Kiemelt hírek

Somogy megye veszélyes hely!

Pláne a százszázalékos csapatok számára az OTP Bank Liga nyolcadik fordulójában.
OTP Bank Liga, 8. forduló
Kaposvári Rákóczi FC – Győri ETO FC 0-0
Kaposvár, 3000 néző. Játékvezető: Németh Á.
Kaposvár: Hajduch – Okuka, Bank, Zsók, Jánvári – Hegedűs, Pedro (Mustapha, 77.) – Balázs B., Safarics, Alekszejev (Haruna, 87.) – Perics (Gujics, 77.). Vezetőedző: Sisa Tibor
Győr: Stevanovics – Babics, Djordjevics, Fehér Z., Völgyi – Trajkovics, Pilibaitis, Ji-Paraná (Tokody, 88.), Koltai (Dudás, 64.) – Alekszidze (Ahjupera, 64.), Dinjar. Vezetőedző: Csertői Aurél
Kiállítva: Pilibaitis (90.)

Ahogyan a Debrecen pénteken Siófokon, úgy a Győr szombaton Kaposváron játszott gólnélküli döntetlent, tehát nincs már százszázalékos csapat a bajnokságban, hiszen a hajdúságiaknak és a kisalföldieknek is ezek voltak az első elvesztett pontjaik.

A tízedik percben Koltai Tamás lőtt 24 méterről kissé balról. Lubos Hajduch védte a jobb alsó sarokba tartó lövést. Öt perccel később Safarics indította Balázs Benjámint, aki középre adott, Hegedűs lőtt 17 méterről, a kemény löketet Sztevanovics szögletre ütötte. A 21. percben Safarics két védőt kicselezve betört a tizenhatoson belülre, 13 méterről lőtt, Sztevanovicsról kipattant a labda. Érkezett Hegedűs, aki 17 méterről ismételt, de egy védő lábáról a mezőnybe pattant a labda.

A 26. percben Safarics lefordult a védőjéről, majd 26 méterről lőtt, a labda a bal felső sarok mellé szállt. A 41. percben Alekszejev passzolt Hegedűshöz, aki 25 méterről lőtt, a labda a bal alsó sarok mellé ment, és Sztevanovics egyébként is rajta volt. Az első félidő utolsó percében Safarics 25 méteres, bal alsó sarokra tartó löketét Sztevanovics oldalra ütötte.

Mindkét csapat nagy lendülettel vetette bele magát a küzdelembe, a győriek távoli lövésekkel próbálkoztak, aztán némi fölénybe került a Kaposvár. A félidő második felében visszaesett az iram és sok hiba csúszott a játékba.

Az 51. percben Babics passzolt Koltaihoz, aki 14 méterről félfordulatból lőtt, a jobb alsó sarok mellé. Hét perc elteltével Bank szabadrúgásból felívelte a labdát Pericsnek, aki a labdaátvétellel becsapta a védőket, majd 12 méterről nagy helyzetben fölé-mellé lőtt. A hatvanadik percben Babics 21 méterről célba vette a jobb alsó sarkot, Hajduch szépen védett. A 67. percben Pedro szerzett labdát a baloldalon, majd egészen a tizenhatoson belülre futott. Kissé kisodródva 14 méterről lőtt, Sztevanovics másodjára megfogta a labdát.

A 75. percben Safarics passzolt Alekszejevhez, aki óriási helyzetben kapura fejelt, de Sztevanovics vetődve még éppen hárított. A 82. percben Trajkovics adott középre, Dudás emelkedett a legmagasabbra, nyolc méterről a bal alsó sarok mellé fejelt. A 91. percben Pilibaitis újabb sárgát kapott az Okuka elleni szabálytalanságáért, ezért jött a piros lap is. Csertői Aurélnak nem tetszett a dolog, ennek hangot is adott, de cserébe a lelátóra száműzték.

A második félidőben mindkét oldalon több nagy helyzet kimaradt, a csapatok sokat tett azért, hogy megszerezzék a győzelmet. A látottak alapján igazságos döntetlen született.

Olvasói sztorik