Kiemelt hírek

A Kecskemét győzött a Ferencváros ellen

A Kecskemét küzdelmes mérkőzésen egygólos győzelmet aratott a Ferencváros ellen az OTP Bank Liga tízedik fordulójában.
OTP Bank Liga, 10. forduló
Kecskeméti TE-Ereco – Ferencvárosi TC 1-0 (1-0)
Kecskemét, 5500 néző. Játékvezető: Solymosi
KTE: Németh G. – Koszó (Maynard, 55.), Radanovics, Balogh B., Forró (Gyagya, 83.) – Savics, Ebala, Foxi, Bori – Lencse, Litsingi (Gyurcsó, 66.). Vezetőedző: Tomiszlav Szivics
FTC: Jova – Maróti, Balog, Klein, Junior – Jovanovics, Otten, Tóth B., Hakola (Pölöskey, 61.) – Morales (Rósa, 66.), Oláh L. (Lisztes, 74.). Edző: Détári Lajos
Gólszerző: Lencse (34.)

Az első félidőben a többet támadó Kecskemét megérdemelten szerzett egygólos vezetést. A 33. percben Lencse László jutott labdához a védelem jóvoltából a tizenhatos bal sarkánál, kiosztott egy kötényt Balog Zoltának, majd 12 méterről a rövid felsőbe bombázott (1-0). A 37. percben Foxi tette ki a labdát a jobb oldalra Borinak, aki elfutott, és szépen gurít középre. Balog Zoltán lemaradt, így Lencse lőhetett hat méterről, de a vetődő Jova Levente belekapott a labdába a jobb alsó előtt, és a lécre ütötte azt.

A folytatásban nagyot esett a játék színvonala, kevés gólhelyzetet dolgoztak ki a csapatok. Az 57. percben Bori Gábor 18 méterről centikkel lőtt a hosszú sarok mellé. Két perc múlva Maróti rúgta fel Szavicsot. A szabadrúgást Maynard lette kevéssel a kapu mellé az ötös bal sarkáról. A 88. percben Pölöskey Péter tette maga elé fejjel egy labdát, 14 méterről lőtt, de Németh Gábor a középre tartó labdát a léc fölé tolta. A 92. percben Lencse ugrott ki, majd Klein szorításában 15 méterről a jobb kapufára lőtt.

A mérkőzés utolsó negyedórájában a Ferencváros megpróbált egyenlíteni, de csatárai nem tudtak komoly gólhelyzetet kialakítani a hazaiak kapuja előtt.

Olvasói sztorik