Kiemelt hírek

Ehhez bizony mázli is kellett!

A Videoton FC hazai pályán az utolsó percben szerzett góllal nyert 1-0-ra a Haladás Sopron Bank ellen az OTP Bank Liga nyolcadik fordulójában.
OTP Bank Liga, 8. forduló
Videoton FC – Haladás Sopron Bank 1-0 (0-0)
Székesfehérvár, 3500 néző. Játékvezető: Fábián
Videoton: Tujvel – Brachi, Vaskó, Caneira, Oliveira – Gosztonyi (Nikolics, 75.), Sándor Gy., Mitrovic, Elek Á. (Walter, a szünetben), Evandro (Vinicius, 92.) – Alves. Vezetőedző: Paulo Sousa
Haladás: Rózsa – Schimmer, Nagy II G., Korolovszky, Tóth P. – Nagy I G. (Búrány, 81.), Rajos, Iszlai, Horváth A. (Kovács I., 71.) – Kenesei (Oross, 90.), Halmosi. Vezetőedző: Aczél Zoltán
Gólszerző: Vaskó (91.)
Kiállítva: Tóth P. (89.)

A Haladásnál Marián Sluka torokgyulladás után lábadozik, és Guzmics Richárd is beteg. Goran Vujovics is kidőlt, a montenegrói támadó nyáron éppen a székesfehérváriaktól érkezett kölcsönbe Szombathelyre.

Több mint negyed órát kellett várni az első említésre méltó eseményre. A 17. percben egy jobb oldali Kenesei Krisztián-szabadrúgást a védők közül kilépő Nagy II Gábor helyezett a kapuba, de a játékvezető les miatt nem adta meg a Haladás gólját. A 17. percben Alves jobb oldali beadása után Brandao fejelhetett öt méterről, de vállal találta el a labdát, amely így a bal alsó sarok mellé pattant. A 21. percben Kenesei lőtte a sorfalba a szabadrúgást, majd a visszapattanót szintén ő rúgta kapura, de hét méterről gyatrán mellé lőtt, két-három méterrel.

A 27. percben Kenesei indította Halmosi Pétert, aki balról befelé húzott és középre adott, de Tujvel kapus elcsípte a labdát Nagy II Gábor elől. Az immár zömében külföldi futballistákat foglalkoztató Videoton új mezkollekcióban és a huszonötszörös portugál válogatottal, Caneirával a soraiban támadó szellemben kezdett a több mint egy hónapja veretlen Haladás ellen. A fehérváriak az első 25 percben többször is a kapu elé kerültek, de labdáik rendre célt tévesztettek. A játékrész derekán már a szombathelyiek is bátrabban futballoztak, de túl sok izgalom így sem volt a meccsen.

Az ötvenedik percben Brachi indította Brandaót, aki a kapufa segítségével a hálóba továbbította a labdát, de a gól les miatt ezúttal is elmaradt. Fábián játékvezető ítélete véleményes, ugyanis inkább egy vonalnak tűnt… A folytatásban mindkét oldalon akadt néhány helyzet, de egyik sem bizonyult veszélyesnek. A 83. percben Walter baloldali beívelését Nikolics fejelte kapura hat méterről, de Rózsa Dániel hatalmasat védett a bal alsó saroknál. A 87. percben Tóth Péter fellökte Brandaót, ezért megkapta a második sárga lapját, tehát ki kellett állnia. A 91. percben a tizenhatos jobb oldaláról Mitrovics adta be a labdát, Vaskó Tamás pedig hat méterről a bal alsóba fejelt (1-0).

Ami nem ment kilencven percen keresztül a híres-neves külföldi támadóknak, az ment az utolsó pillanatban a magyar védőnek…

Fordulás után továbbra is alacsony színvonal jellemezte a játékot, a kedvenceiktől többet váró hazai szurkolók már elégedetlenségüknek is hangot adtak, de a támadások nem lettek sokkal veszélyesebbek. A hajrában a Haladás időhúzással próbálta tartani az eredményt, de az utolsó percben a címvédő végül megszerezte a győztes találatot.

Olvasói sztorik