Kiemelt hírek

Majdnem kicsúszott a kezükből!

A Diósgyőri VTK hazai pályán 2-1-re nyert a Kaposvári Rákóczi ellen az OTP Bank Liga kilencedik fordulójának nyitómeccsén.
OTP Bank Liga, 9. forduló
Diósgyőri VTK – Kaposvári Rákóczi FC 2-1 (1-0)
Diósgyőr, 5000 néző. Játékvezető: Oláh G.
DVTK: Farkas II B. – Vadász, Budovinszky, Gal (Rakovics, 51.), Gohér – Lippai, Abdouraman, Gallardo, Arze (Takács P., 84.) – Tisza, Carreno (Menougong, 55.). Vezetőedző: Benczés Miklós
Kaposvár: Hajdúch – Okuka, Bank, Zsók, Jánvári – Balázs, Hegedűs D. (Alekszejev, 83.), Safarics, Pedro – Perics, Pavlovics (Gujics, 60.). Vezetőedző: Sisa Tibor
Gólszerzők: Lippai (10.), Arze (53.), illetve Perics (66.)

Az kiállítás miatt eltiltott diósgyőri kapust, Ivan Radost ezúttal Farkas II Balázs helyettesítette. A sérült Luque értelemszerűen nem játszott, de nem volt ott a borsodiak kezdőjében Seydi és Menougong sem.

A nyolcadik perc hozta a meccs első helyzetét, Gallardo passzával Tisza Tibor megiramodott, majd a kaputól körülbelül tizenöt méterről, oldalról lőtt, de Lubos Hajdúch bele tudott kapni a labdába. Két perc múlva Tisza adott be a tizenhatos és az alapvonal találkozásától, Okuka és Arze egyszerre ugrott a labdára, amely középre pattant, ahol érkezett Lippai Ákos, és Hajdúch mellett a kapuba bombázott (1-0)!

A 16. percben Nikola Szafarics végzett el szabadrúgást a kaputól nagyjából 25 méterre. Egyből ráküldte, és a kellemetlenül lecsapódó lövést csak lábbal tudta védeni Farkas II Balázs. A 21. percben Arze lövése lepattant egy védőről, a labda Carreno elé került, akinek a kapáslövését Hajdúch vetődve védett. A 31. percben Tisza indította Carrenót, aki egyes-egyedül lépett ki és óriási helyzetben nyargalt a kapu felé, de les miatt megállította a partjelző. Tévesen!

A játékvezető is művelt érdekes dolgokat… A 32. percben Abdouraman sárga lapot kapott, miután buktatta Pavlovicsot. Ez teljesen rendben van, jogos volt. De amikor négy perc múlva előbb Zsók József, majd a 38. percben Pavlovics felrúgta Tisza Tibort, a szintén megérdemelt figyelmeztetés érthetetlen módon elmaradt… A 39. percben Gallardo labdáját Vadász Viktor ígéretes helyzetben, estében lőtte kapura, de Hajdúch védett.

Több gól már nem esett az első félidőben, így egygólos hazai vezetésnél jött a szünet. Az első negyvenöt percben szintén végig érezhető volt a Diósgyőr mezőnyfölénye, amely a helyzetek számában is megmutatkozott. A somogyiak labdabirtoklásban és így kezdeményezésben is elmaradtak ellenfelüktől, így nem tudtak kidolgozni nagy lehetőségeket kidolgozni. Tisza Tibor rendkívül agilis játékkal segítette együttesét, amely végig nagyon jól játszotta be a széleket, és ha higgadtabb, több góllal is vezethetett volna a félidőben.

A 48. percben Milan Perics lőhetett volna 16 méterről nagy helyzetben, senkitől sem zavartatva, de addig pepecselt, amíg odaugrottak a borsodiak. Ennek ellenére 15 méterről lőtt, de csúnyán fölé, és egyébként is lest jelzett a partjelző. Bár a lényegen nem változtat, de tegyük hozzá: ezúttal is tévesen! Az 53. percben Carreno remek passzával Arze lépett ki a védők szorításából, és tíz méterről, éles szögből átemelte a labdát a kimozduló kapus fölött (2-0).

A 61. percben Lippai 28 méterről próbálkozott lövéssel, a kapu jobb oldala felé tartó labda egy védőről pattant szögletre. A 66. percben egy nagy bedobás után Abdouraman fejelte ki a labdát, ami Perics elé pattant, ő nem teketóriázott, hanem tíz méterről, kapásból a hálóba bombázott (2-1)! A 75. perben a sárgalapos Abdouraman könyökölte le csúnyán Pedrót, de elmaradt a kiállítás… Egy perc múlva Tisza Tibor lövését blokkolták a védők a tizenhatoson belül, Menougong lábai között pedig elgurult a labda. Ebből is lehetett volna nagy helyzet.

A 93. percben a csereként beállt moldovai Alekszejev a tizenhatosig cselezte magát, de nagy lövését Farkas II Balázs bravúros mozdulattal védte, így maradt a 2-1-es hazai siker.

A második félidőben változatlanul, a korábban látottaknak megfelelően folytatódott a játék, a Diósgyőr hamar gólra is váltotta fölényét. Hamarosan azonban váratlan dolog történt, szinte a semmiből szépített a Rákóczi. Ennek ellenére sem volt realitása a somogyiak egyenlítésének, amely az utolsó utáni percben mégis majdnem bekövetkezett. A Kaposvár kis híján bravúros pontszerzést ünnepelhetett, a DVTK sikere azonban a meccs összképe alapján megérdemelt.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!