Kiemelt hírek

A Siófokot is legyőzte a Haladás

A Haladás hazai környezetben 2-1-re legyőzte a Siófokot az OTP Bank Liga 11. fordulójában.
OTP Bank Liga, 11. forduló
Haladás Sopron Bank – BFC Siófok 2-1 (2-0)
Szombathely, 6000 néző. Játékvezető: Berke
Haladás: Rózsa – Schimmer, Korolovszky, Iszlai, Tóth P. – Sluka, Horváth A. (Búrány 60.), Rajos, Halmosi – Oross (Simon A. 69.), Kovács I. Vezetőedző: Aczél Zoltán
Siófok: Milinte – Mogyorósi, Fehér, Nyári (Horváth A. 77.), Szabó J. – Haraszti, Kecskés, Tusori (Lengyel 32.), Lattenstein – Huszák, Bozovics (Csermelyi 62.). Edző: Horváth Károly, ifj. Mihalecz István
Gólszerzők: Kovács I. (5.), Sluka (13.), illetve Lattenstein (71.)

A Haladás már az ötödik percben megszerezte a vezetést! Kovács István elvette a labdát Kecskéstől, majd Fehér Zsoltot kicselezve nyolc méterről higgadtan a jobb alsó sarokba lőtt (1-0). A hetedik percben majdnem egyenlített a Siófok! Szabó János szöglete után Nyári Tibor hét méterről a jobb kapufára fejelt. A 13. percben Halmosi adott be baloldalról, Marian Sluka pedig hat méterről a kapuba lőtt (2-0). A 18. percben Tusori találta el a kapufát 25 méterről. A kipattanó Bozsovicshoz került, aki tíz méterről hatalmas ziccerben fölé fejelt.

A 26. percben Horváth András elfutott a jobb oldalon, majd középre adott. Halmosi senkitől sem zavartatva négy méterről a jobb felső sarok mellé helyezett. A harmincadik percben Rajos továbbított Kovácshoz, aki 11 méterről centikkel a jobb alsós sarok mellé lőtt. Egy perc múlva Schimmer jobb oldali beadása után Oross két lépésről a kapufát találta el. A negyvenedik percben Kovács verekedte be magát a siófoki tizenhatoson belülre, majd Orosshoz passzolt, aki hat méterről a bal alsó sarok mellé lőtt. A 45. perben Sluka jobb oldali beadása Halmosihoz jutott el, ám ő öt méterről csúnyán fölé lőtt.

A vendégek a kezdő sípszót követően rögtön visszazártak saját térfelükre, ám a Haladás gyorsan gólt szerzett, s a folytatásban is számtalan helyzetet alakított ki és nagyobb arányú vezetéssel zárhatta volna a félidőt.

A 49. percben Fehér tízméteres lövését Rózsa védte. Két perc múlva Oross célozta meg a kaput 13 méterről, Milinte hárított. A 53. percben Huszák passzolt Bozsovicshoz, aki szembe a kapuval, nyolc méterről Rózsába lőtt. Az 55. percben az előzőhöz hasonló jelenet játszódott le, Rózsa védte Bozsovics 14 méteres lövését. A 65. percben Haraszti középre adott, Lattenstein hat méteres lövését Rózsa bravúrral hárította. A 72. percben Lattenstein Norbert 12 méterről kilőtte a bal alsó sarkot (2-1). Egy perccel később Halmosi lőtt 14 méterről, Milinte kiütötte a labdát, aztán a másik oldalon Csermelyi tüzelt tíz méterről, Rózsa bravúrosan kitornázta a labdát.

A második félidő a bátrabban játszó Siófoké volt, a vendégek könnyedén megfordíthatták volna a mérkőzést.

Olvasói sztorik