Kiemelt hírek

Legyen vége a gólképtelenségnek!

A sereghajtó Dunaújváros az NB II negyedik fordulójában Ajkán bizonyítana.

Rendkívül érdekes képet mutat az újoncok eltérő helyzete három forduló után az NB II Keleti- és Nyugati-csoportjában. Konkrétan két csapatra gondolunk: a százszázalékos Balmazújvárosra, illetve a nullapontos Dunaújvárosra. Utóbbi játéka, meglehetősen nehezen áll össze, mindez leginkább a támadószekcióra igaz, hiszen a Videoton-PFLA (0-1), a BKV Előre (0-1) és a Gyirmót (0-4) ellen sem sikerült a kapuba találniuk.

A kapus, Floszmann Tamás erről persze nem tehet, neki hátul kell helytállnia, amit eddig meg is tett, a kisalföldiek ellen több bravúrja is volt, még tizenegyest is védett. A Rangadónak nyilatkozó 23 éves hálóőr korábban Kispesten, Fóton, a REAC-nál, Százhalombattán, és az angliai Oldham Athletic csapatánál védett. Úgy véli, idő és szerencse kell ahhoz, hogy összeálljon, és jobb eredményeket érjen egy a Dunaújváros Pálhalma Agrospeciál SE.

– A Gyirmót egy közel NB I-es szintű csapat, de az első félidőben felvettük vele a versenyt – mesélte a Rangadó.hu érdeklődésére Floszmann Tamás. – Most kezd összeállni a játékunk, mert több játékos később csatlakozott a csapathoz, és sérülések is hátráltattak minket. Kis szerencsével jobb eredményt is elérhettünk volna. Remélem, mielőbb elmúlik a gólképtelenségünk. Az edző és a játékosok is azon vannak, hogy a támadójátékunk javuljon.

A legutóbbi meccsen sokáig semmi nem utalt arra, hogy verésbe szalad bele a Dunaújváros Pálhalma, hiszen a vendég Gyirmót a 78. percig csak egy góllal vezetett.

– Összezuhantunk az utolsó negyedórára – mondta a kapus. – Főleg a mostani nulla-négy fájó, de az első vereség is, mert a Videoton ellen a döntetlen jobban megfelelt volna a játék képének. A fejeket próbáljuk helyrerakni, hogy a következő fordulóban bizonyíthassunk! Bár tudjuk, hogy az Ajka pont azt a Gyirmótot verte meg, amelytől mi kikaptunk, bízunk az eredményességben, hiszen valamikor el kell kezdenünk a pontszerzést!

Az Angliában töltött másfél év természetesen nem múlt el nyomtalanul Floszmann Tamás esetében sem, hiszen minden tekintetben jobb játékossá vált.

– Fizikálisan sokat erősödtem, technikailag is fejlődtem. Egy kapusnál nagyon fontos, hogy lábbal mennyit van játékban. Én lábbal már sokkal magabiztosabb vagyok, és a kirúgásaim távolsága, pontossága is jobb lett – mondta a dunaújvárosiak hálóőre.

NB II, Nyugati-csoport, 3. forduló
Dunaújváros Pálhalma Agrospeciál SE – Gyirmót FC 0-4 (0-1)
Dunaújváros, 200 néző. Játékvezető: Berke
Pálhalma: Floszmann – Varga K. (Kocsis, 85.), Vaskó, Dudás, Pénzes – Cséza (Rottmann, 78.), Payeta – Huber, Márki, Berényi – Nagy D. (Lázár D., 70.). Vezetőedző: Nagy Zoltán
Gyirmót: Deli – Lázár P., Kozmér, Makrai, Szabó Cs. (Tóth N., a szünetben) – Czanik (Homonyik, 59.), Cseri, Tóth B. – Csopaki, Laki (Polyák, 68.), Varga L. Vezetőedző: Soós Imre
Gólszerzők: Lázár (30.), Csopaki (77., 88.), Tóth N. (90.)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik