Kiemelt hírek

Diósgyőrben is négyet kapott a Pécs

Az újoncok csatáján a Diósgyőr négygólos győzelmet aratott a vendég Pécs felett az OTP Bank Liga 12. fordulójában.
OTP Bank Liga, 12. forduló
Diósgyőri VTK – Pécsi MFC 4-0 (2-0)
Miskolc, 9000 néző. Játékvezető: Veizer
DVTK: Rados – Vadász, Gal, Budovinszky, Gohér (Rakovics, 79.) – Abdouraman – Gallardo, Arze (Lippai, 72.), Luque – Pál Sz. (Seydi, a szünetben), Tisza. Vezetőedző: Benczés Miklós
PMFC: Dibusz – Simonfalvi, Lantos, Petrók, Marovics – Pintér A., Scepanovics (Demjén, 58.) – Horváth Zs. (Andorka, a szünetben), Nagy O. (Fröhlich, 78.), Regedei – Bajzát. Vezetőedző: Mészáros Ferenc
Gólszerzők: Budovinszky (30.), Tisza (36., 74.), Gallardo (51.)

A harmadik percben Luque jobb oldali szöglete után Abdouraman fejelt négy méterről egy méterrel a kapu fölé. A 21. percben Regedei 11 méteres lövését Rados tenyerelte ki a jobb alsó sarok elől. A 26. percben Luque jobb oldali szöglete után a védőket megelőző Budovinszky bólintott három méterről a bal felső sarokba (1-0).

A 28. percben a kaputól 18 méterre, középről jöhetett szabadrúgással a Pécs, Pintér a sorfal mellett eltekerte a labdát, a Radosról kipattanót pedig csak nagy nehezen tudták kivágni a védők. A 36. percben Luque baloldali indítását Petrók röviden fejelte ki, Tisza 19 méterről kapura lőtt, a Lantoson megpattanó labda pedig a bal sarokban kötött ki, a jobbra mozgó kapus esélytelen volt (2-0).

A DVTK kezdett lendületesebben, de aztán a Pécs magára talált, igaz, helyzetet egyik csapat sem tudott kialakítani. A hazaiak egy szöglet után szereztek vezetést, amelyet még a félidő zárása előtt megdupláztak.

A 48. percben Seydi kapott jó indítást Gohértől, majd lefordulva védőjéről Tiszához játszott, aki tíz méterről hatalmas helyzetben három méterrel a léc fölé lőtt! Az 51. percben Gallardo vezetgette a labdát a baloldalon, majd 22 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot (3-0)! A 64. percben Luque 28 méteres szabadrúgása egy méterrel kerülte el a kapu bal sarkát. A 67. percben Seydi került óriási ziccerbe: két védőt és a kapust is kicselezve, három méterről a bal alsó irányába lőtt, de a visszaérő Lantos az utolsó pillanatban menteni tudott.

A 74. percben Tisza húzott befelé a balösszekötő helyéről, majd 24 méterről jobbal nagy gólt csavart a bal sarokba (4-0)! A 82. percben Luque húszméteres szabadrúgását Dibusz Dénes védte bravúrral a bal alsó saroknál. A 84. percben egy szöglet után Budovinszky fejesét tornázta a léc fölé Dibusz.

A szünet után fergeteges rohamokat vezettek a hazaiak a Pécs kapujára. A vendégeknek ekkor már momentumaik sem nagyon adódtak. A DVTK a negyedik gól után igazi örömfutballal szórakoztatta lelkes szurkolótáborát és helyzetei alapján akár még nagyobb különbséggel is nyerhetett volna. A Pécs harmadszor kapott ki ebben az idényben, és érdekesség, hogy mindhárom vereség alkalmával négy gólt kapott.

Olvasói sztorik