Kiemelt hírek

A Vasas simán elverte az Újpestet

A Vasas hazai környezetben egy félidő alatt 3-0-ra legyőzte az Újpestet az OTP Bank Liga 11. fordulójában.
OTP Bank Liga, 11. forduló
Vasas-Híd — Újpest FC 3-0 (3-0)
Illovszky Stadion, 3000 néző. Játékvezető: Takács J.
Vasas: Ilizi – Sütő, Gáspár J. (Polényi, 10.), Kovács G., Casal (Katona, 59.) – Mehmedagics, Farkas B. – Kulcsár D., Bárányos, – Beliczky, Dajics (Jokics, 80.). Vezetőedző: Marijan Vlak
Újpest: Balajcza – Szokol, Dvorschák (Rubus, a szünetben), Mihajlovic, Wilson – Egerszegi, Tajthy (Magos, a szünetben) – Simon K. (Kabát, 73.), Barczi, Balogh B. – Rajczi. Vezetőedző: Zoran Szpisljak
Gólszerzők: Dajics (9.), Bárányos (30.), Beliczky (38.)

Az újpesti hiányzók névsora ezúttal sem volt rövid: Vermes Krisztián, Kiss Zoltán, Litauszki Róbert, Remili Mohamed, Zamostny Balázs, Lázár Bence, Balajti Ádám, Takács Zoltán, Pollák Zoltán, Darko Markovics és Kabát Péter alkotta a névsort. A hazaiaknál Dusan Mileusznics, Simek Péter és Papizsanszkij Artúr sérülése miatt nem lehetett kerettag, Marko Simics edzője megsértése miatt a B-keretbe lett száműzve.

A harmadik percben egy jobb oldali Barczi-szögletet Egerszegi az ötösről fél méterrel a jobb kapufa mellé fejelt. A kilencedik percben Beliczky indította balról a középen kiugró Juszuf Dajicsot, aki szépen vitte a labdát befelé, lehagyta a labdával Dvorschákot, és mielőtt Mihajlovics keresztezett volna, jobbal 16 méterről kilőtte a bal alsó sarkot (1-0). A 19. percben Simon Krisztián hét méterről ordító helyzetben a jobb kapufa mellé lőtt. A 25. percben Beliczky ment el szépen a baloldalon, pontosan ívelt középre Bárányos felé, aki átfejelte a labdát az Balajczán, de Wilson kirúgta a labdát a gólvonal előtt egy méterre.

A 31. percben Kulcsár indította Beliczkyt a jobb oldalon, Dvorschák tisztázhatott volna előle, de borzalmasan lassan csúszott be, így bevitte a vasasos a labdát az ötösre, ahonnan visszagurított a középen érkező, Wilsontól elszakadó Bárányos Zsoltnak, a játékmester pedig öt méterről a vetődő kapus mellett a kapu közepébe lőtt (2-0). A 38. percben Beliczky Gergő csapta be csúnyán Mihajlovicsot, majd lőtt 17 méterről, kissé jobbról, ballal, és a nem túl erős lövést a vetődő Balajcza a bal sarokba paskolta (3-0).

Az első félidőben gyakorlatilag minden összejött a hazai alakulatnak, míg az Újpest rengeteg hibával futballozott. Az angyalföldiek három gólt rúgtak, ezzel el is döntötték a három pont sorsát.

Az 51. percben Magos lépett el Casal mellől a jobb oldalon, beadása átszáll Polényin, de Simon egy méterről sem tudott a kapufa mellől a hálóba találni. A 67. percben Dajics baloldali beadását 17 méterre a kaputól Kulcsár lekezelte, majd ballal lőtt, és a labda végül a bal kapufa alján csattant, onnan pedig keresztbe elgurult az első újpesti védőig, a túlsó ötös sarkáig. A 84. percben Katona lőtt balról, 18 méterről, három méterrel a hosszú alsó mellé laposan.

A fordulást követően inkább az Újpest kezdeményezett, de a Vasasnak ekkor már nem volt fontos, hogy újabb gólt szerezzen, az eredmény pedig nem változott.

Marijan Vlak irányításával továbbra is veretlen az angyalföldi csapat, a horvát szakember az ötödik fordulót követően vette át az együttest.

Olvasói sztorik