Kiemelt hírek

Az utolsó pillanatban megmenekültek

A 93. percben lőtt tizenegyessel mentett pontot a Debrecen a Kaposvár otthonában.
OTP Bank Liga, 10. forduló
Kaposvári Rákóczi FC – Debreceni VSC-TEVA 1-1 (0-0)
Kaposvár, 3000 néző. Játékvezető: Szabó Zs.
Kaposvár: Hajduch – Okuka, Bank, Graszl (Mudresa, 74.), Jánvári – Hegedűs (Haruna, 57.), Pedro – Pavlovics, Kulcsár K., Balázs B. – Alekszejev (Jawad, 67.). Vezetőedző: Sisa Tibor
DVSC: Novakovics – Nagy Z., Simac, Mijadinoski, Korhut – Bódi (Kulcsár T., 72.), Varga J., Illés Gy. (Yannick, 77.), Bouadla – S. Nikolics, Coulibaly. Vezetőedző: Kondás Elemér
Gólszerzők: Haruna (80.), illetve Coulibaly (tizenegyesből, 93.)

A Kaposvár nélkülözte a góllövőlistát nyolc találatával holtversenyben vezető, de eltiltását töltő Milan Pericset, mellette a védő Zsók József, és a középpályás Nicola Safarics sérülés miatt hagyja ki a DVSC elleni bajnokit. A hajdúságiaktól Farkas II Balázs, Szűcs István, Ferenczi János Stefan Mardare, Mészáros Norbert, Szakály Péter és Rezes László hiányzott.

Nagy lendülettel kezdett mindkét csapat! A harmadik percben Bouadla pörgetett jobbról Illés elé, de felszedte előle a labdát az ötös sarkán a merészen kivetődő Novakovics kapus. A hetedik percben Kulcsár Kornél szögletét fejelte Hegedűs az ötösről éppen a kapus kezébe. Egy perc elteltével megint Kulcsár ívelt előre, Hegedűs nyolc méterről a lécre fejelt, majd a kipattanót a bal sarok felé irányította, de Lubos Hajdúch kapus hatalmasat védve szögletre mentett.

A tízedik percben Bouadla szöglete után Coulibaly csúsztatott hat méterről, középről, de a labda két méterrel a léc fölé szállt. Egy perccel ezután Coulibaly már csak a kapussal állt szemben, de Hajdúch hárította a nem túl jól helyezett, azonnal eleresztett lapos lövést. A 15. percben Bank István lábáról perdült le a labda az ötösnél, az öngólveszélyes helyzetből végül csak szöglet lett.

A folytatásban kissé visszaesett az iram, és a nagy gólhelyzetek helyett csak szórványos lehetőségek alakultak ki mindkét oldalon. A jó iramú első félidő elején a kaposváriak voltak veszélyesebbek, de Hegedűs fejese nyomán csak kapufáig jutottak. A folytatásban többet és veszélyesebben támadott a listavezető Debrecen, ám kimaradtak a helyzetek.

A 48. percben Illés baloldali beadását fejelte Bódi 12 méterről, két méterrel a jobb kapufa mellé. Az 51. percben Kulcsár indította estében is Balázs Benjámint, aki először Simacba lőtt, majd 18 méterről egy méterrel tekert a bal felső fölé. Az 55. percben Korhut emel Illéshez, aki kiszorított helyzetből, hat méterről lőtt, de Hajdúch vetődve mentett a jobb alsó saroknál. A 61. percben Nagy Zoltán jobb oldali beadását Coulibaly fejelte le nem sokkal a hosszú sarok mellé. Két perc múlva Bouadla baloldali szögletét Coulibaly az ötösről a bal alsó sarok felé lőtte, de vetődve mentett Hajdúch, majd ismét Bouadla adott be, ezt Stevo Nikolics ollózva tette volna a rövid alsóba nyolc méterről, ha nem véd ezúttal is a kapus.

A nyolcvanadik percben Balázs Benjámin adott be két csel után a jobb oldalról, az ötösön Simac és Nagy között a csereként beállt gambiai Haruna a kapu jobb oldalába fejelt (1-0). A 82. percben Bouadla beadását Muresa centikkel fejelte saját kapuja fölé. A 91. percben Bank lépett oda Yannicknak a tizenhatoson belül, de szabálytalanul! Tizenegyes! Adamo Coulibaly a bal felsőbe lőtte a büntetőt (1-1).

A DVSC továbbra is veretlen, a Kaposvár pedig 2004-es feljutása óta még egyszer sem győzte le a hajdúságiakat.

Olvasói sztorik