Kiemelt hírek

A szíve helyett az eszére hallgatott

Berdó Balázs szerint még korai kijelenteni, hogy nem fog visszatérni.

Kapcsolódó cikkek

Egy héttel ezelőtt beszámoltunk róla, hogy Berdó Balázs munkahelyi elfoglaltság miatt elbúcsúzott a Kozármisleny SE másodosztályú csapatától. A 29 éves középpályás tavaly nyáron igazolt a Baranya megyei együttesbe, amelyben tavasszal már meghatározó játékos volt. A nyáron csapatkapitánynak is megválasztott labdarúgó sokat jár a munkája miatt külföldre, sokszor heteket hiányozna, így nem nagyon tud mérkőzéseket játszani, ezért úgy döntött, hogy elköszön a társaktól.

A Rangadónak nyilatkozó Berdó Balázs 21 mérkőzésen hat gólt szerzett az NB II-es Kozármislenyben, korábban 90 élvonalbeli meccsen a Pécsi MFC és a Honvéd színeiben két találata volt. Egy évig légióskodott Cipruson.

– Távozott Kozármislenyből, ez azt jelenti, hogy lezárult az egész pályafutása?
– Úgy néz ki, hogy igen, most legalábbis úgy érzem, hogy végleges a döntésem – nyilatkozta a Rangadó.hu megkeresésére Berdó Balázs. – Ennek ellenére még korai kijelenteni, hogy nem fogok visszatérni a labdarúgópályára. El kell telnie egy kis időnek, hogy letisztuljanak bennem a dolgok.

– A mai világban nagyszerű dolog, ha valakinek olyan munkája van, ami az ideje jelentős részét igénybe veszi. De gazdag pályafutást zár le, gondolom, sajnálja, hogy vége.
– Az egyik szemem sír, a másik nevet, mert tizenkét éven keresztül benne éltem egy közben, amiből most kikerültem. Elégedett vagyok azzal, amit elértem! Lehetett volna jobb is, de rosszabb is. Most döntenem kellett, és nem a szívemre, hanem az eszemre hallgattam. Úgy érzem, hogy a futballban már nem tudnék előrelépni, a szakmán és a családon belül viszont mindenképpen.

– Melyik időszakra emlékszik a legszívesebben?
– Ciprust emelném ki. Az ottani életérzés utánozhatatlan, és a futball is színvonalas, jól ment a játék.

– Akkor nyilván sajnálja, hogy csak egy szezont tölthetett a szigetországban.
– Maradhattam volna, de akad már lehetőségem is. Végül nem jött össze, két szék közt a pad alá kerültem. A Honvédba igazoltam, ahol szintén jól éreztem maga. Emberileg egyébként mindenhol jó volt. Szakmailag már nem mindenhol… Sok embert megismertem, elégedett vagyok a pályafutásommal.

Olvasói sztorik