Kiemelt hírek

Tovább tart a márciusi ifjak átka

A címvédő Videoton gólnélküli döntetlent játszott a Vasas-Híd otthonában az OTP Bank Liga kilencedik fordulójában.
OTP Bank Liga, 9. forduló
Vasas-Híd – Videoton FC 0-0
Illovszky Stadion, 1500 néző. Játékvezető: Solymosi
Vasas: Ilizi – Kulcsár, Kovács I Gábor, Gáspár, Sütő – Dajics, Mehmedagics, Bárányos (Jokics, 72.), Farkas, Katona (Ferkó, 60.) – Simics. Vezetőedző: Marijan Vlak
Videoton: Tujvel – Brachi, Vaskó (Tóth B., 80.), Caneira, Oliveira – Gosztonyi (Walter, 59.), Sándor Gy., Mitrovics, Vasziljevics (N. Nikolics, 72.) – Alves, Brandao. Vezetőedző: Paulo Sousa

A Vasas keretében egyébként három olyan játékos – Simek Péter, Jusuf Dajics és Farkas Balázs – található, aki játszott korábban Fehérváron. A Videoton új játékosa, a külföldről hazatérő Tóth Balázs ezúttal csak a kispadon kapott helyet. A vendégeknél egyébként három magyar volt a kezdőben…

A harmadik percben Alves szerzett labdát harcosan Gáspár Józseftől, majd Evandro Brandaóhoz passzolt, aki 15 méterről egy-két méterrel a bal felső sarok mellé lőtt. A 19. percben Katona húzta meg a bal szélt, Vaskó mellett lőtt hét méterről, kisodródva, de a védőn megpattanó labdát Tomas Tujvel bravúrral, lábbal védte szögletre. A 31. percben a kaputól húsz méterre elvégzett Brachi-szabadrúgás mindössze két centiméterrel suhant el az ötösön a felugró Vaskó feje fölött.

A 33. percben az ötös sarkáról Brandao ollózott, éppen Lubos Ilizi kapus kezébe. Az első félidő utolsó percében Vasziljevics kényszerítőzött Alvesszel, majd 15 méterről, középről lőtt, nagyjából 25 centiméterrel a bal sarok mellé.

Kiegyenlített, de mindkét oldalon sok hibával tarkított első félidőt láthattak a nézők, a kapuk alig forogtak veszélyben.

A 47. percben egy jobb oldali szögletet Simics fejelt kapura Mitrovics mellől kibújva, a labda a kapu mellé szállt, ráadásul Dajics is lemaradt róla. Az 53. percben Brachi 25 méterről elvégzett szabadrúgását Ilizi ütötte ki a léc alól. A 67. percben Ferkó 18 méterről kis híján kilőtte a rövid felső sarkot, de csak oldalháló lett. A 73. percben Ferkó adott be balról, Dajics hat méterre a kaputól mellé fejelt.

A 82. percben Tóth ívelt be jobbról, Ilizi hatalmasat vetődve éppen Alves elé ütötte a labdát, de a brazil hat méterről, senkitől sem zavartatva a kapu fölé lőtt. A 87. percben Alves lőtt kapura 25 méterről, három méterrel a bal sarok mellé. A 90. percben Sándor György lőtt 16 méterről, középről, egy védő beleért, és éppen csak elment a labda a bal kapufa mellett. A 91. percben egy veszélyes baloldali beadást ütött ki a jól kimozduló Ilizi. A 92. percben Oliveira fejelt haza néhány lépésről, Tujvelnek védenie kellett!

A fordulás után jelentősen emelkedett a színvonal, mindkét csapat sokat tett a gólszerzésért, de végül egyik oldalon sem rezdült a háló, s maradt a döntetlen. A Videoton március közepe óta nem nyert idegenben bajnoki meccset!

Olvasói sztorik