Kiemelt hírek

A Vasas pontot szerzett Kecskeméten

A Vasas-Híd 1-1-es döntetlent játszott Kecskeméten az OTP Bank Liga nyolcadik fordulójában.
OTP Bank Liga, 8. forduló
Kecskeméti TE-Ereco – Vasas-Híd 1-1 (1-0)
Széktói Stadion, 3500 néző. Játékvezető: Kovács J.
KTE: Németh G. – Maynard (Simon, 87.), Radanovics, Balogh B., Mohl – Savics, Alempijevics, Bertus (Csukics, 66.) – Gyurcsó, Lencse, Bori. Vezetőedző: Tomiszlav Szivics
Vasas: Ilizi – Kulcsár, Kovács, Gáspár, Sütő – Mehmedagics, Bárányos (Jokics, 63.), Farkas (Ferkó, 83.), Katona – Dajics, Simics (Beliczky, 73.). Vezetőedző: Marijan Vlak
Gólszerzők: Lencse (43.), illetve Mehmedagics (85.)

A héten hazája válogatottjánál szereplő Kethevoama Foxi és Francis Litsingi késve érkezett vissza Kecskemétre, ezért nem kerültek be a keretbe. Foxi a közép-afrikai, Litsingi a kongói nemzeti csapat mérkőzésein vett részt a KTE engedélyével, ám a megbeszéltek szerint szerdáig vissza kellett volna érkezniük a csapathoz. Sajtóinformációk szerint ehelyett azonban csak a tegnapi meccs első félidejének végén érkeztek meg a Széktói Stadionba, és a kecskemétiek telefonhívásaira sem válaszoltak. Várhatóan komoly büntetést kapnak a klubtól.

A 12. percben Mohl végzett el szabadrúgást jobbról, 28 méterről. A kapu baloldalába tartó labdát Lubos Ilizi védte. Egy perc múlva Bori lőtt a tizenhatos baloldali csücskéről, de Ilizi ezúttal is hárítani tudta a kapu bal felső sarkába tartó labdát. A huszadik percben Gyurcsó adta be a labdát jobbról, amire Alempijevics érkezett, s nyolc méterről lőtt, de Ilizi óriási bravúrral ütötte szögletre a kapu baloldalába tartó labdát. A 28. percben Bárányos futott el a jobb oldalon, majd középre gurított, a védők közül kilépő Simics elé, ám Németh Gábor kapus időben felismerte a veszélyt, s a kapujából kilépve tisztázni tudott az angyalföldi támadó elől.

A 38. percben Bori rázta le Kulcsárt a baloldalon, majd betört a tizenhatoson belülre, s visszapasszolta a labdát az érkező Lencse Lászlóhoz, aki egy csel után nyolc méterről lőtt, de a kapu jobb oldalába tartó labdát Ilizi bravúrral szögletre mentette. A 43. percben Lencse rázta le védőjét középen, majd a tizenhatoson belülre érve nyolc méterről a kapus támaszkodó lába mellett a kapu jobb alsó sarkába lőtt (1-0).

A mérkőzés első félidejében kiegyenlített játékot láthatott a közönség, mindkét csapat előtt adódott gólszerzési lehetőség. A félidő vége előtt Szavics mesteri indításából a KTE színeiben első bajnoki mérkőzését játszó Lencse megszerezte a vezetést a hazai csapatnak.

A 49. percben Gyurcsó lőtt a tizenhatos jobb oldali csücskétől a kapu fölé. Az 55. percben egy jobb oldali beadás után Lencse ugrott ki a védők közül, s 11 méterről a kapu bal alsó sarka mellé pörgette a labdát. A 72. percben Katona végzett el egy szabadrúgást jobbról, 32 méterről. A beívelt labdához senki nem tudott hozzáérni, így az csak kevéssel kerülte el a kapu jobb oldalát. A 84. percben Katona jobb oldali szöglete után a berobbanó Mehmedagics öt méterről csúsztatott a kapu jobb oldalába (1-1)!

A 89. percben Bori lövését öklözte a mezőnybe Ilizi. A 91. percben a csereként beállt Simon lőtt közelről, centikkel a kapu jobb oldala mellé. Egy perccel később Mohltól került a labda Delics elé, aki átemelte a labdát Németh Gábor fölött, de az végül a jobb oldali kapufáról az alapvonalon túlra gurult.

A második játékrészben a küzdelem dominált, a Vasas megpróbált egyenlíteni, ami egy szöglet utáni fejesgóllal sikerült. A mérkőzés végén csak a szerencse mentette meg a hazaiakat az újabb Vasas-góltól.

Lemondott a Kecskemét edzője!
A meccs utáni sajtótájékoztatón Tomiszlav Szivics, a Kecskemét vezetőedzője benyújtotta lemondását. A szerb tréner rendkívül feszülten nyilatkozott, és közölte a jelenlévőkkel, hogy a csapatát érő sorozatos játékvezetői tévedések miatt ajánlja fel távozását a többségi tulajdonos Rózsa Pálnak.
– Kérem Rózsa urat, hogy találjon valaki mást a csapatnak, mert nem akarok tovább dolgozni – közölte Szivics. – Nem bírom, hogy minden szerdán és szombaton emberelőny ellen kell játszanunk, ez durva, ez sok… Megtettem a maximumot, nem akarom szégyellni a családomat. Nem akarok többet dolgozni, mert nem győzöm a bírókat szerda-szombat ritmusban. Ez sok, amit csinálnak, az ellenőrök pedig csak engem büntetnek. Nyilván az az üzenet, hogy nincs nekem itt helyem. Bocsánat, én akkor nem is zavarok. Nem szeretnék a részletekről beszélni, és nem akarok olyan helyzetbe kerülni, hogy rohangáljak a pályára, ez kicsit sok most már. A sajtótájékoztató után megmondom a tulajdonosoknak a döntésem, onnantól az ő kezükben van. Ez így nem mehet tovább, csak dolgozunk, dolgozunk, és múlt héten a Szolnok ellen, és szerdán az Újpest ellen is ez történik. Nem értem miről van szó, és nem akarok rosszat a klubnak.
A Kecskeméti TE többségi tulajdonosát, Rózsa Pált igencsak meglepte Szivics bejelentése, amelyre leghamarabb vasárnap fog reagálni.
Olvasói sztorik