Kiemelt hírek

Kétgólos hátrányról mentett pontot a Kaposvár

Két góllal is vezetett a Honvéd a Kaposvár otthonában, mégis pontot mentettek a somogyiak az OTP Bank Liga 12. fordulójában.
OTP Bank Liga, 12. forduló
Kaposvári Rákóczi FC – Budapest Honvéd FC 2-2 (1-2)
Kaposvár, 3000 néző. Játékvezető: Solymosi
Kaposvár: Hajduch – Okuka, Bank, Graszl, Jánvári – Pedro, Kovács O. (Pavlovics, 14.) – Balázs B., Kulcsár K. (Safarics, a szünetben), Gujics – Perics (Grumics, 68.). Vezetőedző: Sisa Tibor
Honvéd: Kemenes – Lovrics, Debreceni, Novák, Johnson – Abass (Hidi, 75.), Horváth A., Ivancsics, Tchami (Hajdú N., 58.) – Torghelle, Danilo (Délczeg, 84.). Vezetőedző: Supka Attila
Gólszerzők: Perics (tizenegyesből, 44.), Pavlovics (55.), illetve Danilo (8., 35.)

A nyolcadik perben Kovács Olivér orrba vágták, és az öltözőbe kellett támogatni, mert vérzett. Helyére hamarosan Pavlovics állt be. A kilencedik percben máris vezetést szerzett a Honvéd! A meccs első szögletét Ivancsics ívelte be a jobb oldalról, s a középen érkező Danilo nyolc méterről a kapu bal oldalába bólintott (0-1). A 17. percben Johnson 23 méteres lövését tolta a léc fölé Hajdúch kapus.

A 32. percben röviden szabadítottak fel a kispesti védők, így a labda Gujicshoz került, aki azonban annyira meglepődött, hogy 17 méterről, tiszta helyzetben nem találta el a kaput. A 35. percben Ivancsics ívelte a felezővonalról Torghelle felé a labdát, aki ütközött a kilépő Hajdúch kapussal, így a labda Danilóhoz került, aki 12 méterről az üres kapu közepébe gurított (0-2). A 43. percben Pavlovics tört be a tizenhatoson belülre, de Danilo ellökte! A játékvezető büntetőt ítélt, amelyet Perics az elvetődő Kemenes Szabolcs helyére, a kapu közepébe lőtt (1-2).

Az ősszel eddig jól szereplő kispestiek a találkozó elején vezetést szereztek, majd egy újabb Danilo-találattal tovább növelték előnyüket. A sok hibával játszó kaposváriak a szünet előtt szépítettek büntetőből.

Az 55. percben Jánvári baloldali nagy bedobása után Perics csúsztatta tovább a labdát, amely így túljutott Kemenes kapuson is, és a berobbanó Pavlovics akadálytalanul fejelhetett nyolc méterről a kapu bal oldalába (2-2). A 76. percben Gujics vezette hosszan a labdát, majd mivel nem támadták, 25 méterről lőtt, de Kemenes fogta a kapu jobb oldalába tartó bombát. A nyolcvanadik percben Safarics ívelt előre egy szabadrúgást a jobb oldalról, 35 méterről, amit a hosszú oldalon berobbanó Pedro 13 méterről fejelt a keresztlécre!

A második félidőt nagy lendülettel és góllal kezdte a somogyi együttes, s a házigazda a folytatásban is sokat tett azért, hogy megszerezze szezonbeli második győzelmét. Az eredmény azonban már nem változott, mivel a Rákóczi csak kapufáig jutott.

Olvasói sztorik