Kiemelt hírek

Megmentett egy pontot a Diósgyőr

A Diósgyőri VTK 1-1-es döntetlent ért el az MVM Paksi FC otthonában az OTP Bank Liga nyolcadik fordulójában.
OTP Bank Liga, 8. forduló
MVM Paksi FC – Diósgyőri VTK 1-1 (0-0)
Paks, 2000 néző. Játékvezető: Takács J.
Paks: Csernyánszki – Heffler T., Éger, Fiola, Báló – Sipeki (Szatmári, 35.), Böde, Sifter, Vayer – Bartha (Hrepka, 68.), Kiss T. (Montvai, 55.). Vezetőedző: Kis Károly
DVTK: Rados – Vadász, Budovinszky, Gal (Nagy T., a szünetben), Gohér – Luque (Tisza, 30.), Abdouraman, Gallardo, Arze – Seydi, Menougong (Pál Sz., 71.). Vezetőedző: Benczés Miklós
Gólszerző: Montvai (tizenegyesből, 79.), illetve Budovinszky (86.)
Kiállítva: Rados (78.), Sifter (85.)

A Diósgyőr csapatkapitánya, Lippai Ákos vírusos megbetegedés miatt el sem utazott Paksra, a legutóbbi igazolás, Tisza Tibor a kispadra került. A hazaiak közül Magasföldi hiányzott, aki még a Kaposvár elleni bajnokin sérült meg. Két különböző felfogás összecsapása volt ez a találkozó, hiszen míg a paksiak csak magyar játékosokat alkalmaznak, addig a borsodiak kezdőjében csak három honfitársunk kapott helyet, nyolc külföldi mellett!

A hetedik percben Heffler Tibor a jobb oldalon próbált meg helyzetet kialakítani, de Gohér Gergő a tizenhatoson belül buktatta! A tizenegyes azonban elmaradt… A 14. percben Vayer Gábor beadása után Bartha Lászlóhoz került a labda, aki nem lőtt azonnal, hanem még tette-vette egy kicsit a játékszert, így Ivan Rados kapus hárítani tudott. A másik oldalon Menougong passza után Seydi a tizenhatoson belül próbálkozott lövéssel: elsőre egy védőt talált el, majd a lepattanót összeszedve 15 méterről a bal kapufa mellé gurított. A 19. percben Luque szánta el magát lövésre a kaputól 25 méterre, a labda a felsőlécről vágódott vissza a mezőnybe!

A 24. percben az első paksi szögletet követően először Böde emelésébe piszkált bele Rados, majd Sipeki lövése elakadt a csapattársa Vayerben, végül Kiss szúrta rá a labdát, de a borsodiak kapusa megint védett. A 28. percben Vadász Viktor buktatta Vayert az ötösön, ez még egyértelműbb büntető volt, mint a korábbi eset, de Takács játékvezető megint nem ítélt semmit! Luque megsérült, nem tudta folytatni a játékot, Tisza állt be a helyére a harmincadik percben. A Paks is kényszerből cserélt, Sipeki helyett szintén egy újonc, az Olaszországból hazatérő Szatmári Lóránd állt be.

A negyvenedik percben Vayer próbált beadni Budovinszky mellett, háromszor is próbálkozott, de mindháromszor a diósgyőri védőt találta telibe! Hamarosan Báló ugratta ki remek labdával Vayert, aki nagy helyzetben a kapu mellé lőtt. Több lényeges esemény már nem történt az első félidőben. A helyzetek számát tekintve a Paks állt közelebb a vezetést megszerzéséhez, de ha azt nézzük, hogy a Diósgyőrnek volt egy kapufája, akkor pedig a borsodiak… Így tehát igazságos a döntetlen!

Az ötvenedik percben Kiss Tamás szöglete után Gallardo fejelte ki a hálóba tartó labdát! Az 53. percben Gallardo esett el a tizenhatoson belül Fiola Attila szorításában, a tizenegyes ezúttal is elmaradt, de ez nem is volt az. Ebben az időszakban több lehetőség adódott mindkét együttes előtt, nagy gólhelyzet mégsem alakult ki. A 76. percben Hrepka Ádám elvitte a labdát Ivan Rados mellett, de a kapu elhúzta a lábát. Diósgyőri kiállítás és paksi tizenegyes! Igen ám, de nem volt több cseréjük a borsodiaknak! Miközben Rados üvöltözött a játékvezetővel, a kapuba L’Imam Seydi állt be! A büntetőt Montvai nem hibázta el (1-0)!

A 85. percben Sifter Tamás buktatta Tisza Tibort, amiért megkapta második sárga lapját, tehát a pirosat is, így odalett a Paks emberelőnye. Budovinszky 24 méterről, jobb lábbal elvégzett szabadrúgása lepattant a sorfalról, a visszapattanót viszont ballal bebombázta (1-1). A hazaiaknak kapura lövésekkel kellett volna próbálkozniuk, hiszen egy csatár őrizte a miskolciak hálóját, de ez nem jött össze… A 92. percben Tisza lőhetett tizenhat méterről, de fölé bombázott, a bíró pedig lefújta a meccset!

A Paks megnyert meccset herdált el Sifter kiállításának és Budovinszky egyenlítőgóljával, de a Diósgyőr a döntetlenre mindenképpen rászolgált.

Olvasói sztorik