Kiemelt hírek

Megoldották a kötelezőt Moldovában

A magyar válogatott 2-0-s győzelmet aratott Moldovában, Európa-bajnoki selejtezőn.

A hazai szurkolók „Szar Magyarország” felirattal köszöntötték a játékosokat, de gyorsan lehűtötte őket a magyar csapat, amely egy pontrúgást követően hamar vezetést szerzett – áll az MTI tudósításában. A hetedik percben Hajnal Tamás szabadrúgásból ívelt a tizenhatoson belülre, ahol mindenki feje felett elszállt a labda, de Juhász Roland még éppen vissza tudott passzolni közvetlenül a kapu elé, Vanczák Vilmos pedig három méterről lőtt a hálóba (0-1).

https://www.youtube.com/watch?v=tUvkWBkD2Ao

A gól azonban látszólag túlzottan is megnyugtatta a magyarokat, mert rendkívül keveset futottak a játékosok, ráadásul pontatlanul és helyenként könnyelműen futballoztak. Ennek ellenére a moldovaiaknak sem volt igazán nagy helyzetük, mert az eltiltása után visszatérő Juhász irányította védelem nagyon szervezetten játszott.

A folytatásban a némileg agresszívebb magyar együttes néhány perc után ismét gólt szerzett, ám a szabályosnak tűnő Rudolf Gergely-találatot a játékvezető les miatt nem adta meg. A második félidőben nagyobb iramú volt a találkozó, a hazaiak azonban nem voltak igazán veszélyesek, támadásaikat Juhászék rendre hatástalanították. A hajrában egyre bátrabban támadtak a moldovaiak, de a magyar csapat a fellazuló védelmüket kihasználva, egy szép támadás végén előnyét, s ezzel eldöntötte a három pont sorsát. A 83. percben Koman Vladimir szöktette a jobb szélen Varga Józsefet, aki tökéletesen adott középre, a jó ütemben érkező Rudolf pedig a kapu jobb oldalába lőtt (0-2).

https://www.youtube.com/watch?v=sCLqZd8pA1k

A meccs végig küzdelmes volt, sok szabálytalanság tarkította, így nem igazán alakult ki folyamatos játék, s helyzetek is alig akadtak. A játékrész derekán egy pályára repülő pirotechnikai eszköz miatt a bíró félbeszakította a meccset, miközben a hazai drukkerek „Gyűlölünk titeket” feliratot feszítettek ki. Néhány perccel a vége előtt pedig egy szurkoló pályára rohant, de őt hamar leszerelték a biztonsági emberek.

A magyarok győzelme azt jelenti, hogy életben tartották reményeiket a második hely megszerzését illetően, továbbá harmadiknál már nem végezhetnek rosszabb helyen a csoportban.

Egervári Sándor nyilatkozata
– Hihetetlenül fontos volt számunkra a három pont megszerzése. Tudtuk, hogy nem lesz könnyű meccs, de nagy akarattal és fegyelmezett játékkal, megérdemelten győztünk. A svédek elleni találkozó sokat kivett a csapatból, annak apróbb sérülései és fáradtsága néhány kényszerű cserét szült, ami után bizony akadtak nehézségeink, de a hajrában még így is megtaláltuk a ritmust, amivel biztosítani tudtuk a győzelmünket.

https://www.youtube.com/watch?v=Q9P43o6GeIc

További eredmények
Finnország – Hollandia 0-2
San Marino – Svédország 0-5
A csoport állása
1. Hollandia 24 pont (34-5, 8 mérkőzés)
2. Svédország 18 pont (26-8, 8 mérkőzés)
3. Magyarország 18 pont (22-14, 9 mérkőzés)
4. Finnország 9 pont (15-14, 8 mérkőzés)
5. Moldova 6 pont (8-15, 8 mérkőzés)
6. San Marino 0 pont (0-49, 9 mérkőzés)
Olvasói sztorik