Kiemelt hírek

Siófoki öngól és döntetlen Pécsen

A BFC Siófok 1-1-es döntetlent játszott a Pécsi MFC otthonában az OTP Bank Liga kilencedik fordulójában.
OTP Bank Liga, 9. forduló
Pécsi MFC – BFC Siófok 1-1 (1-0)
Pécs, 3000 néző. Játékvezető: Radványi
Pécs: Dibusz – Simonfalvi, Lantos, Petrók, Marovics – Demjén (Zeljkovics, 55.), Regedei (Horváth Zs., 69.), Pintér A. Nagy O. – Andorka (Gyánó 77.), Fröhlich. Vezetőedző: Mészáros Ferenc
Siófok: Milinte – Kiss Zs., Nyári, Fehér Zs., Szabó J. – Tusori – Haraszti, Kecskés, Huszák (Rebryk, 38.), Melczer (Horváth A., 88.) – Sowunmi (Lattenstein, 82.). Edző: Horváth Károly, ifj. Mihalecz István
Gólszerzők: Sowunmi (öngól, 25.), illetve Szabó J. (71.)

Már az első percben nagyon közel került a gólszerzéshez a Siófok, a 29. másodpercben Huszák ugyanis a bal kapufát találta el. A folytatásban mindkét oldalon akadtak helyzetek, a vezetést végül a Pécs szerezte meg, Sowunmi öngóljával. A 25. percben Nagy Olivér tekert középre a baloldalról, a labda pedig Sowunmi fejéről a vendégek kapujába pattant (1-0). Ezután más említésre érdemes nem is történt az első játékrészben, bár néhányszor mindkét együttes előtt adódott kisebb lehetőség.

A második felvonás sem volt sokkal eseménydúsabb… A 46. percben egy pécsi szögletet követően Milinte árpádnak kellett védenie a rövid saroknál. Az 55. percben Andorkát rántották le a tizenhatoson belül, azonban a bíró sípja néma maradt az esetet követően. A hetvenedik percben egyenlített a Siófok! Szabó János húsz méterre a kaputól végezhetett el szabadrúgást, a labda pedig a sorfal alatt elsuhanva a bal alsó sarokban kötött ki (1-1).

A második félidőben nem játszott jól a PMFC, nagyon kevés helyzetet alakított ki a vendégek kapuja előtt, így a Siófok nem érdemtelenül szerzett pontot.

Olvasói sztorik