Kiemelt hírek

Siófokon játszotta első döntetlenjét a Honvéd

A Siófok hazai környezetben gólnélküli döntetlent játszott a Honvéddal az OTP Bank Liga tízedik fordulójában.
OTP Bank Liga, 10. forduló
BFC Siófok – Budapest Honvéd FC 0-0
Siófok, 1500 néző. Játékvezető: Andó-Szabó
Siófok: Milinte – Kiss Zs., Nyári, Fehér, Szabó J. – Sowunmi (Csermelyi, 73.), Tusori, Kecskés, Melczer (Mogyorósi, 43.) – Haraszti – Bozovics (Huszák, 59.). Edző: Horváth Károly, ifj. Mihalecz István
Honvéd: Kemenes – Lovrics, Botis, Debreceni, Hajdú N. – Hidi, Horváth A. (Ivancsics, a szünetben) – Abass (Németh N., 82.), Zelenka (Harmony, 73.), Tchami – Danilo. Vezetőedző: Supka Attila

Egészen a 32. percig kellett várni az első nagy helyzetre! Danilo futott el az alapvonal mellett, középre adott, az ötös közelében érkezett Abbas, oda fejelhette volna, ahová akarja, ehelyett kapu fölé szállt a fejese. A 44. percben Bozsovics a baloldalról adta a labdát a középen érkező Harasztinak, aki laposan a lábak között lőtt kapura 16 méterről, centiméterekkel suhant el a bal kapufa mellett. Nagyon gyenge első félidőt produkáltak a csapatok.

A 47. percben Abbas vett le egy beadást az ötös környékén, ráfordult, és a felső lécet találta telibe. A kipattanó is a vendégekhez került, de elkapkodták a lehetőséget. Az 58. percben Ivancsics szabadrúgása pattant meg egy védőn, a labda lepattant Milinte előtt, és a fölső saroknál érte a kapufát. A kipattanó a siófoki kapus zsákmánya lett. A hetvenedik percben Sowunmi csapott le Lovrics hazaadására, egyedül vezette kapura, Kemenes beleért, de a siófoki csatár mégis el tudta vinni mellette a labdát, még egy védőt is kicselezett, de kissé kisodródva, 11 méterről mellé lőtt.

A 78. percben Haraszti 32 méteres lapos szabadrúgását a jobb alsó sarokból piszkálta ki Kemenes. A nyolcvanadik percben Milinte óriási kapuskirúgását Huszák vette le a Honvéd térfelének közepe táján, kicsit vezette, majd jobbal alig lőtt a bal kapufa mellé. A 87. percben Hidi Patrik öt méterről pörgette mellé Németh Norbert jobb oldali beadását. Milinte már verve volt… A második félidő két Honvéd-kapufával indult, ám a meccs ziccerét Sowunmi hagyta ki, aki egyedül vezethette a labdát Kemenesre, de nem tudott betalálni. A kispestiek első döntetlenjüket játszották, a siófokiak pedig az ötödiket, előbbi a legkevesebb, utóbbi pedig a legtöbb a bajnokságban.

Olvasói sztorik