Kiemelt hírek

Döntetlenszagú meccset nyert meg az MTK

Az MTK hazai pályán 2-1-re győzött a Gyirmót ellen a Ligakupa C-csoportjának harmadik fordulójában.
Ligakupa, C-csoport, 3. forduló
MTK Budapest – Gyirmót FC 2-1 (0-0)
Hidegkuti-stadion, 200 néző. Játékvezető: Fenyvesi
MTK: Groppioni – Hajdú S., Vukmir (Wolfe, a szünetben), Vadnai (Ladányi, 54.), Gál A. – Kelemen D. (Szekeres A., a szünetben), Pölöskei Zs., Kanta J. (Tischler, a szünetben) – Vass P., Csiki N., Frank (Könyves, 65.). Edző: Garami József
Gyirmót: Tarczy – Tóth B. Pirka (Hajba, 52.), Domanyik, Horváth R. – Csopaki (László N., 86.), Laki B. (Czanik, 56.), Varga L., Homonyik (Tóth N., 61.), Cseri T. (Polyák, 63.), Makrai. Edző: Soós Imre
Gólszerző: Tischler (tizenegyesből, 54.), Tischler (62.), illetve Tóth N. (69.)
Kiállítva: Tóth B. (53.)

A két csapat az NB II Nyugati-csoportjában már találkozott egymással, az MTK 3-1-re nyert idegenben. Az akkori és a mostani kezdőcsapatok között több hasonlóság is akadt.

Az MTK kezdeményezett az első félidő elején, két kapura lövése is volt – a harmadik percben például Vass átadásából Vadnai lőtt fölé –, a meccs első nagy helyzetét mégis a vendégcsapat hagyta ki! A nyolcadik percben Csopaki István addig cselezgetett, ameddig minden hazai védő figyelmét magára vonta, majd az ennek következtében teljesen őrizetlenül várakozó Homonyik Gábriel elé passzolt, ő viszont tolt egyet a labdán, majd a kapusba lőtt.

A 18. percben Kanta József szabadrúgásból ívelhetett a kapu elé, de Pölöskei Zsolt másfél méterről nem tudta elfejelni a labdát Tarczy Pál kapus mellett. Még ugyanebben a percben Vass Patrik elől is elcsípte a játékszert a Gyirmót hálóőre. A kisalföldiek védői jól tömörültek középen, a hazai támadók pedig nem tudtak lendületesen támadni a széleken. Mindezt hamarosan felismerték, és gyorsan cáfolták is a fővárosiak, a 27. percben Vass beadása azonban átszállt Csiki Norbert feje felett, de a másik oldalról azonnal visszakapta, és a tizenegyes-pont magasságából a felsőlécet találta el. A szöglet után Pölöskei ívelt lövése alig kerülte el a felsősarkot.

A harmincadik percben Homonyik lőtt szabadrúgást 17 méterre a kaputól, Federico Groppioni nem látta a labdát, amely átsuhant a sorfal tagjai között, a kapus csak elvetődve, nagy bravúrral tudott hárítani. Egy perc múlva Kanta József nyolcméteres lövését védte szintén nagy bravúrral Tarczy. A negyvenedik percben Frank elszaladt a szélen, csinált három szép cselt, beívelésébe Tarczy belekapott, a kipattanót Vass továbbcsúsztatta, a labda Csiki elé került, aki a kaputól három méterre, estében nem tudott az őrizetlen hálóba találni! A másik oldalon Laki lövése suhant el centikkel a kapufa mellett.

A 45. percben Vass ugratta ki Frankot, de Tarczy a kapujából messze kifutva, elvetődve, lábbal mentett. A labda az MTK-nál maradt, Vass az üres kapura gurított, a visszaérő Makrai azonban menteni tudott. Alapvetően a házigazda irányította a játékot, több nagy helyzet is volt, de a Gyirmót előtt is sok lehetőség adódott. Az első percek lagymatag futballja után élvezetes, izgalmak időszak következett.

Az ötvenedik percben Csiki lőtt hét méterről, Tarczy Pál megint nagy bravúrral védett! Az 53. percben egy baloldali szögletet Tarczy húzott le, de Tóth Balázs védekezését a játékvezető szabálytalannak minősítette, és büntetőt adott. Tóth sárga lapot kapott, és mivel volt már neki, a kiállni kényszerült. Emberhátrányba került a Gyirmót! A tizenegyeset Tischler Patrik magabiztosan értékesített (1-0). Ez bizony a bíró gólja volt, mert Tóth semmi olyat nem követett el, amiért lap, illetve büntető járt volna… A 62. percben Frank lőtt kapura az alapvonalról, Tarcy zárta a szöget, így a labda kipattant. A szöglet után Csiki Norbert húsz méterről, senkitől sem zavartatva bombázott a hálóba. Tarczy az előtte helyezkedőktől nem láthatta rendesen a labdát (2-0).

A 66. percben Varga László nagyjából harminc méterről, szabadrúgásból ívelt az MTK kapuja felé. A szél megtolta a labdát, amelyet Groppioni kapus csak vetődve, bravúrral tudott kipiszkálni az alsó sarokból. Egy perc múlva Czanik végzett el szabadrúgást 17 méterről, a fővárosiak kapusa ezúttal a léc alól tornázta ki a labdát. A 69. percben Varga László távoli szabadrúgását Tóth Norbert fejelte közvetlen közelről, védhetetlenül a kapuba (2-1). A 72. percben Csopaki vezette a labdát, cselezgetett, aztán a tizenhatoson belül passzolt, de Groppioni lefülelte az átadást. A 75. percben a menteni igyekvő Szekeres Adrián elcsúszott a tizenhatoson belül, és mellkassal ráesett a labdára, amit közben a kezével is érintett, de a tizenegyes általános megdöbbenésre elmaradt!

A Gyirmót emberhátrányban is tudatosan, stílusosan futballozott. Az MTK visszaállt, játékából ekkor hiányzott a kezdeményezőkészség. A 84. percben Csiki adott be a szélről, Tischler védője lemaradt, de a hazaiak játékosa két méterről nem tudott a hálóba passzolni. Belebotlott a labdába, amely az alapvonalon gurult ki. A másik oldalon majdnem egyenlített a Gyirmót, Polyák ugratta ki Tóth Norbertet, aki egy védővel a nyakán a kapura törhetett, de lövését védte a hazai kapus. Három perccel a vége előtt Polyák lőtt egy szögletet követően két méterről a kapu fölé! Döbbenetesen nagy lehetőség volt, de ez is kimaradt. A kilencvenedik percben két MTK-játékos is lőtt, de Tarczy mindkétszer parádésan védett.

A hazaiak sikere megérdemelt, bár a tizenegyesből lőtt góljuk előtt nem történt súlyos szabálytalanság. A Gyirmót akkor szolgált volna rá az egy pontra, ha nagy helyzetei közül nem csak egyet tudott volna kihasználni.

Olvasói sztorik