Kiemelt hírek

Könyörtelennek bizonyult a Győr

A Győri ETO FC hazai pályán 3:0-ra nyert a Kecskemét ellen az OTP Bank Liga 11. fordulójában.
OTP Bank Liga, 11. forduló
Győri ETO FC – Kecskeméti TE-Ereco 4-0 (2-0)
Győr, 4000 néző. játékvezető: Németh Á.
Győr: Stevanovics – Babics (Takács Á., 25.), Stanisics, Szabó O., Völgyi – Trajkovics, Pilibaitis, Ji-Paraná – Dudás (Tokody, 66.), Aleksidze (Ahjupera, 71.), Dinjar. Vezetőedző: Csertői Aurél
KTE: Ribánszki – Gyagya, Radanovics, Balogh B., Mohl – Bori, Savics, Litsingi (Gyurcsó, 11.), Ebala (Csukics, 33.), Foxi (Simon A., 67.) – Lencse. Vezetőedző: Tomiszlav Szivics
Gólszerzők: Dudás (tizenegyesből 12., 41.), Trajkovics (83., 90.)

A második percben Litsingi fordult kapura 17 méterről, kapáslövése azonban kevéssel elkerülte a bal alsó sarkot. Az ötödik percben Foxi jó ütemű baloldali passzára Sztevanovics és Litsingi robbant egyszerre, majd mindketten a földön maradtak az ütközést követően. A kecskeméti támadó stoplis cipője végigszántotta a kapus jobb lábát, később mégis Litsingi két cserét, Gyurcsó Ádám állt be a helyére. A 11. percben Alekszidze hosszan szöktette magát, de Ribánszkival ütközött a tizenhatoson belül, tizenegyes! Dudás magabiztosan lőtt a jobbra vetődő kapus mellett középre (1-0)!

A 16. percben Alekszidze 17 méteres ballábas lövése zúgott el a léc felett. Három perc múlva Bori Gábor bombája egy győri védő fejéről vágódott centikkel a léc fölé. A 21. percben Lencse esett el a tizenhatoson belül Szabó mellett, ezúttal azonban nem történt szabálytalanság, így a büntető elmaradt. A 33. percben már a második kényszerű cseréjét kellett végrehajtania a Kecskemétnek: előbb Babics, majd Ebala sérült meg. A 34. percben Gyurcsó 14 méteres, jobbról leadott lövését védte a jobb felső saroknál Sztevanovics.

A 39. percben Völgyi eset el Gyurcsó mellett a tizenhatos bal oldalánál, de most is néma maradt a bírói síp. A 41. percben Dudás 27 méteres lövése Balogh lábáról felpattant, a kissé kint álló Ribánszkinak így nem volt esélye hárítani a bal felsőbe vágódó labdát (2-0). A 43. percben Ji-Paraná vezette húsz méteren keresztül a labdát, majd Csukics testtel kicsit megbillentette, így a kaputól húsz méterre mellé lőtt.

Gyorsan megszerezte a vezetést a Győr egy büntetőből. Ezt követően küzdelmes mezőnyjáték alakult ki, de helyenként igen durva belépőket láthatott a publikum. A félidő hajrájában aztán Dudás egy újabb góllal növelte a hazaiak előnyét.

A 47. percben Foxi cselezett, majd húsz méterről a jobb felső sarok fölé-mellé lőtt. Az ötvenedik percben nagyon szép akció végén Alekszidze passza után Trajkovics 19 méteres lövése pattant a jobb oldali kapufáról keresztbe, majd Dudás beadását hatástalanított Ribánszki. Egy perccel később Sztanisics került ziccerbe, de tízméteres lövését követően a kapus ezúttal is védeni tudott, majd egy baloldali beadás után Völgyi a kapu torkából nem tudott már megfelelően lőni. Az 56. percben Csukics 24 méteres jobb sarokra tartó lövését védte a levegőben úszva Sztevanovics.

A 63. percben Lencse fordult le parádésan emberéről a tizenhatoson belül, majd a jobb felső sarok fölé-mellé lőtt kapásból, 12 méterről. A 65. percben Völgyi lövését Ribánszki védte a levegőben úszva. A 78. percben Dinjar baloldali beadását Ji-Paraná lőtte szorongatott helyzetből húsz méterről a bal alsó mellé. A 83. percben Dinjar baloldali beadása eljutott a középen érkező Trajkovicsig, akinek egy lépésről már csak az üres kapuba kellett továbbítania (3-0).

A 85. percben egy újabb baloldali beadás után Ahjupera 11 méteres lövését védte bravúrral Ribánszki. Egy perc múlva Sztevanovics védett nagyot a bal alsó saroknál. A 91. percben Ahjupera közeli fejesét még védte Ribánszki, de Trajkovics 13 méteres ismétlésénél már tehetetlen volt (4-0).

A szünet után a kétgólos vezetés birtokában nyugodtan játszottak a győriek, míg a Kecskemét ugyan próbálkozott, de nem sikerült faragnia hátrányából. A mérkőzés összképe alapján az ETO ilyen különbséggel is megérdemelten nyert.

A Kecskemét korábbi három élvonalbeli, győri mérkőzése során korábban sem tudott pontot szerezni, és a rossz sorozat most sem szakadt meg.

Olvasói sztorik