Kiemelt hírek

Továbbra sincs győzelme a ZTE-nek

A Zalaegerszeg hazai pályán 1-1-es döntetlent játszott a Kecskeméttel, így kilenc forduló után is nyeretlen az OTP Bank Ligában.
OTP Bank Liga, 9. forduló
Zalaegerszegi TE FC – Kecskeméti TE-Ereco 1-1 (1-1)
Zalaegerszeg, 2200 néző. Játékvezető: Fábián
ZTE: Jahics – Kocsárdi, Bogunovics, Bulatovics, Hidvégi – Máté, Kamber, Szakály D. (I. Delic 75.), Balázs – Bujor (A. Delic 53.), Turkovs. Vezetőedző: Prukner László
KTE: Németh G. – Alempijevics (Koszó 54.), Radanovics, Balogh B., Mohl – Savics, Bertus, Ebala, Gyurcsó (Gyagya 70.) – Bori (Foxi 55.), Lencse. Vezetőedző: Tomiszlav Szivics
Gólszerzők: Balázs (40.), illetve Lencse (11.)
Kiállítva: Mohl (66.)

Rendkívül eseménydús volt a meccs eleje! A második percben Turkovs cselezgetett a tizenhatoson belül az alapvonal környékén, de Radanovics buktatott őt, a játékvezető pedig büntetőt ítélt. A labda mögé Bujor állt, akinek a kapu jobb oldalába tartó lövését Németh Gábor kapus kiütötte. A kipattanóra Bujor érkezett, aki a kapu közepébe sodorta a labdát, a játékvezető azonban nem adta meg a gólt, mert a támadó kézzel ért a labdához.

A nyolcadik percben Lencse László ugratta ki Gyurcsó Ádámot, aki a kapuba lőtt, de a játékvezető les miatt érvénytelenítette a találatot. Két meg nem adott gól nyolc perc alatt… A 11. percben aztán már valóban vezetett a Kecskemét! Bori ugratta ki a baloldalon Gyurcsót, aki betört a tizenhatoson belülre, majd a túloldalon, üresen érkező Lencse elé passzolt, aki hat méterről a kapu jobb felső sarkába lőtt (0-1). A huszadik percben Szakály Dénes baloldali szögletét Bulatovics csúsztatta négy méterről a kapu fölé. A negyvenedik percben Kocsárdi Gergely jobb oldali bedobása átpattant a védők fölött, s így a középen érkező Balázs csapott le rá, aki kilenc méterről a kapu jobb felső sarkába emelt (1-1).

Az utolsó helyen tanyázó ZTE gyorsan vezetést szerezhetett volna. A Kecskemét ezután hamar büntetett, majd gólját követően több veszélyes ellentámadást vezetett. A hazaiak a félidő hajrájában nagy védelmi hibát kihasználva egyenlítettek.

A 48. percben Turkovs jobb oldali beadása után Balázs 11 méterről félfordulatból lőtt a kapu fölé. Az ötvenedik percben Bori ívelte be a labdát jobbról, amit a hosszún érkező Mohl az ötös sarkáról fejelt a kapu fölé. Egy perc múlva Bujor ugrott ki a védők közül, majd 14 méterről lőtt, de Németh szögletre hárított. A 65. percben Mohl buktatta Delicset, ezért sárga lapot kapott, majd két perccel később ugyanez volt a párosítás, a vendégek játékosa rácsúszott a zalai támadó lábára, ezért megkapta második sárga lapját és a pirosat is.

A nyolcvanadik percben Balázs lőtt jobbról, 16 méterről a kapu fölé. A 84. percben Ebala ugrott ki a védők közül, de a tizenhatos vonalánál a kilépő Jahics kapus menteni tudott előle. A 89. percben Foxi lőtt 16 méterről a kapu fölé. A szünet után aktívabbá vált a zalaegerszegi csapat, de döntő mezőnyfölényéhez az is kellett, hogy Mohl egymás után kétszer is súlyos szabálytalanságot kövessen el, amiért kiállították. Az emberelőnyt nem sikerült kihasználnia a ZTE-nek, így továbbra is nyeretlen.

Olvasói sztorik