Kiemelt hírek

Újabb gólzáporos meccset játszott a Paks

A Pécsi MFC 4-4-es döntetlent játszott Pakson az OTP Bank Liga tízedik fordulójában.
OTP Bank Liga, 10. forduló
MVM Paksi FC – Pécsi MFC 4-4 (2-1)
Paks, 2500 néző. Játékvezető: Böcskei
Paks: Csernyánszki – Heffler T., Éger, Fiola, Csehi – Sifter, Sipeki (Szatmári, 78.) – Bartha (Kiss T., 63.), Böde, Vayer – Montvai (Hrepka, 70.). Vezetőedző: Kiss Károly
Pécs: Dibusz – Regedei, Petrók, Todorovics, Marovics – Lantos, Pintér A. – Demjén (Scsepanovics, 75.), Andorka (Horváth Zs., 63.), Nagy O. – Bajzát (Simonfalvi, 90.). Vezetőedző: Mészáros Ferenc
Gólszerzők: Sifter (22.), Böde (25., 54., 89.), illetve Bajzát (18.), Nagy O. (48., 66.), Petrók (79.)

A 18. percig komoly gólveszély nem akadt, akkor viszont Andorka pörgetett a baloldalon érkező Bajzát elé, aki 12 méterről okosan a kapu bal oldalába emelt. Csernyánszki ugyan hozzá tudott érni a labdához, de az a bal kapufáról a gólvonal mögé pattant (0-1). A pécsiek támadójának ez volt a századik gólja az élvonalban. Három perc múlva máris jött a válasz: Heffler Tibor jobb oldali beadása után Sifter érkezett középen, és 11 méterről a kapu bal felső sarkába fejelt (1-1). A 25. percben Vayer ívelt be egy szabadrúgást a baloldalról, ami után Böde fejelt nyolc méterről a kapu jobb felső sarkába (2-1).

A 33. percben Andorka passzolt a jobb oldalon érkező Demjén elé, aki 16 méterről a kapu bal felső sarka mellé bombázott. A 42. percben Böde indította a jobb oldalon Barthát, aki egy csel után 17 méterről lőtt a jobb felső sarok felé, de Dibusz védett. Két perc elteltével Regedei végezhetett el szabadrúgást a kaputól 24 méterre. A kapu bal felső sarkába tartó labdát Csernyánszki ütötte szögletre.

Nagyszerű első félidőt produkált a két csapat: a Pécs szerzett vezetést, de a Paks a hét perc alatt két remek fejessel fordított. A folytatásban sem álltak le a csapatok, a Paks fölényben játszott, de a Pécs kontrái és szabadrúgásai magukban hordozták a veszélyt.

A folytatásban sem teketóriáztak sokat a csapatok, ugyanis a 48. percben Andorkáról pattant a labda Nagy Olivér elé, aki 26 méterről óriási bombagólt lőtt a kapu bal felső sarkába (2-2). Az 54. percben Éger ment fel egy támadással, majd Bödéhez passzolt, aki középről, 24 méterről a kapu bal alsó sarkába lőtt (3-2). A 65. percben Egy mintaszerű vendégkontra végén Demjén passzolt jobbról a középen érkező Nagy Olivér elé, aki 14 méterről a kapu bal alsó sarkába lőtt. Csernyánszki ebbe is beleért (3-3).

A 68. percben Vayer tízméteres, jobb alsóba tartó lövését Dibusz védte lábbal. A 74. percben Böde jutott túl két védőn is, majd 21 méterről a bal oldali kapufa és a keresztléc találkozását találta telibe. A 79. percben egy jobb oldali szöglet után Todorovics csúsztatta meg a labdát, s a hosszú oldalon érkező Petrók nyolc méterről a kapu bal oldalába lőtt (3-4). A 89. percben Böde készítette le mellel a labdát Kissnek a kaputól húsz méterre. Mindenki lövést várt, de a cserejátékos önzetlenül visszapasszolt Bödéhez, aki így teljesen üresen kapta a labdát, és 13 méterről a kapu baloldalába lőtt (4-4).

A második félidőben még fokozni tudták a csapatok, egy nagyszerű meccsen igazságos döntetlen született.

Olvasói sztorik