Kiemelt hírek

Rajczi és Balogh is duplázott

Az Újpest FC hazai pályán 4-1-re nyert a Haladás ellen az OTP Bank Liga tízedik fordulójában.
OTP Bank Liga, 10. forduló
Újpest FC – Haladás Sopron Bank 4-1 (2-0)
Szusza Ferenc Stadion, 3000 néző. Játékvezető: Veizer
Újpest: Balajcza – Szokol, Mihajlovics, Dvorschák, Üveges (Tajthy, 37.) – Simon K., Markovics (Wilson, a szünetben), Egerszegi, Balogh B. – Barczi, Rajczi (Magos, 81.). Vezetőedző: Zoran Szpisljak
Haladás: Rózsa – Schimmer, Guzmics, Korolovszky, Tóth P. – Sluka (Horváth A., 53.), Kovács I., Iszlai, Halmosi – Kenesei K., Oross (Simon A., 67.). Vezetőedző: Aczél Zoltán
Gólszerzők: Rajczi (tizenegyesből 33., 38.), Balogh B. (51., 91.) illetve Schimmer (55.)
Kiállítva: Guzmics (89.)

Újpesten továbbra is sok a hiányzó, kilenc játékos nem egészséges. A legújabb sérült a Vác elleni Magyar Kupa-mérkőzésen a bokájára rúgást kapott csatár, Kabát Péter. Ezúttal nem volt ott a keretben Pollák Zoltán sem, aki sajtónyilatkozatával magára vonta a vezetőség haragját. A vendég szombathelyieknél Nagy I Gábor hiányzott sérülés, Goran Vujovics pedig eltiltás miatt.

A vasiaknál Rózsa Dániel századik élvonalbeli bajnokiját játszotta, 2007 óta nem mulasztott egyetlen meccset sem.

A negyedik percben Kenesei Krisztián tört előre a bal szélen, majd az ötös sarkáról előrecsúszva, Mihajlovics szorításában lőtt, de Balajcza Szabolcs kivetődve szögletre mentett. Ez ígéretes lehetőség volt, de utána majdnem félóráig nem akadt veszélyes gólhelyzet. A 31. percben aztán a jubiláns Rózsa Dániel összehozott egy büntetőt az Újpestnek, mert Balogh Balázs baloldali beívelése után elgázolta Markovicsot, aki amúgy tíz méterre a kaputól mellé fejelte a labdát. Rajczi Péter jobbal a jobb sarokba bombázta a tizenegyest (1-0).

A 38. percben Szokol Zsolt jobb oldali beadását Balogh Balázs ollózta vissza 16 méterről, az ötösről, a két középső védő által magára hagyott Rajczi Péter pedig néhány lépésről a bal sarokba fejelt (2-0). Rózsa nem lépett ki, mert azt hitte, hogy les, pedig Korolovszy beragadt. A szünetben tehát két góllal vezetett a házigazda.

Az ötvenedik percben egy újpesti hiba után Kovács István viharzott el a jobb szélen, beadását Szokol bravúrral mentette szögletre Halmosi elől, de közben mellkason térdelte őt Balajcza kapus. A szöglet után Kenesei lőtt tizenhat méterről, jobbról, ám a bal alsónál vetődve, nagy bravúrral mentett Balajcza. Két perc múlva az elmélázó Haladás-védelem adta lehetőséget kihasználva Balogh Balázs ellépett Egerszegi Zoltán hosszú átadásával és húsz méterről a jobb sarokba lőtt (3-0). Az 56. percben Kenesei tette ki a labdát középről három csel után Schimmer Szabolcsnak, aki futtából, jobbról, 12 méterről a kapuba bombázott (3-1).

A szépítőgól után egy perccel Guzmics Richárdtól pattant a labda Barczi Dávidhoz, aki elrúgta volna a kapus mellett, de Rózsa hatalmasat védett, a kipattanót pedig Rajczi tíz méterről az égbe lőtte. A 71. percben Kenesei jobb oldali szabadrúgását Halmosi az ötösről fejelte a kapu fölé, majd Simon Attila pörgette a bal kapufa mellé hat méterről. A 73. percben Simon Attila beívelését a tizenhatos túloldaláról Kovács István visszatette Keneseinek, aki tíz méterről a léc alá lőtt volna ollózó mozdulattal, ha nem véd nagyot Balajcza. A 88. percben Halmosi adott be balról, a visszafelé tekert labdát Kenesei lőtte fölé tíz méterről.

Egy perccel később Guzmics Richárd húzta vissza a kilépő Barczi Dávidot, amiért megkapta második sárga lapját, tehát a pirosat is. A 92. percben Magos lövését még bravúrral védte Rózsa, ám pont Balogh Balázs elé paskolta a labdát, aki közelről nem hibázott (4-1). Az újpestiek Rajczi és Balogh duplájával megérdemelten nyertek. Érdekesség, hogy ez a második győzelmük a szezonban, és első alkalommal, a Pécs ellen is 4-1 lett a végeredmény, csakúgy, mint néhány nappal ezelőtt a Vác elleni Magyar Kupa-meccsen.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik