Kiemelt hírek

Megtört a jég: nyert a Vasas!

A Vasas-Híd 2-0-ra nyert a Ferencváros ellen az OTP Bank Liga hetedik fordulójában.
OTP Bank Liga, 7. forduló
Vasas-Híd – Ferencváros 2-0 (1-0)
Puskás Ferenc Stadion, 3000 néző. Játékvezető: Szilasi
Vasas: Ilizi – Kulcsár D., Gáspár J., Kovács I Gábor, Sütő – Farkas B. – Simek (Ferkó 66.), Dajics, Bárányos (Radványi, 88.), Arsics (Bakos 46.) – Simics. Vezetőedző: Marijan Vlak
FTC: Jova – Fülöp N., Csizmadia, Otten, Sváb – Jovanovics (Felix 54.), Maróti, Tóth B. (Somalia 83.), Junior – Oláh L., Rósa D. (Fitos 73.). Megbízott edző: Nagy Tamás
Gólszerzők: Kovács G. (5.), Bárányos (69.)

A Ferencvárosnál továbbra is zűrös a kapuskérdés. A sérült szlovén Marko Ranilovics és a veterán Végh Zoltán után most a 19 éves Jova Levente kezdett a gólvonalon. A keretből hiányzott a sérült Grúz Tamás és a beteg Lisztes Krisztián. A szintén sérült Balog Zoltán a kispadra leülhetett. A Vasasnál térdszalag-szakadás miatt szó sem lehetett Dusan Mileusnics játékáról, Polényi Gábornak pedig a bokája sérült meg.

Meglehetősen kevesen voltak a Puskás Ferenc Stadion lelátóin. A Vasas ultracsoportja bojkottálta a találkozót, a ferencvárosi szurkolók pedig néma csendben figyelték a mérkőzést egy Ébredjetek! feliratú drapéria mögött.

A negyedik percben Bárányos Zsolt távoli szabadrúgása után a labda a tizenhatoson belül, a tömegben pattogott, végül a ferencvárosi nevelésű Kovács Gábor elé került, aki a kapuba bombázta (1-0)! A 16. percben Tóth Bence lőtt távolról, és nem Lubos Ilizi tehetett róla, hogy a labda néhány centivel elsüvített a kapufa mellett. A huszadik percben Tóth beadása után Oláh nem találta el a labdát, Junior igen, de rosszul, így nem kellett védenie Ilizinek.

A gól után a Ferencváros fokozatosan átvette a játék irányítását, és a huszadik perc után már folyamatosan dolgozta ki a helyzeteket. A 23. percben Rósa Dénes szerzett labdát, majd Oláh Lóránttal kényszerítőzött, mielőtt 16 méterről a jobb alsóra lőtt, Ilizi azonban magabiztosan védett. A 27. percben Junior baloldali, majd Csizmadia 18 méteres, középről leadott próbálkozását kellett védenie a Vasas kapusának. A 32. percben Simek Péter beadását Simics előrevetődve az oldalhálóba fejelte.

A 44. percben Maróti Béla csúnyán elkaszálta Bárányos Zsoltot, ez sárga lapot érdemelt volna, ahogyan egy perccel később Farkas Balázs megmozdulása is, amikor nyújtott lábbal beletrafált Tóth Bence térdébe! A szünetben megállapítható volt, hogy a játék képe inkább a döntetlennek felelt meg, de a Ferencváros a támadások során rendszerint pontatlan volt, így nem tudott egyenlíteni.

Az FTC szurkolói már az első félidő közepén is ébresztőt kiáltottak, és elégedetlenségüknek a második játékrész elején is hangot adtak.

A hatvanadik percben Junior ívelte be a labdát az oldalvonaltól, Ilizi rettenetesen aláfutott, Oláh Lóránt visszapasszolt középre, Felixnek azonban nem sikerült eltalálnia az üres kaput, mert az ötös vonalán Gáspár József belepiszkált a labdába. Kisvártatva Kovács Gábor és Felix küzdött a labdáért, mindeközben a magyar játékos megütötte ellenfelét, de megúszta sárga lappal.

A 66. percben Simek Pétert lecserélték, és miközben – egyértelműen időhúzási szándékkal – meglehetősen komótosan sétált lefelé, egyszer még megállt a cipőjét babrálni. Ez is sárgát érdemelt volna. Ferkó Csaba állt be helyette, és a pályára lépése után két perccel oroszlánrészt vállalt a Vasas második góljából! Farkas Balázs indítását Ferkó 15 méterről Jova Leventébe lőtte, a kapusról Sváb Dániel arcára pattant a labda, onnan a ziccerben álló Bárányos Zsolthoz, akinek már csak az üres kapuba kellett lőnie (2-0)!

A 93. percben Felix beadása után Junior fejelt teljesen egyedül, senkitől sem zavartatva, öt méterről a kapu mellé.

A mérkőzés legjelentősebb tanulsága egyébként az, hogy a játék összképe alapján teljesen érthető, miért szerénykedik mindkét csapata a táblázat alján. Ez volt a Vasas első győzelme a szezonban, míg az FTC továbbra is nyeretlen. Ha valaki egy külföldi bajnoki után megnéz egy magyar meccset, óriási a differencia. Most pontosan ugyanezt a különbséget érzékelhette az is, aki egymásután látta a Debrecen–Újpest és a Vasas–Ferencváros összecsapást…

Olvasói sztorik