a játék és az Újpest két gyors góllal végleg eldöntötte a három pont sorsát az alacsony színvonalú találkozón.

Olvasói sztorik