Kiemelt hírek

Nyolcgólos döntetlen Kaposváron

Ritkán látható 4-4-es döntetlent játszott a Kaposvári Rákóczi otthonában az MVM Paksi FC az OTP Bank Liga hetedik fordulójában.
OTP Bank Liga, 7. forduló
Kaposvári Rákóczi – MVM Paksi FC 4-4 (2-0)
Kaposvár, 2000 néző. Játékvezető: Berke
Kaposvár: Hajdúch – Pavlovic, Graszl, Zsók, Jánvári – Pedro, Hegedűs (Kulcsár K. 75.) – Balázs B., Safarics, Alekszejev (Grumics 82.) – Perics (Gujics 77.). Vezetőedző: Sisa Tibor
Paks: Csernyánszki – Heffler T., Éger, Gévay, Báló – Sipeki, Sifter, Bartha, Heffler N. (Vayer a szünetben) – Hrepka (Böde 67.), Magasföldi (Kiss T. 33.). Vezetőedző: Kis Károly
Gólszerzők: Perics (30., 33.), Balázs B. (71.), Safarics (tizenegyesből, 87.), illetve Kiss T. (56.), Bartha (69.), Böde (89.), Sifter (91.)

A hetedik percben Nikola Safarics jobb oldali beadása után Graszl Károly a bal sarok mellé fejelt nyolc méterről. Az első tíz percben ezenkívül nem igazán forogtak veszélyben a kapuk. A Kaposvár volt kezdeményezőbb. A huszadik percben Magasföldi József végezhetett el szabadrúgást a tizenhatos bal csücskétől. A középmagasan szálló labdát Lubos Hajdúch a jobb sarok elől szögletre ütötte.

A 28. percben Graszl fejelte veszélyesen haza a labdát, Magasföldi majdnem megszerezte azt. A harmincadik percben Safarics jobb oldali beadását Szergej Alekszejev fejelte a kapu előterébe, ahol Milan Perics hat méterről a kapu közepébe lőtt (1-0). Három perccel később Balázs Benjámin vezette föl a labdát a tizenhatosig, lövését Csernyánszki Norbert hárította, majd Alekszejev próbálkozását egy védő blokkolta. A labda Pericshez került, aki nyolc méterről nem hibázott (2-0)!

A 39. percben tizenegyest hibázott a Paks! Kavarodás támadt a kaposvári tizenhatoson belül, és egy paksi játékos a földre került. Közben Hrepka Ádám tízméteres lövését bravúrral védte Hajdúch, ám ekkor a játékvezető némi meglepetésre büntetőt ítélt, amit Éger László a bal alsó sarok felé gurított, Hajdúch azonban hárítani tudott. Ez volt az első félidő utolsó említésére érdemes eseménye.

Az 54. percben Bojan Pavlovics jobbról, az alapvonalról adott középre, ahol Perics kiszorított helyzetből nyolc méterről fölé lőtt. Két perc múlva szépített a Paks! Sifter Tamás adott kiváló labdát Kiss Tamásnak, aki 14 méterről félmagasan a kapu bal oldalába lőtt (2-1). Az 59. percben egy szép kaposvári támadás végén Jánvári Gábor 13 méteres lövését védte Csernyánszki a jobb alsó saroknál. A 69. percben Kiss Tamás baloldali beadását követően Bartha László megelőzte emberét és nyolc méterről a léc alá fejelt (2-2)!

Rögtön a középkezdés után visszavette a vezetést a Kaposvár! Balázs Benjámin ment el a baloldalon, majd a tizenhatoson belül csinált két cselt, és nagy erővel, 15 méterről a bal felsőbe bombázott (3-2). A 73. percben Safarics végzett el szabadrúgást a jobb oldalvonal közelében, a kaputól mintegy 27 méterre. Kapura tűzte a labdát, ezzel Csernyánszkit alaposan meglepte, ám a paksi kapus így is védeni tudott. Két perccel később Safarics jobb oldali beadását Alekszejev fejelte nyolc méterről a kapu fölé.

A 85. percben ismét alaposan elpörögtek az események! Balázs Benjámin tört be a tizenhatoson belülre, és Gévay Zsolt csak szabálytalanul tudta megállítani, a játékvezető azonnal a büntetőpontra mutatott. A büntetőt Safarics a kapu jobb oldalába lőtte (4-2). A 88. percben Böde lőtt nyolc méterről, balról kapura, Hajdúch először védett, ám a kipattanót Böde a kapu jobb oldalába lőtte (4-3). És végül slusszpoénként a kilencvenedik percben Kiss Tamás baloldali szöglete átszállt a hosszú oldalra, ahol Gévay tíz méterről fejelt a kapuba (4-4).

A paksiak maximálisan megérdemelték az egy pontot, mert a kihagyott tizenegyes után sem csüggedtek, és akkor sem adták fel a csatát, amikor az utolsó percekben ismét kétgólos hátrányba kerültek! A Kaposvár nem tanult korábbi hibájából, és megint egy megnyert meccset engedett ki a kezéből.

Olvasói sztorik