Kiemelt hírek

Európa legjobbjai közé került a Győr!

A Rába ETO 7-5-re nyert a bosnyák Leotar Trebinje ellen az UEFA Futsal Cup lettországi selejtezőjének harmadik fordulójában.
UEFA Futsal Cup, selejtező, 2. csoport, 3. mérkőzés
KMF Leotar Trebinje (bosnyák) – Rába ETO 5-7 (2-2)
Jelgava, 200 néző. Játékvezetők: Ivanov (ukrán), Zogaj (svájci)
Leotar Trebinje: Berak – Andrics Savo, Vukanovics, Vico, Andrics Srdjan. Csere: Berdovics, Mulina, Cimirot Milorad, Mulah Metovics, Sulaver (kapus), Cimirot Gojko, Miceta. Edző: Dragan Spaics
Rába ETO: Balázs Z. – Al-Ioani, Harnisch, Dróth, Mincho. Csere: Dobre, Lódi, Gyurcsányi, Csopaki, Ninho, Matkovics (kapus), Szeghy. Edző: Artur Melo
Gólszerzők: Miceta (17.), Vico (18., 24.), Mulahmetovics (26.), Andric Srdjan (30.), illetve Al-Ioani (3., 22.), Dróth (15., 37.), Gyurcsányi (34.), Harnisch (38.), Balázs (40.)
FC Barcelona (spanyol) – FK Nikars Riga 12-0
A csoport végeredménye
1. Barcelona 9 pont
2. Rába ETO 6 pont
3. Leotar Trebinje 1 pont
4. Nikars Riga 1 pont

A győrieknél visszatérhetett a sárgalapos eltiltását letöltő Mincho és Dobre is, és játszott a kisebb megfázással bajlódó Dróth is, így komplett csapattal szerepelhetett a magyar bajnok. A továbbjutáshoz elég volt a döntetlen is. A meccsre ismét eljött egy Rigában dolgozó hatfős magyar társaság, hogy a győri csapatot buzdítsa – tudósít a klub honlapja.

Magabiztosan, jól kezdett az ETO és egy remek akciót követően gyorsan meg is szerezte a vezetést. Sőt, növelhette volna előnyét, de több lehetőség is kimaradt. Feljött ezután a bosnyák aranyérmes, több lövéssel is veszélyeztetett a Trebinje, ám Balázs Zoltán ismét remekül védett. A 15. percben Dróth kisbüntetője után már kétgólosra nőtt a győri előny, de két perc múlva a román Dobre hatalmas hibáját kihasználva szépített az ellenfél. A gól alaposan feltüzelte a bosnyákokat, akik aztán egy szöglet után újabb találatot értek el, így az első húsz perc küzdelmes és változatos játéka után döntetlennel vonulhattak a csapatok az öltözőbe.

Gyors gólváltással kezdődött a második félidő, a magyarok jutottak előnyhöz, ám a Leotar gyorsan kiegyenlített. Sőt egy perc múlva egy győri hibát kihasználva, a mérkőzésen először a bosnyákok jutottak vezetéshez. A harmincadik perben pedig elúszni látszott a továbbjutás, mert a Leotar újabb találatot szerzett és már két góllal vezetett! A győriek ezután vészkapus-játékra váltottak, ami bejött, hiszen előbb Gyurcsányi, majd Dróth is a kapuba talált, és a döntetlen máris az ETO továbbjutását jelentette. Azonban még korántsem volt vége, mert ezután a Leotar próbálkozott az öt a négy elleni játékkal, ám hibázott, és ezt kihasználva előbb Harnisch, majd a győri kapus Balázs is újabb gólt szerzett, így az ETO végül két góllal nyerte meg a fordulatos mérkőzést.

A győriek győzelmükkel továbbjutottak. A siker óriási, hiszen a magyar bajnok Európa legjobb tizenhat csapat közé, az úgynevezett elitkörbe jutott.

Artur Melo, a Győr vezetőedzője: – Jól kezdtünk, megpróbáltuk mi irányítani a játékot. Ez sikerült és kettő-nullás vezetésnél azt gondoltam, nem lesz probléma, lövünk még több gólt is. Ám nagyon jól küzdött az ellenfél, és egyenlített, de ekkor is úgy éreztem, hogy mi fogunk győzni. A szünet után fordított a Trebinje és vesztes állásnál nem volt más lehetőség, mint vállalni a vészkapus játékot. Kicsit tartottam ettől, de sikerült gólokat lőni, és végül megnyertünk egy nagyon nehéz mérkőzést. Gratulálok a csapatomnak, de az ellenfélnek is, mindkét együttes remekül küzdött.

Olvasói sztorik