Kiemelt hírek

Kedélynyugtató győzelemre várva

Az Újpest fiatal középpályása, Üveges Szabolcs gólt lőtt a Kecskemét ellen.

Üveges Szabolcs 1991-ben született, Kalocsán. A Diósgyőrtől 2005 nyarán igazolt az Újpesthez. Hátvéd- és védekező középpályás-poszton egyaránt bevethető. 2008 decemberéig volt az Újpest labdarúgója, de felnőtt bajnoki mérkőzésen akkor még nem szerepelt, a Ligakupában viszont többször is lehetőséghez jutott. Egy emlékezetes pillanatára jól emlékezhetnek Újpesten, amikor a Bőcs elleni Magyar Kupa-mérkőzésen (7-0) a 38. percben bombagólt ragasztott az ellenfél kapujába.

2009 januárjában, 17 éves korában az olasz AC Parma szerződtette. A 2010–2011-es idényben nyolcszor lépett pályára és egy gólt szerzett az itáliaiak második csapatában. Nyáron visszatért Újpestre, ahol rendszeres játéklehetőséget kap. Az NB I-ben a Paks, a Kaposvár és a Diósgyőr, az NB II-ben a Szeged, a Ligakupában pedig a Paks és a Kecskemét ellen is pályára lépett, szerdán az alföldiek ellen ráadásul gólt is szerzett. Végül győzelemnek nem örülhetett, hiszen bár csapata 3-1-re vezetett, és később volt egy kiállítás is kecskeméti oldalon, az Újpest 4-3-ra kikapott.

– Az első tíz percben nem tudtuk felvenni a ritmust, nagyon rosszul érintett minket a bekapott gól, de aztán talpra tudtunk állni – mesélte a Rangadó.hu érdeklődésére Üveges Szabolcs. – A második felvonásban némileg alábbhagyott a lendületünk, talán megijedtünk attól, hogy emberelőnybe kerültük, vagy nem tudom, mi lehetett a baj. Nagy különbség, hogy a Kecskemét szinte komplett kerettel játszott, sok volt a külföldi, rutinosabb embereket tudtak becserélni. Az első félidőben még jók voltunk, aztán szerencsénk volt, hogy jól védett a kapusunk, mert akár több gólt is kaphattunk volna.

Vírusfertőzés döntötte le a lábáról a húszéves játékost nemrégiben, de lassacskán újra a régi lesz.

– Ez egy összetett dolog, mert a sérültek a felépülésük után először az NB II-ben és a Ligakupában kapnak lehetőséget, hogy újra formába lendüljenek – magyarázta Üveges. – Nem úgy működik, hogy rögtön az élvonalban tér vissza valaki. Én abszolút elégedett vagyok a játéklehetőséggel, csinálom a dolgomat, bár most nem vagyok a legjobb formában, mert a közelmúltban kihagytam másfél hetet vírusos megbetegedés miatt. Antibiotikumot kellett szednem, ami érződik is az erőnlétemen. Kell a meccs és a sok edzés!

Az NB I-es csapat kezdeti eredménytelensége változásokkal és feszültséggel járt a klubon belül is. Úgy tűnik, a fiatal labdarúgó jól kezelte a helyzetet.

– Edzőváltás után mindig meg kell felelni az új edzőnek – szögezte le Üveges Szabolcs. – Voltak olyan dolgok, amiket nekünk is fel kellett dolgoznunk, hiszen rosszul kezdtük a bajnokságot, ez megviselte a csapatot. Nagyon vártuk, hogy lőjünk már végre egy gólt, de az igazi áttörés hiányzik, hogy nyerjünk egy meccset! Remélem, a Pécs elleni, szombati meccset itthon behúzzuk végre, mert nagyon kell a három pont. Akkor végleg megnyugodnának a kedélyek.

Olvasói sztorik