Kiemelt hírek

Diósgyőrben vesztett először a Győr

Elvesztette veretlenségét a Győr, miután 2-0-ra kikapott az újonc Diósgyőr vendégeként az OTP Bank Liga tízedik fordulójában.
OTP Bank Liga, 10. forduló
Diósgyőri VTK – Győri ETO FC 2-0 (1-0)
Diósgyőr, 10.000 néző. Játékvezető: Szilasi
DVTK: Farkas II B. – Vadász, Gal, Budovinszky, Gohér – Abdouraman – Gallardo (Seydi, 39.), Lippai (Rakovics, 78.), Luque (Menougong, 62.) – Tisza, Arze. Vezetőedző: Benczés Miklós
Győr: Stevanovics – Babics, Djordjevics, Stanisics, Völgyi – Trajkovics (Ceolin, 80.), Pilibaitis, Ji-Paraná (Windecker, a szünetben) – Dudás, Aleksidze (Tokody, a szünetben), Dinjar. Vezetőedző: Csertői Aurél
Gólszerzők: Luque (tizenegyesből, 16.), Seydi (60.)
Kiállítva: Djordjevics (31.)

Az első tíz percben elsősorban a diósgyőriek uralták a játékot, de a kapuk nem forogtak veszélyben. A 15. percben egy jobb oldali hazai szöglet után Gal lőhetett 12 méterről, amit Alekszidze kézzel blokkolt, a játékvezető habozás nélkül büntetőt ítélt. Az ítéletvégrehajtó Luque volt, aki a balra mozduló kapus helyére lőtte a labdát (1-0). A diósgyőriek gólja után a vendégcsapat több játékosa is elveszítette uralmát az idegei felett, a harmincadik percben Djordjevics könyökölt oda az őt visszahúzó Gallardónak, amiért a játékvezető egyből a piros lapot mutatta fel a győrinek.

A 39. percben Gallardo cselezett ki három védőt a tizenhatos bal oldalánál, de lövése Pilibaitisról végül a kapu bal oldala mellé szállt. Két perc múlva Vadász 22 méteres lövése szállt el kevéssel a kapu bal felső sarka mellett. Az első félidőben a DVTK huszáros rohamokat vezetett, kézben tartotta az irányítást, a győriek egyáltalán nem veszélyeztették a kaput.

A 48. percben Dinjar baloldali beadása után Tokody csúsztatta nyolc méterről a kapu bal oldala mellé a labdát. Két perccel később egy szöglet után röviden szabadítottak fel a hazai védők, így Dinjar elé került a labda, aki 19 méterről lőtt. Farkas II Balázsról kipattant a labda, amiért aztán Trajkovics is rajtolt. Bár Farkas megelőzte, megint elpattant tőle. Végül harmadszorra sikerült megkaparintania. Az 55. percben Seydi tört be a tizenhatoson belülre, de el tudták előle pöckölni a labdát, amely így Tisza elé került, lövését Sztevanovicsnak kellett bravúrral hárítania.

Az 59. percben Seydi fordult le védőjéről a baloldalon, majd betört a tizenhatoson belülre, s nyolc méterről a kifutó Sztevanovics kapus fölött a kapu közepébe emelte a labdát (2-0). A 64. percben egy baloldali hazai beadás után a védők csúsztatták tovább a labdát, de éppen a hosszún érkező Menougonghoz, aki azonban az átvétel után hét méterrel a kapu jobb alsó sarka mellé lőtt. A 81. percben egy jobb oldali hazai szöglet után röviden szabadítottak fel a védők, így az érkező Seydi estében lőhetett nyolc méterről, de Sztevanovicsot találta fejbe. A kipattanót Abdouraman passzolta Menougonghoz, aki azonban négy méterről a kapu fölé emelt.

A 82. percben Menougong jobb oldali beadását Tisza pöckölte hat méterről, centikkel a bal oldali kapufa mellé. A 85. percben Tisza sodorta ki Sztevanovics kezéből ki a labdát, majd fordulásból, hat méterről a jobb oldali kapufa mellé gurított. A 89. percben Menougong lőtt jobbról, kilenc méterről, de Sztevanovics szögletre ütötte a bal felsőbe tartó labdát. A második játékrészt az emberhátrányban lévő győriek kezdték jobban, de a második diósgyőri találat lelohasztotta kezdeményezőkedvüket. A DVTK szinte futószalagon alakította ki helyzeteit, ezek zömét azonban kihasználatlanul hagyta. A borsodiak győzelme így sem forgott veszélyben.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik