Kiemelt hírek

Torghelle góllal, de vereséggel tért vissza

A Budapest Honvéd hazai pályán 3-2-re kikapott az MVM Paksi FC-től az OTP Bank Liga 11. fordulójában.
OTP Bank Liga, 11. forduló
Budapest Honvéd – MVM Paksi FC 2-3 (0-1)
Bozsik stadion, 2500 néző. Játékvezető: Farkas
Honvéd: Kemenes – Lovrics, Botis, Debreceni, Novák A. – Abass (Hidi, a szünetben), Akassou, Németh N. (Ivancsics, 57.), Tchami (Diaby, 70.) – Danilo, Torghelle. Vezetőedző: Supka Attila
Paks: Csernyánszki – Heffler T., Gévay (Szatmári, 74.), Éger, Csehi T. – Bartha (Magasföldi, 60.), Sifter, Böde, Sipeki, Vayer – Hrepka (Kiss T., 83.). Vezetőedző: Kis Károly
Gólszerzők: Botis (62.), Torghelle (68.), illetve Böde (43.), Vayer (66., 76.)
Kiállítva: Akassou (45.)

A 11. percben Vayer Gábor 14 méterről a kapu bal alsó sarka mellé lőtt. A 16. percben Abass jobbról, éles szögből, hat méterről az oldalhálót találta el. A huszadik percben Abass kissé jobbról, 12 méterről lőtt, centikkel a kapu bal alsó sarka mellé. A 35. percben Hrepka kapott remek indítást a jobb oldalon, s egyedül törhetett kapura, de rosszul vette át a labdát, így a kifutó Kemenes Szabolcs kapus fel tudta szedni előle. A 43. percben Böde indította a baloldalon Hrepkát, aki a tizenhatoshoz érve visszaívelt jobbra Böde elé, aki egy pattanás után, hét méterről, éles szögből a kapu bal felső sarkába bombázott (0-1). A kispestiek 414 perc után kaptak gólt hazai pályán.

A 45. percben Akassou buktatta Barthát, amiért a játékvezető sárga lapot adott neki, s mivel neki ez már a második volt, megkapta a pirosat is! Az első félidőben egyértelműen a Honvéd akarata érvényesült, a Paks a félpályát is alig lépte át, azonban ritka ellentámadásai nagy veszélyt jelentettek, s egy ilyen gyors akcióból a szünet előtt váratlanul vezetést megszerezte a vezetést, ráadásul emberelőnybe is került.

Az 57. percben Hidi Patrik 24 méterről centikkel lőtt a kapu jobb alsó sarka mellé. A 62. percben egy jobb oldali szöglet után átszállt a fejek fölött a labda, s a hosszú oldalon érkező Sorin Botis az ötös baloldali csücskéről bólintott a léc alá (1-1). Négy perc múlva Botis elvesztette a labdát, amely Vayer Gábor elé pattant. Már csak a kapussal állt szemben, megpróbált ellőni a kapus mellett, de Kemenes kézzel védeni tudott. A labda azonban visszapattant Vayerhez, aki végül két védő között, hat méterről a kapu jobb alsó sarkába lőtt (1-2).

A 68. percben Ivancsics indította a nagy visszatérő Torghellét, aki a tizenhatoson belül lefordult védőjéről, s balról, hét méterről a kapus mellett a kapu közepébe lőtt (2-2). A 76. percben Böde indította Vayert a baloldalon, aki betört a tizenhatoson belülre, s hét méterről a kapu bal alsó sarkába lőtt úgy, hogy a labda a kapufáról pattant a hálóba (2-3). A 79. percben Hrepka lépett ki egyedül, s már csak a kapussal állt szemben, de 16 méterről leadott lövését Kemenes védeni tudta. A 88. percben Ivancsics jobb oldali szabadrúgása után Danilo fejelt három méterről, centikkel a kapu jobb oldala mellé.

A második felvonásban annak ellenére a Honvéd támadott, hogy csak tíz játékossal küzdött, azonban ez kiváló alkalmat kínált a Paksnak, hogy gyors ellentámadásokkal kihasználja létszámfölényét. A Paks története során először győzött a Bozsik Stadionban.

Olvasói sztorik