Kiemelt hírek

Idegenben nem lett volna 5-0!

Szakály Péter a debreceni stadion és a szurkolótábor szerepét hangsúlyozza.

Kapcsolódó cikkek

Román csapat ellen játszik a Debrecen
Rangos felkészülési mérkőzést játszik a bajnoki szünetben a DVSC, amely a Bajnokok Ligáját többször is megjáró kolozsvári CFR-t fogadja október 7-én, pénteken 19 órakor az Oláh Gábor utcai stadionban.

A vártnál nagyobb fölénnyel és különbséggel 5-0-ra nyerte a keleti rangadót a Debrecen a Diósgyőr ellen az OTP Bank Liga 11. fordulójában. A hajdúságiak középpályása, Szakály Péter a tőle megszokott módon, rendkívül reálisan értékelte az összecsapást a Rangadó.hu érdeklődésére. Kifejtette: nagyon sokat köszönhetnek a hazai környezetnek, hiszen reálisan valószínűleg nincs ekkora a különbség a két együttes között.

– A meccs kulcspontja az volt, amikor egy percen belül megszerezték az első és a második góljukat is.
– Azzal a taktikával léptünk pályára, hogy a meccs elejétől nyomás alá helyezzük a Diósgyőrt – mesélte a Rangadó megkeresésére Szakály Péter. – Úgy gondolom, ez sikerült, hiszen agilisan futballozunk, letámadtuk az ellenfelet, megpróbáltunk már a saját térfelén labdát szerezni. Az első gól felszabadított minket, de mentünk tovább előre, és hirtelen szereztünk még egy gólt, aztán a harmadikat a félidő vége felé. Az volt a hab a tortára!

– Több csapatnál is előfordul, hogy jelentős előny birtokában visszaáll, illetve visszavesz a tempóból, de ez a Debrecenre nem jellemző, most sem így történt.
– Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a diósgyőrieknek a második félidő elején volt lehetőségük a gólszerzésre. Egyszer a gólvonalról rúgtuk ki a labdát, illetve lőttek kapufát is. Ilyenkor nem tudatosan áll vissza egy csapat. Az ellenfélnek jobban kell jönnie! Sikeresen átvészeltük ezt az öt-tízperces időszakot, és utána megint mi domináltunk. Távolról sem adtuk fel a gólszerzés lehetőségét, ez az eredményen is látszik. Remek volt a hangulat, a diósgyőri szurkolókat gyakran dicsérik, de a mi drukkereinknek is jár az elismerés, hiszen hétről hétre fantasztikus hangulatot varázsolnak a stadionba, ezúton is köszönjük nekik!

– Eszemben sincs csökkenteni az érdemeiket, csak arra vagyok kíváncsi, hogy ön szerint jelenleg van-e ekkora reális különbség a két csapat között?!
– Nem merem kijelenteni, hogy ekkora a különbség, mert szerintem nem. Sok összetevő kellett ehhez a győzelemhez. Például a saját stadion. Minden stadionnak egyedi atmoszférája van, a győrinek is, a diósgyőrinek is, és a miénknek is. Hétről hétre ott edzünk, ott játszunk, ismerjük minden pontját a pályának. A közönség minket támogat, a lelátó közel van, a hangulat fantasztikus. Játékosállományban és képességekben nincs ötgólos különbség a Debrecen és a Diósgyőr között. A debreceni stadion teremtette pluszhoz persze mi is hozzátettünk a magunkét, de garantálom, hogy idegenben nem nyertünk volna öt-mullára! Ezzel együtt igaz, hogy vasárnap minden játékelemében a DVTK fölé nőttünk.

Stabil a leesett szurkoló állapota
Hosszú és komplikált műtéti sorozaton esett át vasárnap éjjel az a szurkoló, aki lezuhant a debreceni stadion tribünjéről. Állapota stabil – mondta el a Kenézy Kórház szóvivője az MTI-nek hétfőn. Szentgyörgyi János közölte, hogy a 33 éves nyírbátori férfinak comb- és csípőtáji törése van. A szurkoló jól van, állapota stabil, és ha nem lép fel komplikáció, akkor tíz nap múlva elhagyhatja a kórházat.
Képíró János, a DVSC-TEVA biztonsági igazgatója az MTI-nek elmondta: a baleset a Debrecen–Diósgyőr mérkőzés lefújását követően, az ünneplés pillanataiban történt. A szurkoló mintegy tíz métert zuhant; a helyszínen tartózkodó mentők azonnal ellátták a sérüléseit. A biztonsági igazgató kezdeményezésére a klub és a rendőrség még vasárnap vizsgálatot indított.
Annyi bizonyos, hogy a szék és a korlát sem volt törött, és nem volt a szektorban semmilyen biztonsági hiányosság – mondta Képíró János. Hozzátette: a korábbi hírekkel ellentétben a férfi nem a Diósgyőr szurkolója volt: Nyírbátorból érkezett, hogy lássa a rangadót, és elmondása szerint a DVSC-vel szimpatizál. A rendőrség későbbre ígért tájékoztatást.
Hétfőn egyébként Szilágyi Sándor cégvezető és Szakály Péter csapatkapitány meglátogatta a Kenézy Gyula kórházban. DVSC-relikviákat adtak át, valamint a klub támogatásáról biztosították a fiatalembert.
Olvasói sztorik