Kiemelt hírek

A címvédő legyőzte a sereghajtót

A Videoton FC hazai pályán könnyedén, 4-1-re nyert Zalaegerszeg ellen az OTP Bank Liga tízedik fordulójában.
OTP Bank Liga, 10. forduló
Videoton FC – Zalaegerszegi TE FC 4-1 (1-0)
Székesfehérvár, 3300 néző. Játékvezető: Garcia (chilei)
Videoton: Tujvel – Brachi, Vinicius, Caneira, Oliveira – Walter, Sándor Gy. (Elek Á., 69.), Mitrovics (N. Nikolics, 62.), Tóth B. (Vasziljevics, 77.), Evandro – Alves. Vezetőedző: Paulo Sousa
ZTE: Jahics – Kocsárdi, Bogunovics, Bulatovics (A. Delics, 44.), Hidvégi – Szalai T., Kamber, Máté P., Hervas (I. Delics, 64.) – Turkovs, Tököli (Bujor, 75.). Vezetőedző: Prukner László
Gólszerzők: Walter (31.), Sándor Gy. (51.), Alves (56., 71.), illetve Máté P. (88.)

Az ötödik percben Brachi ment el a jobb oldalon, majd a középre adása megpattant, végül Evandro fejelte kapura takarásból, a vendégek a gólvonal elől tisztáztak. A kilencedik percben Walter sarokrúgását Caneira csúsztatta Alveshez, aki egy védő szorításában átvette, majd mintegy öt méterről a keresztlécet találta telibe! Egy perccel később távolról próbálkozott Alves, mintegy 18 méterről lőtt, Jahics kapus bravúrral hárított. A 16. percben Turkovsot ugratták ki jó ütemben, Tujvel kapus azonban jól mozdult ki a kapujából és megszerezte a labdát.

A 25. percben Hídvégi kapott remek labdát a Videoton tizenhatosánál, és mintegy 15 méterről a keresztlécet találta telibe, Tököli ismétlése fölé ment. A 31. percben Walter kényszerítőzött Sándor Györggyel a ZTE tizenhatosán belül, a magyar játékos szépen játszott vissza Walterhez, aki kilenc méterről a bal alsóba gurított (1-0). A 45. percben Tököli kapott remek indítást, majd elrobogott vele Vinicius szorításában, végül mintegy 12 méterről lőtt, Tujvel magabiztosan hárított.

Az első félidőben többnyire kiegyenlített volt a játék, bármelyik csapat vezetést szerezhetett volna, hiszen egy-egy kapufával jelentkeztek. A félidő közepén aztán előnyre tett szert a Videoton.

Az 51. percben Alves ugratta ki remek ütemben Sándor Györgyöt, aki senkitől sem zavartatva vezethette a labdát, végül 16 méterről a bal alsóba helyezett (2-0). Az 56. percben Evandro ment el szépen a jobb oldalon, majd a tizenhatoson belülről középre gurított Alveshez, aki egy átvétel és egy igazítás után mintegy hét méterről elemi erővel a léc alá bombázott (3-0). A 71. percben Walter ugratta ki remekül a jobb oldalról André Alvest, aki kilépett a zalaegerszegi védelem mögött, majd elhúzta a kimozduló Jahics mellett, végül az üres kapuba gurított (4-0).

A 76. percben Kamber távoli lövését ütötte ki bravúrosan Tujvel, majd az ismétlést is fogta a fehérvári kapus. A 88. percben Kocsárdi jobb oldali beadását Máté Péter mintegy tizenkét méterről fejelte a bal sarokba, Tujvel moccanni sem tudott (4-1). A kilencvenedik percben nagy tűzijáték alakult ki a ZTE kapuja előtt, egy Jahics-bravúr után Nemanja Nikolics lőhette volna könnyen a hálóba a kipattanót, azonban ez is elakadt a kapusban.

A fordulás után már egyértelmű fölényben játszott a bajnok, és tetszetős támadások végén újabb gólokat szerzett. A támadóformációkat bátran variáló Videoton megérdemelten nyert a rendkívül nehézkesen mozgó ZTE ellen.

A sereghajtó zalaegerszegiek egyedüliként nyeretlenek, a székesfehérváriak viszont továbbra is százszázalékosak saját közönségük előtt.

Olvasói sztorik