Kiemelt hírek

A Győr az FTC ellen folytatta remek sorozatát

A Győri ETO FC hazai pályán 2-0-ra nyert a Ferencváros ellen az OTP Bank Liga kilencedik fordulójában.
OTP Bank Liga, 9. forduló
Győri ETO FC – Ferencvárosi TC 2-0 (2-0)
Győr, 9000 néző. Játékvezető: Bognár
Győr: Stevanovics – Babics, Stanisics, Fehér Z., Völgyi – Windecker, Ji-Parana, Trajkovics – Koltai, Alekszidze (Ahjupera, 66.), Dinjar (Dudás, 64.). Vezetőedző: Csertői Aurél
FTC: Gyenes – Balog Z., Otten, Csizmadia, Junior – Jovanovics (Rósa, 74.), Tóth B. (Lisztes, a szünetben), Maróti, Hakola – Oláh L. (Pölöskey, a szünetben), Somalia. Vezetőedző: Détári Lajos
Gólszerzők: Alekszidze (16.), Trajkovics (22.)

Kassai Viktort – nem tudni, miért – levették a meccsről, Bognár Tamás volt a játékvezető. Örömteli tény, hogy a tévéközvetítés ellenére körülbelül kilencezer néző ment ki a stadionba.

Érdekesség és ritkaság is egyben, hogy a Ferencvárosnál eltiltott és sérült sem volt, így a fővárosiak tulajdonképpen a legerősebb összeállításukban léptek pályára. Détári Lajos nem változtatott az ZTE elleni, egy héttel korábbi győztes csapaton. A brazil Felipe Felix már nem tagja a keretnek, sajtóinformációk szerint hamarosan távozik a klubtól, mert szerződést bontanak vele. A csatárról már korábban sem beszélt túl hízelgően Détári Lajos szakmai igazgató, ráadásul az időközben az NB II-be száműzött játékos hanyagolta az edzéseket is. Győri részről Linas Pilibaitis eltiltás, Vladimir Djordjevics pedig vádlihúzódás miatt hiányzott.

A hetedik percben Jovanovics beívelése kipattant Tóth Bence elé, aki 22 méterről bombázott, Stevanovics öklözve védett. A 16. percben Völgyi Dániel a tizenhatos oldalvonaláról középre passzolt, Gyenes Dávid kapus nem mozdult ki, így a középen remek ütemben érkező Rati Alekszidze zavartalanul passzolhatott a hálóba (1-0)! A 22. perc végén Junior passzát lefülelték a hazaiak, ebből indult a gyors, kevéspasszos kontra, Alekszidze mesteri átadásával Nikola Trajkovics végigszáguldott a térfélen, majd az FTC kapujába lőtt (2-0).

A folytatásban is lendületes, élvezetes volt a játék, mindkét együttes előtt adódtak kisebb lehetőségek. A 42. percben Oláh Lóránt lőtt kapásból, 13 méterről alig a felsőléc fölé. Egy perc múlva Somalia tört be a tizenhatoson belülre, majd nyolc méterről keresztbe elrúgta a labdát a kapu előtt. A 46. percben – de még az első félidőben – Somalia elé pattant a labda, aki a tizenegyes-pontról lőtt, Stevanovics vetődve védett.

A Ferencváros támadásban és védekezésben is határozott, tudatos játékot mutatott az első félidő elején, de ez a győrieket nem hozta zavarba, és egy remek összjáték révén negyedóra után vezetést szereztek. A kisalföldiek csakhamar a második helyzetüket is értékesítették, és mivel az FTC a szünet előtti lehetőségei közül egyet sem tudott kihasználni, ezzel nagyjából eldőlt a meccs.

Az ötvenedik percben Hakola 15 méterről lőtt öt méterrel a rövid felső sarok mellé-fölé. A 68. percben Somalia hat-hét méterről nem tudta eltekerni a labdát Stevanovics mellett, a kapus nagy bravúrral mentett. A 64. percben beállt Dudás Ádám egy perc elteltével máris sárga lapot kapott, aztán a 69. percben sípszó után elrúgta a labdát, amiért a szabályok értelmében szintén járt volna a lap, tehát ki kellett volna állítani a győrit, de a játékvezető megkönyörült rajta.

A 71. percben Pölöskey labdája elsuhant Haloka előtt, pedig nagy helyzetet alakulhatott volna ki. A 81. percben Somalia beadását Fehér Zoltán piszkálta el Rósa Dénes elől az ötösnél. Győri ellentámadás során Ahjupera nem passzolt, hanem kisodródott helyzetből lőtt, a labda pedig elgurult keresztbe a kapu előtt.

A második játékrészben többet kezdeményezett a Ferencváros, kissé visszább húzódott a Győr, több helyzetet is kidolgoztak a fővárosiak, de egyszer sem sikerült a kapuba találniuk. Így tovább tart az FTC történetének legrosszabb élvonalbeli kezdése 1901 óta!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik